Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019

Τραγικό τέλος για τον εξαφανισμένο Αγρινιώτη Λάμπρο Νταλαπέρα - Βρέθηκε νεκρός στο βυθό της θάλασσας (φωτο)


Το αυτοκίνητο του αγνοούμενου από τις 28/1/19 συνταξιούχου Αγρινιώτη αστυνομικού Λάμπρου Νταλαπέρα εντόπισε σήμερα το πρωί ένας ψαράς στο λιμάνι της Νικιάνας στη Λευκάδα,όπου διέμενε.

Ο καλός καιρός ευνόησε τον εντοπισμό του μιας και τα νερά στο λιμάνι της Νικιάνας ήταν ήρεμα σήμερα το πρωί, έτσι ο ψαράς Χ.Β. κατάφερε να εντοπίσει το αυτοκίνητο μάρκας Nissan βυθισμένο σε απόσταση περίπου 20 μέτρων από το «μπαστούνι» του λιμανιού και σε βάθος 6 μέτρων.

Όπως μας δήλωσε σε συνομιλία που είχαμε, ο Χ,Β, περνάει από το συγκεκριμένο σημείο με το σκάφος του σχεδόν κάθε μέρα, αλλά λόγω του βάθους του νερού είναι αδύνατο κάποιος να δει μέχρι τον βυθό. Σήμερα όμως τα νερά ήταν πολύ ήρεμα, έτσι μόλις πέρασε από εκεί είδε το όχημα.

Αμέσως ειδοποίησε το λιμενικό που έφτασε στο σημείο και με την βοήθεια δύτη επιβεβαιώθηκε ότι πρόκειται για το αυτοκίνητο το αγνοούμενου, ενώ λίγα λεπτά αργότερα εντοπίστηκε νεκρός μέσα στο όχημα και ο οδηγός του Λάμπρος Νταλαπέρας.

Λίγα λεπτά μετά τις 13:00 ολοκληρώθηκε η διαδικασία ανάσυρσης του αυτοκινήτου και της σορού του Λάμπρου Νταλαπέρα, από τη θαλάσσια περιοχή του λιμανιού της Νικιάνας.

Το αυτοκίνητο πρόκειται να μεταφερθεί από το σημείο με ειδικό γερανό.
Στην επιχείρηση συμμετείχαν δύτες, άνδρες του λιμενικού και της αστυνομίας, οι οποίοι έφεραν σε πέρας το δύσκολο έργο τους, με με αυταπάρνηση και σεβασμό. Παρόντες ήταν και άνδρες της πυροσβεστικής, που δεν χρειάστηκε, ωστόσο, να επέμβουν.
Οι αρχές ενημερώθηκαν το πρωί από τον ψαρά Χ.Β. ο οποίος είδε ένα αυτοκίνητο βυθισμένο στη θάλασσα, σε απόσταση περίπου 20 μέτρων από το «μπαστούνι» του λιμανιού.
Όπως δήλωσε ο Χ.Β. στο mylefkada, περνάει από το συγκεκριμένο σημείο με το σκάφος του σχεδόν κάθε μέρα, αλλά λόγω του βάθους του νερού ήταν αδύνατο κάποιος να δει μέχρι τον βυθό. Σήμερα όμως τα νερά ήταν πολύ ήρεμα, έτσι μόλις πέρασε από εκεί είδε το όχημα.
Οι δύτες που βούτηξαν στο νερό διαπίστωσαν ότι επρόκειτο για το αυτοκίνητο Nissan, χρώματος μπορντό, του αγνοούμενου συνταξιούχου αστυνομικού, ενώ λίγο αργότερα εντόπισαν και τη σορό του 63χρονου.
Τα ίχνη του Λάμπρου Νταλαπέρα είχαν χαθεί από τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου. Ο 63χρονος είχε φύγει από το σπίτι όπου διέμενε με την οικογένειά του, στην περιοχή Καραβέλλα. Οι δικοί του αρχικά υπέθεσαν ότι θα είχε μεταβεί στο Αγρίνιο όπου ζει ο ηλικιωμένος πατέρας του, ωστόσο αργότερα διαπιστώθηκε ότι κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Έτσι ενημέρωσαν τις αρχές και ξεκίνησαν εκτεταμένες έρευνες για τον εντοπισμό του.
Από την εξέταση του υλικού από τις κάμερες ασφαλείας, που βρίσκονται στη γέφυρα της Λευκάδας, προέκυψε ότι ο συνταξιούχος αστυνομικός δεν είχε φύγει ποτέ από το νησί με το αμάξι του, με αποτέλεσμα η αγωνία των δικών του ανθρώπων να κορυφωθεί. 
Για την εξαφάνιση του 63χρονου είχε σημάνει Silver Alert, μέσω του οποίου γινόταν έκκληση σε όποιον γνώριζε ή είδε κάτι να ενημερώσει τις αρμόδιες αρχές.
Δυστυχώς, σήμερα, γράφτηκε ο τραγικός επίλογος των ερευνών.
https://www.mylefkada.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: