Σάββατο 21 Απριλίου 2018

Εταιρεία κινητής τηλεφωνίας τον χρέωσε 214 ευρώ, χωρίς ποτέ να υπογράψει συμβόλαιο! - Τι δηλώνει ο πρόεδρος του ΙΝΚΑ Γιώργος Λεχουρίτης


Στο Ινστιτούτο Καταναλωτών υποχρεώθηκε να καταφύγει δημότης του Αγρινίου, με αφορμή σοβαρή εκκρεμότητα που έχει με γνωστή εταιρεία κινητής τηλεφωνίας.

Όλα ξεκίνησαν τον Μάρτιο, όταν η πολυεθνική εταιρεία κινητής
τηλεφωνίας επικοινώνησε με τον πολίτη και αφού τον ενημέρωσε για την προσφορά της για ένα πακέτο τηλεφωνίας και internet, εκείνος συμφώνησε, αφού παράλληλα έλαβε και την υπόσχεση πως θα πάρει δώρο συσκευή κινητού τηλεφώνου.

Μια μέρα μετά, η εταιρεία επικοινώνησε μαζί του και τον ενημέρωσε να παραλάβει το συμβόλαιο του, χωρίς όμως να του απαντήσει στο ερώτημα του για το κινητό – δώρο. “Μόλις κατάλαβα ότι δεν θα μου έδιναν κινητό, τους είπα να σταματήσουν την διαδικασία και ότι δεν θέλω καμιά συνεργασία μαζί τους”, δηλώνει χαρακτηριστικά ο 47χρονος άνδρας στο agriniopress.gr.

Η συνέχεια έχει ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον αφού λίγες μέρες μετά, η εταιρεία του “κόβει” το ιντερνετ και το σταθερό (που είχε με συμβόλαιο με άλλη εταιρία) και του στέλνει λογαριασμό ύψους 214,28 ευρώ!

Όλα αυτά μόνο με μια τηλεφωνική συμφωνία, που ουδέποτε υπεγράφη.

Όπως ήταν φυσιολογικό ο 47χρονος, προσπάθησε να βγάλει άκρη με την εταιρεία, χωρίς όμως κάποιο αποτέλεσμα και απευθύνθηκε στην Ομοσπονδία Καταναλωτών (ΙΝΚΑ) και τον πρόεδρο Γιώργο Λεχουρίτη, ζητώντας βοήθεια.

Την επόμενη κιόλας μέρα ο κ. Λεχουρίτης έστειλε επιστολή στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) και η Επιτροπή με τη σειρά της, αναμένεται να ζητήσει εξηγήσεις από την εταιρεία.

“Αυτό που συμβαίνει είναι αδιανόητο. Δεν μπορεί να δεσμεύεται ένας πελάτης με μια τηλεφωνική επικοινωνία μόνο. Οι καταγγελίες που έχουμε σαν Ομοσπονδία για τις πρακτικές που ακολουθούν εταιρείες κινητής τηλεφωνίας είναι πολλές και σοβαρές.

Οι εταιρείες είναι υποχρεωμένες να ενημερώνουν εγγράφως και ευκρινώς για τις δεσμεύσεις που αναλαμβάνουν οι πελάτες τους”, δηλώνει χαρακτηριστικά ο κ. Λεχουρίτης , που κατηγορεί εταιρείες πως δελεάζουν με διάφορους τρόπους, όμως ο “διάβολος” σε αυτές τις περιπτώσεις κρύβεται στα “ψιλά γράμματα”.

Αποκαλύπτει μάλιστα μια ακόμη περίπτωση πελάτη εταιρείας κινητής τηλεφωνίας που του επιβλήθηκε πρόστιμο 430 ευρώ, επειδή διέκοψε νωρίτερα το συμβόλαιο του και επιβαρύνθηκε αναδρομικά με τις επιδοτήσεις που περιλαμβάνονταν στο συμβόλαιό του.

“Στην περίπτωση του 47χρονου έχουμε την επιβάρυνση ενός πελάτη με 214 ευρώ, επειδή χρησιμοποίησε υποτίθεται τις υπηρεσίες της εταιρείας για μια μέρα, χωρίς μάλιστα να υπογράψει οτιδήποτε! Εμείς περιμένουμε την απάντηση της εταιρείας στην ΕΕΤΤ και στη συνέχεια θα κινηθούμε ανάλογα. Θεωρώ πως η πρακτική αυτή είναι μη νόμιμη αλλά είναι ολοφάνερο όμως πως συνολικά το σχετικό θεσμικό πλαίσιο πρέπει να αλλάξει”, συμπληρώνει ο κ. Λεχουρίτης.

http://www.agriniopress.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: