Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018

Κινητοποίηση των Εκπαιδευτών οδηγών οδήγησης και στο Αγρίνιο (φωτο & βίντεο)


Μετά από τέσσερις μήνες «αιχμαλωσίας» σήμερα τα μέλη του Σωματείου Εκπαιδευτών Οδηγών Οδήγησης Αγρινίου συγκεντρώθηκαν στο τμήμα Μεταφορών και Επικοινωνιών στο Αγρίνιο με σκοπό να διαμαρτυρηθούν καθώς δεν
διεξάγονται εξετάσεις με αποτέλεσμα ούτε οι υποψήφιοι οδηγοί να μπορούν να αποκτήσουν δίπλωμα, αλλά ούτε οι εκπαιδευτές να αμειφθούν. 

Η κινητοποίηση αυτή γίνεται στο πλαίσιο πανελλαδικής κινητοποίησης.(δείτε εδώ την κινητοποίηση στην Αθήνα).

Δείτε τι αναφέρει στο βίντεο ο πρόεδρος του σωματείου Κώστας Tζαχρήστας


odhgoi
odhgoi1
odhgoi3
odhgoi4

Περισσότερα στην εφημερίδα «Συνείδηση» αύριο

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Μηχανολογικό στο Αγρίνιο πραγματοποίησαν ιδιοκτήτες σχολών οδηγών της περιοχής

Με πωλητήρια στα επαγγελματικά τους αυτοκίνητα και κρεμασμένες μαύρες κορδέλες από αυτά, οι δάσκαλοι οδήγησης του Αγρινίου ζητούν να αρχίσουν άμεσα και πάλι οι εξετάσεις, που έχουν διακοπεί από τον περασμένο Ιούλιο, μιας και οι εξεταστές βρίσκονται σε αποχή, λόγω μη καταβολής δεδουλευμένων υπερωριών τους.
Οι δάσκαλοι οδήγησης του Αγρινίου, όπως εξηγούν δια του προέδρου του Σωματείου τους, ζητούν να εξασφαλιστούν τα δικαιώματα των εξεταστών, προκειμένου να ξεκινήσει και πάλι η διαδικασία των εξετάσεων που έχει κρατήσει πίσω 40.000 εξεταζομένους ανά την Ελλάδα, που περιμένουν στη σειρά για το δίπλωμα.
Ο Κώστας Τζαχρήστας, πρόεδρος του Σωματείου Εκπαιδευτών Αιτωλοακαρνανίας, σε δηλώσεις του στο agriniopress.gr αναφέρει: «Από 30 Ιουλίου έχουν πάψει να γίνονται εξετάσεις οδήγησης, γιατί οι εξεταστές δεν έχουν πληρωθεί για το υπερωριακό έργο των εξετάσεων. Αυτό έχει δημιουγήσει τεράστιο πρόβλημα, δηλαδή μεγάλη συσσώρευση μαθητών που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν. Σε όλη τη χώρα εκτιμάται ότι είναι 40.000 υποψήφιοι σε αναμονή. Μεγάλη μερίδα αυτών είναι για επαγγελματικά διπλώματα που τα χρειάζονται για να εργαστούν. Βιώνουμε λοιπόν καθημερινά την αγωνία των μαθητών που σε πολλές περιπτώσεις είναι άνεργοι και θέλουν τα διπλώματα για να βρουν δουλειά και να ζησουντις οικογένειες τους.
Εμείς από την άλλη, αφού δεν γίνονται εξετάσεις δεν πληρωνόμαστε, με συνέπεια να μην μπορούμε να φέρουμε σε πέρας τις υποχρεώσεις των επιχειρήσεών μας. Η σημερινή κινητοποίηση γίνεται σε όλη τη Χώρα και καλούμε όλους του υπεύθυνους να αναλογιστούν την κατάσταση και άμεσα να ξεκινήσουν εξετάσεις. Επίσης κάνουμε έκκληση στο Υπουργείο να ψηφιστεί άμεσα το νέο νομοσχέδιο, με το οποίο οι εξεταστές θα είναι αποκλειστικού έργου και οι εξετάσεις εντός του ωραρίου εργασίας τους. Με την ψήφιση του νομοσχεδίου, θα αναβαθμιστεί το επίπεδο των εξετάσεων και θα εξασφαλιστεί διαφάνεια σε όλη τη διαδικασία»


από https://www.agriniopress.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: