Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019

Μαζική κινητοποίηση στην Κατούνα για την υποστελέχωση του Κέντρου Υγείας (φωτο)


Στο ίδιο έργο θεατές, βρίσκονται οι περίπου 2000 κάτοικοι της Κατούνας, οι οποίοι σήμερα το πρωί, κατέβηκαν ξανά στους δρόμους, όπως και το 2015, διεκδικώντας την ενίσχυση με προσωπικό του Κέντρου Υγείας της περιοχής, ώστε να λειτουργεί σε 24ωρη βάση.

Σήμερα, το Κέντρο Υγείας Κατούνας λειτουργεί ως Περιφερειακό Ιατρείο. Αυτό σημαίνει πως οι ασθενείς τις καθημερινές μετά τις 14.00 το μεσημέρι και τα Σαββατοκύριακα βρίσκονται στο έλεος του Θεού.

Μετά τον πρόσφατο θάνατο 63χρονου κατοίκου της Κατούνας, το ποτήρι ξεχείλισε και ο Αγροτικός Σύλλογος της περιοχής, διοργάνωσε κινητοποίηση έξω από το Κέντρο Υγείας. Επιδίωξη των κατοίκων είναι το Κ.Υ. να στελεχωθεί με τουλάχιστον έναν ακόμη γιατρό και έναν νοσηλευτή ώστε να λειτουργεί περισσότερες ώρες.

Ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Πάνος Καλογιάννης δηλώνει στη «Σ»: «Το 2015 μετά από μάχη που δώσαμε, ήρθαν τέσσερις γιατροί. Οι γιατροί ήταν αγροτικοί και η αλλαγή του νόμου μας επηρέασε άμεσα. Από δύο χρόνια δηλαδή που έπρεπε να υπηρετεί ο καθένας, πλέον είναι υποχρεωτικό να υπηρετεί ένα χρόνο.

Από τότε που έφευγαν ο ένας μετά τον άλλο και στο εξής, πραγματοποιήσαμε πολλές διαμαρτυρίες, χωρίς να καταφέρουμε να φέρουμε γιατρούς στο Κέντρο Υγείας, το οποίο πλέον λειτουργεί ως Περιφερειακό Ιατρείο. Αυτό σημαίνει ότι λειτουργεί μόνο από Δευτέρα έως Παρασκευή μέχρι τις 14.00 το μεσημέρι. Τις υπόλοιπες ώρες και τα Σαββατοκύριακα δεν λειτουργεί. Βρισκόμαστε στο έλεος του Θεού.

Ο πληθυσμός της περιοχής είναι γηρασμένος, ενώ στον αντίποδα τα παιδιά της Κατούνας, που είναι 400 είναι απροστάτευτα. Έχουμε θρηνήσει πολλούς συγχωριανούς μας λόγω της έλλειψης γιατρού, την κρίσιμη στιγμή.Ο τελευταίος θάνατος έγινε προ ημερών. Με μία απλή παρέμβαση γιατρού, πιθανότατα δεν θα έχανε την ζωή του ο 63χρονος συγχωριανός μας. Αντίστοιχες περιπτώσεις υπήρξαν πολλές στο παρελθόν.

Δεν έχουμε καμία υποστήριξη. Από το υπάρχον προσωπικό είμαστε πάρα πολύ ικανοποιημένοι, καθώς καθημερινά υπερβαίνουν τον εαυτό τους. Επιπροσθέτως να πούμε ότι δεν υπάρχει ούτε οδηγός ασθενοφόρου. Το καλοκαίρι μάλιστα που ο πληθυσμός αυξάνεται κατακόρυφα ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος.

Το κοντινότερο Κέντρο Υγείας που μπορούμε να πάμε σε έκτακτη περίπτωση είναι το Κέντρο Υγείας Αμφιλοχίας, αλλά μέχρι να φτάσουμε θέλουμε και τη βοήθεια του Θεού και την τύχη μαζί μας. Ο συγχωριανός μας ξεψύχησε στην διαδρομή προς Αμφιλοχία. Ο τελευταίος αυτός θάνατος μας εξόργισε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: