Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018

Μαθητές Γυμνασίου Αγίου Κωνσταντίνου Αγρινίου: «Βοηθήστε τον συμμαθητή μας»


Αγοράκι της Α’ Τάξης αντιμετωπίζει προβλήματα και επιτίθεται στα υπόλοιπα παιδιά – Έκαναν κατάληψη όχι για να φύγει,αλλά για να το αναλάβει ειδικός παιδαγωγός.

Ένα αρκετά ανθρωπίνως «λεπτό» ζήτημα απασχολεί από την αρχή της φετινής σχολικής χρονιάς, την εκπαιδευτική κοινότητα του Γυμνασίου Αγίου Κωνσταντίνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Σ» που προέρχονται από γονείς μαθητών της εν λόγω σχολικής μονάδας της πόλης, αγοράκι με ειδικές ικανότητες παρουσιάζει επιθετική συμπεριφορά προς τα άλλα παιδιά, με αποτέλεσμα συχνά πυκνά να προκαλούνται εντάσεις και προβλήματα που επηρεάζουν την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου. Την περασμένη Δευτέρα μάλιστα, ο εν λόγω μαθητής της 1ης Γυμνασίουχτύπησε κορίτσι το οποίο ανταπέδωσε με συνέπεια να προκληθεί αναστάτωση, σύμφωνα πάντα με όσα ανέφεραν γονείς στη «Σ» στους κόλπους της σχολικής κοινότητας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι γονείς και μαθητές δεν ζητούν την απομάκρυνση του συγκεκριμένου παιδιού από την σχολική μονάδα, ξεκαθαρίζοντας με κατηγορηματικό τρόπο ότι ζητούν να δοθεί λύση μέσω ειδικού παιδαγωγού που θα αναλάβει το αγόρι, με στόχο ασφαλώς να σταματήσουν τα περιστατικά τσακωμών.

«Θέλουμε να βοηθήσουμε όλοι το παιδί και από την πρώτη στιγμή το περιβάλλουμε με αγάπη και στοργή. Τα παιδιά μας δεν ζητούν σε καμία περίπτωση να φύγει από το σχολείο αλλά να αναλάβει την διαπαιδαγώγησή του ειδικός παιδαγωγός, καθώς είναι λογικό οι καθηγητές του σχολείου μας να μην έχουν την κατάλληλη εκπαίδευση και τις γνώσεις για να διαχειριστούν την κατάστασή του. Να ξεκαθαρίσω επίσης για να μην παρερμηνευτεί η στάσης μας, μακριά από εμάς οτιδήποτε σχετίζεται με bullying κλπ» υποστήριξε μητέρα μαθητών του σχολείου στη «Σ».

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί, ότι, χθες με απόφαση των μαθητών δεν διεξήχθησαν μαθήματα ενώ σύμφωνα με την Διεύθυνση του σχολείου, αναμένεται από τη Δευτέρα ειδικός παιδαγωγός να πιάσει δουλειά κάτι το οποίο αποτελεί ευχής έργον για όλους και πρώτα απ’ όλα για το ίδιο το παιδί!
gymnasio-agiou-konstantinou (2)
gymnasio-agiou-konstantinou (1)
Νίκος Αγγελόπουλος – Κώστας Χονδρός για την εφημερίδα «Συνείδηση»
http://sinidisi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: