Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018

Γιατί χτυπάτε έτσι το Μεσολόγγι;


Την ίδια μέρα που ο υπουργός Άμυνας εξήγγειλε Μουσεία και Συνεδριακά Κέντρα στο Μεσολόγγι, ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης κατόπιν επιθυμίας του
επιχειρηματία που έχει το «Θεοξένια» έστελνε τέσσερα λεωφορεία με μετανάστες προερχόμενους κυρίως από τις χώρες της υπο-Σαχάριας Αφρικής (Σομαλία, Κόγκο, Νιγηρία κ.λπ.).

Ο υπουργός κάθισε μόλις μια ώρα και δέκα λεπτά στο Μεσολόγγι, είπε το ποίημά του, φωτογραφήθηκε με τον περιχαρή δήμαρχο που την προηγούμενη το βράδυ έγραφε ότι ξημερώνει μια καινούργια μέρα για τον δήμο, και αναχώρησε για να γιορτάσει το βράδυ την ονομαστική του εορτή με την παρέα του.

Στην πόλη λοιπόν μείναμε με ένα κέντρο νεοσυλλέκτων και επίσημα κλειστό, 180 μετανάστες στο φιλέτο που θέλουμε να αναδείξουμε τουριστικά, μια Μαρίνα κλειστή, αρκετές δημόσιες υπηρεσίες να έχουν κλείσει ή να οδεύουν για κλείσιμο (βλέπε ΔΟΥ), τα εργοστάσια βιορευστών να ετοιμάζονται πυρετωδώς και την μόνη «ανάπτυξη» να συνίσταται στα δύο καράβια που έρχονται το μήνα (επειδή είναι φθηνό το λιμάνι, όχι γιατί μας συμπάθησαν) για να μεταφέρουν ανεμογεννήτριες.

Η κατάσταση στην πόλη ζοφερή. Κανείς δεν γνωρίζει πόσο καιρό θα μείνουν αυτοί οι άνθρωποι, (που επιδοτούνται ένας Θεός ξέρει από που), πως θα στεγαστούν, αν θα τηρούνται οι συνθήκες υγιεινής, αν θα υπάρχει αστυνόμευση κ.λπ.

Η εισροή μεταναστών είναι μαζική και συνεχής. Γέμισαν τα νησιά, οι κάτοικοι αγανάκτησαν και τώρα αρχίζουν να μεταφέρουν κάποιους απ’ τους ταλαίπωρους ανθρώπους και στην ηπειρωτική χώρα. Η δεξαμενή είναι αμέτρητη και όσο στα σύνορα η κυβέρνηση γράφει «καλώς ήλθατε» και τους δίνει παροχές που δεν έχουν ούτε οι Έλληνες, τόσο θα ενισχύεται το ρεύμα.

Φανταστείτε ότι στη Νιγηρία ο πληθυσμός είναι σήμερα 180 εκατομμύρια από 60 που ήταν το 1960 και 450 που προβλέπεται να είναι το 2050... Εκατοντάδες εκατομμύρια θέλουν να έρθουν στην Ευρώπη. Πως θα τους σηκώσει η μικρή Ήπειρος, ποιος θα τους πληρώνει, πως θα συμβαδίσουν με κουλτούρες εντελώς διαφορετικές από την Ευρωπαϊκή, δεν μπορούν να απαντήσουν οι κυβερνήσεις...

Φτάσαμε έτσι στην δύση του 2018 με την πόλη να επιβαρύνεται κι άλλο.

- Την σακάτεψαν με το ΤΕΙ.

- Άφησαν να κλείσει η Μαρίνα δείχνοντας χρόνια ανοχή στους «επενδυτές».

- Της αφαίρεσαν το ιστορικό Κέντρο Νεοσυλλέκτων.

- Εγκατέστησαν εργοστάσια βιορευστών στην καρδιά του παραγωγικού της κάμπου και του οικοσυστήματος.

- Της κάνουν αφαίμαξη στις δημόσιες υπηρεσίες.

- Την ρίχνουν συστηματικά στην κατανομή των έργων.

- Τώρα της δημιουργούν και κέντρο μεταναστών στο λιμάνι της!

Αλήθεια, τι κακό σας έκανε αυτή η πόλη; 
Μήπως την τιμωρείτε που αντιστάθηκε στους Μωαμεθανούς και όλη η Ευρώπη δόξασε το μεγαλείο της; Που σας πείραξε και της φέρεστε έτσι; Δεν βλέπετε ότι εγκαταλείπεται μαζικά γιατί στερείτε απ’ αυτούς τους υπομονετικούς και ανεκτικούς κατοίκους το δικαίωμα στο μέλλον;

Ένας απογοητευμένος κάτοικος
http://www.aixmi-news.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: