Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018

Στη φυλακή 3 από τα 6 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που «έσπρωχναν» ναρκωτικά σε Αιτ/νία και Λευκάδα (ηχητικό)

Ο ρόλος του Αλβανού που συνελήφθη στο Καινούριο

Το δρόμο για τις φυλακές πήραν την Τετάρτη, μετά την απολογία τους στον Ανακριτή Λευκάδας, οι τρεις από τους έξι συνολικά συλληφθέντες – μέλη της
εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε ναρκωτικά σε Λευκάδα, Αγρίνιο και Βόνιτσα και συνελήφθησαν την περασμένη Παρασκευή 2 Νοεμβρίου, σε ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις στις προαναφερθείσες περιοχές. 

Υπόθεση που αποκάλυψε η «Σ». Μεταξύ αυτών και ο 27χρονος Αλβανός που συνελήφθη στο Καινούριο, και φέρεται να είχε τον ρόλο του προμηθευτή ηρωίνης στην εγκληματική οργάνωση.

Οι υπόλοιποι τρεις αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Όπως είχε ανακοινώσει η Ελληνική Αστυνομία:

Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Λευκάδας στο πλαίσιο πολύμηνων ερευνών, εγκληματική οργάνωση διακίνησης ηρωίνης και κάνναβης στην Λευκάδα.

Για την εξάρθρωση της δράσης της οργάνωσης προηγήθηκε συστηματική διερεύνηση της υπόθεσης στο πλαίσιο της οποίας, ταυτοποιήθηκε ο βασικός εκτελεστικός της πυρήνας καθώς και ο αριθμός ουσιοεξαρτημένων χρηστών στους οποίους διοχετεύονταν οι ναρκωτικές ουσίες.

Σε βάρος των μελών της εγκληματικής οργάνωσης καθώς και των συνολικά 52 ταυτοποιημένων ουσιοεξαρτημένων ατόμων σχηματίστηκε δικογραφία κατά περίπτωση για τα αδικήματα της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, της αγοράς μεταφοράς, αποθήκευσης, παρασκευής και πώλησης ναρκωτικών ουσιών, περί όπλων, της προμήθειας ναρκωτικών ουσιών για ιδία χρήση και άλλα αδικήματα.

Από την ανάλυση των στοιχείων της αστυνομικής έρευνας ταυτοποιήθηκε ο βασικός εκτελεστικός πυρήνας της οργάνωσης, αποτελούμενος από 7 βασικά μέλη και παράλληλα διευκρινίστηκε ο ρόλος του καθενός και ο τρόπος δράσης του, προκειμένου να εξασφαλίζεται η παράνομη επικερδής δραστηριότητα της οργάνωσης.

Κατά την διάρκεια συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Λευκάδας, την περασμένη Παρασκευή το μεσημέρι 2 Νοεμβρίου, στην Λευκάδα, την Βόνιτσα και σε περιοχή του Αγρινίου, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγρινίου, συνελήφθησαν 6 συνολικά μέλη του πυρήνα της οργάνωσης.

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν στην Λευκάδα δύο 2 ημεδαποί 57 και 45 ετών με ηγετικό ρόλο και δύο 2 ακόμη ημεδαποί 41 και 51 ετών με ουσιώδη βοηθητικό ρόλο, ένας 27χρονος υπήκοος Αλβανίας σε περιοχή του Αγρινίου με τον ρόλο του προμηθευτή ηρωίνης στην εγκληματική οργάνωση και ένας ακόμη 41χρονος ημεδαπός, προμηθευτής κάνναβης σε περιοχή της Βόνιτσας, ενώ αναζητείται ένα ακόμη μέλος του βασικού πυρήνα της οργάνωσης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας, τα μέλη της οργάνωσης ακολουθώντας στην εσωτερική τους διάρθρωση την βασική ιεραρχική δομή της «πυραμίδας», προμηθευόταν, αποθήκευαν, τυποποιούσαν και πωλούσαν ποσότητες ηρωίνης και ινδικής κάνναβης σε χρήστες κυρίως στην Λευκάδα, αποκομίζοντας σημαντικά χρηματικά ποσά.

Σε διαδοχικές έρευνες που πραγματοποιήθηκαν παρουσία δικαστικού λειτουργού, στις κατοικίες των συλληφθέντων καθώς και σε άλλους χώρους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • ένα πυροβόλο όπλο, πιστόλι, τύπου ρεπλίκα
  • αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού μεικτού βάρους 85,8 γραμμαρίων
  • αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες με ηρωίνη σε βραχώδη μορφή συνολικού μικτού βάρους εννέα (9) γραμμαρίων
  • εννέα (9) ναρκωτικά δισκία
  • κινητά τηλέφωνα
  • δύο (2) ι.χ.ε αυτοκίνητα, ως μέσα διευκόλυνσης της παράνομης δραστηριότητας
Προανάκριση για την υπόθεση πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Λευκάδας Δίωξης.

Αναλυτικά για την υπόθεση μίλησε στον «ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8» και την εκπομπή «10 ΜΕ… ΤΟΝΟ» ο Εκπρόσωπος Τύπου της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιονίων Νήσων, Αστυνόμος Α’ Γεώργιος Κωνστάντης.


http://sinidisi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: