Δευτέρα 23 Απριλίου 2018

Και... δικαστικά πρωταθλήτρια η ΑΕΚ! - Απορρίφθηκε η έφεση του ΠΑΟΚ


Μια ημέρα μετά την μαθηματική κατάκτηση του πρωταθλήματος -εντός γηπέδου- από την ΑΕΚ, ο φετινός τίτλος βάφτηκε “κιτρινόμαυρος” και στα... δικαστήρια - Η έφεση του
ΠΑΟΚ απορρίφθηκε στο σύνολο της από την αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ κι έτσι η ποινή του “δικέφαλου του Βορρά” παραμένει ως έχει... - Διατηρούνται ίδιες και οι τιμωρίες του Ιβάν Σαββίδη και του Λούμπος Μίχελ.

Χρειάστηκε να περάσουν 43 ημέρες μετά το ΠΑΟΚ – ΑΕΚ που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ και περίπου μιάμιση εβδομάδα μετά την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, για να βγάλει την απόφαση της η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ.

Η απόφαση της ήταν απορριπτική -στο σύνολο της- για τον «δικέφαλο του Βορρά», κάτι που σημαίνει πως η ποινή που του είχε επιβληθεί από το πρωτοβάθμιο μονομελές πειθαρχικό όργανο της Superleague δεν αλλάζει πουθενά και πως ο φετινός τίτλος του πρωταθλητή στη Superleague πηγαίνει στην ΑΕΚ.

Να θυμίσουμε πως στην πρωτόδικη απόφαση, ο αθλητικός δικαστής, Σπύρος Καποδίστριας, κατακύρωσε το ΠΑΟΚ – ΑΕΚ με 3-0 υπέρ της “Ένωσης” και επέβαλε τις ακόλουθες ποινές:

-Ο ΠΑΟΚ τιμωρείται με αφαίρεση 3 βαθμών στο φετινό πρωτάθλημα.

-Ο ΠΑΟΚ τιμωρείται με αφαίρεση 2 βαθμών στο πρωτάθλημα της ερχόμενης σεζόν.

-Ο ΠΑΟΚ τιμωρείται με ποινή τριών αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμο 63.000 ευρώ.

-Στον Ιβάν Σαββίδη επιβάλλεται ποινή απαγόρευσης εισόδου στο γήπεδο για 3 χρόνια και πρόστιμο 100.000 ευρώ!

-Στον Λούμπος Μίχελ επιβάλλεται ποινή απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για 3 μήνες και πρόστιμο 15.000 ευρώ!

Η σχετική ανακοίνωση της ΕΠΟ
«Κατά την τελευταία της συνεδρίαση, η Επιτροπή Εφέσεων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας έλαβε την εξής απόφαση.

Απέρριψε την έφεση 1) της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, 2) του Ιωάννη (Ιβάν) Σαββίδη, Προέδρου του ΔΣ της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και 3) του MICHEL LUBOS του Michal Τεχνικού Διευθυντή της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κατά της υπ αριθ. 86/2018 απόφασης του Πρωτοβαθμίου Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου της SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ».

https://www.newsit.gr/

Η βαθμολογία μετά την απόφαση

Δεν υπάρχουν σχόλια: