Κυριακή 15 Απριλίου 2018

Κάτοικοι Ζευγαρακίου: Η υπομονή τους εξαντλήθηκε!

Δεν έχουν λάβει ούτε το πρώτο βοήθημα των 586 ευρώ - Επαφή Παπαναστασίου με Σκουρλέτη

Λάβρος εμφανίστηκε ο Πρόεδρος του Ζευγαρακίου Θεόδωρος Παπαδόπουλος, κατά των αρμοδίων, καθώς έχει περάσει χρονικό
διάστημα μεγαλύτερο των τεσσάρων μηνών από την μαρτυρική – εφιαλτική νύχτα του Δεκεμβρίου που έμελλε να αλλάξει άρδην τη ζωή των κατοίκων του χωριού.

Ακόμα περιμένουν να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις και οι υποσχέσεις των αρμόδιων Υπουργείων.

Ο Πρόεδρος του Ζευγαρακίου Θεόδωρος Παπαδόπουλος μιλά στη «Σ» για δυστυχία και ανησυχία που επικρατεί στους κατοίκους του χωριού. «Δυστυχώς δεν έγινε τίποτα ούτε από τον κ. Δέδε, καθώς καμία δέσμευση δεν είδαμε να υλοποιείται. Είμαστε τέσσερις και πλέον μήνες στην αναμονή και φοβάμαι πως θα συνεχίσουμε στην ίδια κατάσταση.

Ενημερωθήκαμε πως η πρόταση του κ. Δέδε βρίσκεται σε διαδικασία για το ΦΕΚ και πως περιμένουν την απάντηση από το Υπουργείο Οικονομικών. Μας είχαν όμως διαβεβαιώσει πως όλες οι εκκρεμότητες θα είχαν λυθεί πριν το Πάσχα, ώστε να λάβουμε και το πρώτο βοήθημα (586 ευρώ).

Τίποτα όμως δεν έγινε. Στο Ζευγαράκι επικρατεί δυστυχία. Όλες οι άλλες περιοχές καλλιεργούν και εμείς δεν έχουμε να δουλέψουμε. Έπρεπε πρώτα να διευθετηθούν τα ζητήματα του Ζευγαρακίου και των χωριών που επλήγησαν και μετά να γίνουν όλα τα άλλα.

Από τις 2 Δεκεμβρίου παραμένουν κλειστές και τέσσερις μεγάλες επιχειρήσεις της περιοχής που είχαν και πολλούς εργαζόμενους από το Ζευγαράκι, συνεπώς αντιλαμβάνεστε και την κατάσταση στην περιοχή.

Σύντομα θα συγκαλέσω νέα σύσκεψη. Θα περιμένω ακόμα μια εβδομάδα και αν δεν δω κάτι θα διαμαρτυρηθώ. Δεν επιτρέπεται μέσα στο χωριό μετά από τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα να υπάρχουν δύο κλειστοί δρόμοι.

Ο κ. Δέδες έπρεπε να πιέσει προς κάθε κατεύθυνση ώστε να κάνουμε Πάσχα. Καταλαβαίνουμε πως μπορεί να υπάρχουν κι άλλα προβλήματα, αλλά δεν είναι δυνατόν να μας έχουν εγκαταλείψει. Τα ρέματα θα πρέπει να καθαριστούν σύντομα έτσι όπως πρέπει.

Πλησιάζει και το Καλοκαίρι, αν φτάσει ο Χειμώνας και η κατάσταση παραμένει η ίδια θα θρηνήσουμε θύματα. Τον Δεκέμβρη από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα» σημείωσε μεταξύ άλλων στη «Σ» ο κ. Παπαδόπουλος.

Επαφή Παπαναστασίου με Σκουρλέτη για την καταβολή του πρώτου βοηθήματος

Την ίδια στιγμή, επαφή για το θέμα είχε σύμφωνα με πληροφορίες της «Σ» την Παρασκευή, ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου με τον Υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη.

Ο κ. Σκουρλέτης ενημέρωσε τον Δήμαρχο ότι η καθυστέρηση έγκειται στο γεγονός ότι η αρμοδιότητα πρόσφατα περιήλθε από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στο Υπουργείο Εσωτερικών και αυτό το διάστημα καταβάλλεται προσπάθεια ώστε τις αμέσως επόμενες ημέρες να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και να καταβληθεί το βοήθημα.

Εφημερίδα «Συνείδηση»

Δεν υπάρχουν σχόλια: