Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018

Αναβρασμός στο Μεσολόγγι από την ξαφνική άφιξη 180 μεταναστών - Εκτακτη σύσκεψη συγκαλεί ο Δήμαρχος (φωτο & βίντεο)


Στο ξενοδοχείο «Θεοξένια», στο λιμάνι του Μεσολογγίου, έφτασαν χθες 21/11/18 οι 180 μετανάστες που μεταφέρθηκαν με τέσσερα λεωφορεία χωρίς να έχει υπάρξει καμία προηγούμενη ενημέρωση.

Πρόκειται για Αφρικανούς, άνδρες, γυναίκες και λίγα παιδιά και όπως είπαν στην ΑΙΧΜΗ προέρχονται από Κογκό, Νιγηρία, Σομαλία, μέχρι και την Βιρμανία της Ασίας.

Σύμφωνα με τους ίδιους μπήκαν στην Ελλάδα από τη Λέσβο και περίμεναν να μεταφερθούν στην Αθήνα. Ήταν φιλικοί, σε καλή κατάσταση και κάποιοι μας είπαν ότι δεν ήθελαν να έρθουν εδώ.

Οι μετανάστες θα μείνουν μάλλον για πέντε μήνες, το λιγότερο, στην πόλη και προβλέπεται να τους παρέχεται σίτιση, χρηματικό βοήθημα κ.λπ.

Μέχρι στιγμής δεν υπήρξε καμία ενημέρωση για το θέμα από τον δήμαρχο που πανηγύριζε πριν λίγο για την μελλοντική δημιουργία Μουσείου στο Στρατόπεδο την στιγμή που στην πόλη εγκαθίσταντο οι Αφρικανοί.



http://www.aixmi-news.gr/

Αντίθετος  ο Δήμος Μεσολογγίου στην φιλοξενία μεταναστών

Την αντίθεση της πόλης στην φιλοξενία μεταναστών εξέφρασε χθες ο δήμαρχος Μεσολογγίου, Νίκος Καραπάνος, σε δηλώσεις του.

Ο ίδιος τόνισε ότι ενώ η πόλη πασχίζει να πάρει μια τουριστική πορεία έρχεται ένας επιχειρηματίας του ξενοδοχειακού τομέα να την ανακόψει, προκαλώντας ουσιαστικά οικονομικό μαρασμό στην πόλη.

Πρόσθεσε δε, ότι από τον Δεκέμβριο το δημοτικό συμβούλιο είχε πάρει απόφαση ότι δεν δέχεται να έρθουν μετανάστες στο Μεσολόγγι, παρόλο που σέβεται τα προβλήματά τους.

Οι λόγοι έχουν να κάνουν κυρίως με την ιστορία και το χαρακτήρα της περιοχής, ενώ υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να τεθούν και ζητήματα παραβατικότητας και να δημιουργήσουν αισθήματα ανασφάλειας στους κατοίκους και αλλοίωσης του ντόπιου πολιτισμικού και ανθρώπινου δυναμικού.

Για τους λόγους αυτούς κάλεσε όλους τους αρμόδιους να λάβουν υπόψη τους τη βούληση και την άποψη της τοπικής κοινωνίας, που εκφράστηκε μέσα από το ανώτατο συλλογικό της όργανο που είναι το δημοτικό συμβούλιο.

Τέλος κάλεσε και τον επιχειρηματία να σεβαστεί τις αποφάσεις της τοπικής κοινωνίας και των οργάνων της και να μην σκεφτεί το οικονομικό κομμάτι. 

«Θα κινηθούμε με όλα τα νόμιμα μέσα ώστε να ανατρέψουμε κάθε κακή είδηση για το Μεσολόγγι. Είναι ακόμη νωρίς, ο ιδιοκτήτης της μονάδας να πάρει πίσω την απόφαση του και να μην σκεφτεί το οικονομικό κέρδος. Να σκεφτεί ότι υπάρχουν ιδανικά και αξίες που πρέπει να μεταλαμπαδεύουμε στα παιδιά μας. Κάνω μια έκκληση να το μαζέψει γρήγορα γιατί εμείς θα κινηθούμε με νόμιμα μέσα ώστε αυτό να μην συμβεί», τόνισε μεταξύ άλλων, καλώντας όλους τους εκπροσώπους φορέων την Παρασκευή στις 10.30 το πρωί να παραβρεθούν στη σύσκεψη που θα γίνει στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου όπου θα συζητηθεί το συγκεκριμένο θέμα.

Οι δηλώσεις του Δημάρχου

Δεν υπάρχουν σχόλια: