Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019

Υποθηκοφυλακεία Αγρινίου: Το μαρτύριο συνεχίζεται…


Μπορεί οι ουρές στα υποθηκοφυλακεία να έχουν ελαχίστως μειωθεί, σε σχέση με το πρώτο διάστημα, ωστόσο η ταλαιπωρία των πολιτών, αλλά και των εργαζόμενων συνεχίζεται.

Οι πολίτες διαμαρτύρονται εντόνως, τόσο για τη διαδικασία του κτηματολογίου, όσο και για το γεγονός ότι πρέπει να πληρώσουν ξανά για περιουσιακά στοιχεία και γραφειοκρατικές διαδικασίες παρά το γεγονός ότι το έχουν κάνει και στο παρελθόν.

Οι περισσότεροι που αναμένουν στην ουρά, θέτουν συνήθως το εξής ερώτημα: «αν δεν πληρώναμε τίποτα μέχρι τώρα, δεν θα μας είχαν εντοπίσει αμέσως; Στην περίπτωση του κτηματολογίου με τόση γραφειοκρατία που υπάρχει και τόσα παράβολα ή τόσες φορές που έχουμε πληρώσει Ε9 κλπ πως μας ζητάνε τόσα χαρτιά και τόσα χρήματα»;

Ο κ. Λάζαρος ανέφερε: «Μας ζητάνε να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες. Ότι εμείς φτιάξαμε το σπίτι μας, εμείς αγοράσαμε το οικόπεδό μας, εμείς πληρώνουμε επί δεκαετίες, γιατί αυτοί μόνο λεφτά τρώνε από την Ε.Ε. Δεν ξέρουν ποιος πληρώνει ΕΝΦΙΑ; Τι δεν ξέρουν; Στην περίπτωση που δεν είχα πληρώσει δεν θα με έβρισκαν αμέσως; Γιατί τώρα μας ζητάνε αυτονόητα πράγματα, για τα οποία έχουμε χαρτιά και μας ζητάνε να πληρώσουμε για ακόμη μία φορά».

Ο κ. Σπύρος σημείωσε: «Μας έχουν βάλει να τσακωνόμαστε με τους υπαλλήλους που δεν φταίνε σε τίποτα και κάνουν ότι μπορούν. Η κατάσταση που επικρατεί είναι ανεπίτρεπτη, αλλά ποτέ δεν ζορίστηκαν για να καταλαβαίνουν τι τραβάμε ή τι μπορεί να τραβάει ένας ηλικιωμένος».

Ο κ. Κώστας τόνισε: «Η συμφόρηση είναι απερίγραπτη. Δεν φταίμε σε τίποτα να αφήνουμε τις δουλειές μας και να περιμένουμε στην ουρά. Ούτε οι ένοικοι της πολυκατοικίας φταίνε που ανέχονται τόσο καιρό εκατοντάδες άτομα να φωνάζουν μέσα στο κτίριο».

Η κ. Φωτεινή δήλωσε: «φταίω γιατί είμαι 67χρονών και δούλεψα πολύ. Έφτιαξα χωράφια και σπίτια για τα παιδιά μου και τα εγγόνια μου και τώρα μου ζητάνε να τα πληρώσω πάλι. Τα πλήρωσα πέντε φορές, πληρώνω δάνεια και ζητάνε λεφτά για πράγματα που τα ξέρουν. Όλοι αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις δεν δούλεψαν ποτέ, δεν κόπιασαν, δεν περίμεναν στην ουρά χάνοντας μεροκάματο».

Η κ. Αναστασία σχολίασε: «η αναμονή είναι μεγάλη. Ήρθα από τις 6:45 το πρωί, και πήρα τον αριθμό 28. Ευτυχώς υπήρχε μια κυρία που κρατούσε τα ονόματα και από τις 8:30 ξεκίνησαν να εξυπηρετούν. Είναι η δεύτερη φορά που ήρθα. Η ταλαιπωρία είναι μεγάλη για πολίτες και εργαζόμενους στο υποθηκοφυλακείο».

Ο κ. Αλέξανδρος υποστήριξε: «πολλά κακά έχει Ελλάδα, αλλά το μεγαλύτερο κακό της είναι η γραφειοκρατία. Θα έπρεπε όλα να είναι πολύ απλά. Το κτηματολόγιο δεν έπρεπε να το αναλάβει ιδιωτική εταιρεία».

Κώστας Χονδρός για την εφημερίδα «Συνείδηση»

Δεν υπάρχουν σχόλια: