Πέμπτη 19 Απριλίου 2018

Εκτός ελέγχου η εγκληματικότητα στην Αιτ/νία! (ηχητικό & φωτο)

Σοκάρουν οι εικόνες στο ΔΑΚ Σταδίου - Ανοίγουν… ακόμα και τους τοίχους περίφραξης!

Εκτός ελέγχου δείχνει να τίθεται για μία ακόμη φορά η εγκληματικότητα που προκαλείται κυρίως από ομάδες Ρομά στο Αιτωλικό.

Την Τρίτη το μεσημέρι, 28χρονος Ρομά λήστεψε και τραυμάτισε 80χρονη στην περιοχή του Κεφαλοβρύσου. Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο δράστης, προσέγγισε την 80χρονη, ενώ κινούταν πεζή και με την άσκηση σωματικής βίας, της αφαίρεσε από το λαιμό ένα χρυσό κόσμημα και την τραυμάτισε.

Για τη διερεύνηση του περιστατικού διενεργήθηκαν άμεσες έρευνες από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αιτωλικού, οι οποίοι αξιοποιώντας τα στοιχεία που συγκέντρωσαν, ταυτοποίησαν τα πλήρη στοιχεία του δράστη.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 28χρονου θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μεσολογγίου, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και την σύλληψή του. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες της «Σ» χθες το πρωί πραγματοποιήθηκε ευρεία αστυνομική επιχείρηση στον καταυλισμό των Ρομά με τις Αρχές να προχωρούν σε προσαγωγές.

Η κατάσταση πάντως το τελευταίο χρονικό διάστημα είναι επιεικώς ανησυχητική για να μην πούμε επικίνδυνη καθώς καθημερινά στις αστυνομικές αρχές καταγγέλλονται περιστατικά κλοπών και διαρρήξεων σε σπίτια και καταστήματα αλλά και σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών, κυρίως ηλικιωμένων που αποτελούν ευκολότερους στόχους.

Μιλώντας για το θέμα στον «ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8» και την εκπομπή «10 ΜΕ… ΤΟΝΟ» ο Δήμαρχος Μεσολογγίου αφού αναγνώρισε και εξήρε το καθημερινό δύσκολο έργο των αστυνομικών στην περιοχή, επανέφερε την πρόταση που είχε καταθέσει στο παρελθόν με περικοπή προνοιακών επιδομάτων σε οικογένειες Ρομά που τα ανήλικα παιδιά τους προβαίνουν σε έκνομες ενέργειες.

Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι δεν είναι όλοι οι Ρομά παραβατικοί, απευθύνοντας για μία ακόμη φορά, έκκληση προς την πολιτεία και το αρμόδιο Υπουργείο για ενίσχυση της αστυνόμευσης, παρά το γεγονός ότι τον τελευταίο χρόνο, η αστυνομική δύναμη στο Α.Τ. Αιτωλικού έχει σχεδόν διπλασιαστεί.

Η παραβατικότητα όμως συνεχίζεται. Η «γιατρειά» όμως απ’ ότι φαίνεται δεν είναι η καταστολή, αλλά η πρόληψη που πρέπει να υπάρξει στην πολύπαθη περιοχή του Αιτωλικού, ώστε να μην ξαναζήσουμε εικόνες 2012.

Ακούστε τον Δήμαρχο Μεσολογγίου:
Μυστήριο περιστατικό στο ΔΑΚ Αγρινίου!

Η κατάσταση πάντως λίγο πολύ είναι η ίδια με αυτή του Αιτωλικού και στο Αγρίνιο, με ομάδες Ρομά να είναι υπαίτιοι των περισσοτέρων περιστατικών που καταγράφει καθημερινά το αστυνομικό δελτίο συμβάντων. Ουκ ολίγες φορές εξάλλου η κατάσταση στα Αη Βασιλιώτικα και στην περιοχή του Σταδίου, ξεφεύγει με την Αστυνομία να δίνει ιδιαίτερη έμφαση ώστε να αποφεύγονται κάθε φορά τα χειρότερα.

Στο μεταξύ, η Ασφάλεια Αγρινίου, εξέτασε χθες, ένα περίεργο… περιστατικό που έλαβε χώρα το πρωί στο ΔΑΚ καθώς αρχικά υπήρχε υποψία για «αδέσποτη» σφαίρα από Ρομά, με αποτέλεσμα να προκληθεί θραύση στο τζάμι παραθύρου του κυλικείου του σταδίου!

Πάντως από την αστυνομία, ανεπίσημα διαψεύστηκε ότι το σπάσιμο του τζαμιού προκλήθηκε από πυροβολισμό. Αυτόπτες μάρτυρες ωστόσο υποστηρίζουν στη «Σ» οτι ακούστηκε δυνατός θόρυβος.

Η αστυνομία «βλέπει» ως πιθανότερη εκδοχή, η θραύση του τζαμιού να προκλήθηκε από πέτρα που «εκτοξεύτηκε» από χορτοκοπτικό μηχάνημα κατά τη διάρκεια εργασιών, ενώ σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής, από το πρωί ακούγονταν πυροβολισμοί!

Την ίδια στιγμή, οι φωτογραφίες που φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα η «Σ» μιλούν από μόνες τους και μαρτυρούν το καθημερινό «πλιάτσικο» από Ρομά. 

Ακόμη και τον τοίχο του σταδίου ανοίγουν ώστε να εισέρχονται με μεγαλύτερη ευκολία, ενώ κλέβουν οτιδήποτε μπορεί να φανταστεί ο ανθρώπινος νους. Μέχρι και κομμάτια του πλαστικού χλοοτάπητα του βοηθητικού γηπέδου. Κι όλα αυτά την ώρα που στο στάδιο εδώ και μήνες έχει εγκατασταθεί εταιρεία security. Σκεφτείτε δηλαδή να μην υπήρχε κιόλας…

toixos dak agriniou
Νίκος Αγγελόπουλος για την εφημερίδα «Συνείδηση»

Δεν υπάρχουν σχόλια: