Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018

Αιτ/νία: Οδηγίες στα σχολεία για την εποχική γρίπη (έγγραφο)

Απαραίτητος ο εμβολιασμός των μαθητών σύμφωνα με τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας

Στα γραφεία των διευθύνσεων των σχολείων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας, έφτασαν οι οδηγίες για την αντιμετώπιση της εποχικής γρίπης. 

Σύμφωνα με το έγγραφο, η εποχική γρίπη, ξεκινά μέσα Φθινοπώρου, ενώ κορυφώνεται τον Μάρτιο, συνεπώς απαιτείται μεγάλη προσοχή στην καθημερινότητα των παιδιών. Εκτός των μέτρων που θα πρέπει να λαμβάνονται σε κάθε σχολική κοινότητα, οι γονείς θα πρέπει να προβούν έγκαιρα στον εμβολιασμό των παιδιών τους, ο οποίος κρίνεται αναγκαίος, για την πρόληψη και αντιμετώπιση της εποχικής γρίπης.

«Είναι απαραίτητος ο εμβολιασμός όλων των παιδιών στα νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία, παρά τα όσα ακούγονται τον τελευταίο καιρό. Καμία μελέτη δεν έχει δείξει ότι τα εμβόλια προκαλούν προβλήματα και καλώ τους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους.

Από την άλλη, όλοι οι Διευθυντές έχουν ενημερωθεί για τα μέτρα που θα πρέπει να λάβουν κατά τη διάρκεια του χειμώνα» δήλωσε μεταξύ άλλων για το θέμα στον «ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8» και την εκπομπή «10 ΜΕ… ΤΟΝΟ» ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας, Χρήστος Κολοβός.

Δείτε το σχετικό έγγραφο:


Από την έντυπη έκδοση της εφημερίδας «Συνείδηση»

Δεν υπάρχουν σχόλια: