Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018

Δέκα χρόνια κάθειρξη για το πιστολίδι στο κέντρο του Αγρινίου το 2012


Δικάστηκε σήμερα Τετάρτη ο 40χρονος δράστης της επίθεσης με πιστόλι σε βάρος 30χρονου, στο κέντρο του Αγρινίου, πριν από έξι χρόνια.

Το αιματηρό επεισόδιο είχε σημειωθεί στην οδό Δ. Σταϊκου, στις 26 Ιουλίου του 2012, μπροστά στα μάτια δεκάδων περαστικών και θαμώνων των καφέ της περιοχής.

Το θύμα, 24 ετών τότε, επέβαινε σε δίκυκλη μοτοσυκλέτα όταν δέχθηκε καταιγισμό πυρών με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στην κοιλιά και το χέρι.

Ο δράστης μάλιστα, αναζητούνταν για έναν μήνα, μέχρι την σύλληψη του, όταν παρουσιάστηκε οικειοθελώς στην Αστυνομία.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο του Μεσολογγίου, έναν χρόνο μετά , τον Ιούλιο του 2013, στον φερόμενο ως δράστη της ένοπλης επίθεσης επέβαλε ποινή φυλάκισης 13 ετών, 12 για την απόπειρα ανθρωποκτονίας και έναν χρόνο για την παράνομη οπλοφορία – οπλοχρησία.

Την περίοδο της πρωτόδικης διαδικασίας μάλιστα, το θύμα της επίθεσης, 30 ετών σήμερα, ήταν προφυλακισμένο για εμπλοκή σε υπόθεση εκβιασμών και διακίνησης ναρκωτικών, που είχε απασχολήσει την τοπική Αστυνομία το 2013.

Ο 30χρονος είναι έγκλειστος για την συγκεκριμένη μεγάλη υπόθεση, που σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress.gr θα εκδικαστεί τον Μάρτιο του 2019.

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο του Αγρινίου, έκρινε σήμερα Τετάρτη ένοχο εκ νέου τον 40χρονο , δεχόμενο όμως κάποια ελαφρυντικά και τον καταδίκασε σε κάθειρξη δέκα ετών.

Με την έκτιση ήδη μέρους της ποινής του, αναμένεται να αποφυλακιστεί σε έναν χρόνο περίπου.

https://www.agriniopress.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: