Σάββατο 16 Μαρτίου 2019

Ο Λίνος Υφαντής με το «Αγρίνιο μπορείς» στο στίβο των δημοτικών εκλογών


Οι εκλογές στην τοπική αυτοδιοίκηση πλησιάζουν και σ' όλη τη χώρα έχουν ανακοινωθεί τόσο οι συνδυασμοί όσο και οι άνθρωποι που θα τους στελεχώσουν.

Με χαρά είδαμε στην ιδιαίτερη πατρίδα μας,στο Αγρίνιο,να κατεβαίνει και στο στίβο των δημοτικών εκλογών ως υποψήφιος Δημοτικός σύμβουλος ο Ηλίας (Λίνος) Υφαντής,με την παράταξη "Αγρίνιο μπορείς" της νυν αντιπεριφερειάρχου και υποψήφιας δημάρχου Αγρινίου κυρίας Χριστίνας Σταρακά.

Ο Λίνος Υφαντής,με καταγωγή από τον Αη Βλάση,γεννήθηκε στο Αγρίνιο το 1979,σπούδασε στη Φιλοσοφική σχολή Αθηνών,πήρε Μεταπτυχιακό... κι άλλο πτυχίο στη συνέχεια,αλλά δεν αρκέστηκε μόνο σ' αυτά.

Είναι ένας νέος άνθρωπος που εργάζεται μεν ως εκπαιδευτικός (Φιλόλογος),ταυτόχρονα όμως ανέπτυξε  πολυσχιδή κοινωνική και συνδικαλιστική δράση,με ενεργή συμμετοχή σε πολλούς φορείς.

Ο φυσιολάτρης και ποδηλάτης Ηλίας (Λίνος) Υφαντής είναι επίσης συγγραφέας,αλλά και δημοσιογράφος,αφού μαζί με τον Ανδρέα Μπρέσιακα δημιούργησαν το 2008 το πρωτοπόρο για την εποχή του blog agrinionews.blogspot.com,που μετεξελίχθηκε το Μάρτιο του 2011 στο γνωστό σε όλους μας site agrinionews.gr (όπου εξακολουθεί να αρθρογραφεί) και το οποίο σήμερα είναι μία από τις σημαντικότερες ενημερωτικές ιστοσελίδες της Δυτικής Ελλάδας και όχι μόνο.

Ο Ηλίας (Λίνος) Υφαντής είναι ένας επιστήμονας με διαρκή έφεση στη μάθηση,την οποία φροντίζει να μεταδίδει στους συνανθρώπους του είτε ως καθηγητής,είτε με τις διαλέξεις του,είτε με την αρθρογραφία του.

Πέραν όλων των παραπάνω,τα οποία θα διαβάσετε αναλυτικά στο πλούσιο βιογραφικό του που ακολουθεί,ο Ηλίας (Λίνος) Υφαντής είναι και πατέρας ενός παιδιού δύο ετών,του Γεωργίου.

Αυτός λοιπόν ο τόσο δραστήριος επιστήμονας,αεικίνητος κι αποτελεσματικός συνάμα συμπολίτης μας αποφάσισε να δοκιμαστεί και στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης,όπου πιστεύουμε ακράδαντα ότι θα ανταποκριθεί πλήρως στα καθήκοντά του και θα προσφέρει τα μέγιστα στον τόπο μας.


Είναι ένας υποψήφιος κόσμημα,πολυεργαλείο,που κάθε συνδυασμός θα ήθελε να τον έχει στο δυναμικό του.Ο Λίνος επέλεξε αυτόν της κυρίας Χριστίνας Σταρακά "Αγρίνιο μπορείς".

Εμείς,που δεν συνηθίζουμε να προβάλουμε υποψηφίους,κάνουμε την εξαίρεση όχι μόνο γιατί ο Λίνος είναι φίλος μας,αλλά κυρίως γιατί πρόκειται για έναν εξαιρετικά,για να μην πούμε υπερβολικά,ενεργό πολίτη με αποδεδειγμένη εμπράκτως διάθεση προσφοράς στον τόπο του,άλλωστε το διάστημα αυτό ολοκληρώνει και τη διδακτορική του διατριβή με θέμα την πόλη που γεννήθηκε,μεγάλωσε και ζει, το Αγρίνιο.

Καλή επιτυχία Λίνο και μακάρι οι συνθήκες να σου επιτρέψουν να αλλάξεις έστω και λίγα από τα πολλά κακώς κείμενα διαχρονικά στην πόλη μας!

Πλήρες βιογραφικό σημείωμα του Hλία ( Λίνου) Υφαντή

Έτος Γέννησης: 1979
Τόπος: Αγρίνιο

Σπουδές

2003: Πτυχίο Φιλοσοφικής σχολής Αθηνών, τμήμα Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής Ψυχολογίας ( ΦΠΨ).

2008: Μεταπτυχιακό με ειδίκευση "Συστηματική Φιλοσοφία" του τομέα Φιλοσοφίας του τμήματος Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής Ψυχολογίας.

Πολύ καλή γνώση Αγγλικής και καλή γνώση Γερμανικής γλώσσας.

2015: Πτυχίο Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών

2015-: Διδακτορική διατριβή με θεματική για το Αγρίνιο

Επαγγελματική δραστηριότητα:

2004: Διδασκαλία ελληνικών σε αλλοδαπούς, παλιννοστούντες, μετανάστες στα πλαίσια εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

2005: Επιτυχία στο γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ των εκπαιδευτικών και εγγραφή στον πίνακα των διοριστέων.

2006-: εργάζεται στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ως φιλόλογος.
Υπηρέτησε στα εξής σχολεία: Γυμνάσιο Πάστρας Κεφαλληνίας, Λύκειο Ευδήλου Ικαρίας, Γυμνάσιο-Λύκειο Εμπεσού, Γυμνάσιο Λεπενούς, Λύκειο Παναιτωλίου, Εσπερινό Γυμνάσιο Αγρινίου, Τη φετινή χρονιά υπηρετεί στο 6ο ΓΕΛ Αγρινίου. Συμμετείχε σε ευρωπαϊκά προγράμματα όπως το Erasmus και το Euroscola στο Γυμνάσιο Λεπενούς και 6ο ΓΕΛ αντίστοιχα.

2011- Πιστοποιημένος επιμορφωτής στις νέες τεχνολογίες σε εκπαιδευτικούς δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε δια ζώσης και εξ αποστάσεως σεμινάρια.

2015: Συμμετοχή συγγραφής ψηφιακού υλικού στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, φορέα εποπτευόμενο από το Υπουργείο Παιδείας

Συγγραφικό έργο:

- Τουριστικός Οδηγός Αιτωλοακαρνανίας, (συγγραφή κειμένων), εκδόσεις Αιτωλοακαρνανικός Τύπος, Αθήνα 2009.
- Αρθογραφία στον ηλεκτρονικό αλλά και έντυπο Τύπο από το 2001 (τοπικές εφημερίδες Συνείδηση, Πολιτεία καθώς και σε αθηναϊκά περιοδικά).

Εισηγητής σε επιστημονικά συνέδρια και εισηγήσεις.
Δείτε αναλυτικά στο εκπαιδευτικό βιογραφικό σημείωμα: https://sites.google.com/site/linosyfantis/classroom-news

-Συνιδρυτής του blog agrinionews.blogspot,com το οποίο αργότερα μετεξελίχθηκε σε μία από τις κορυφαίες ενημερωτικές ιστοσελίδες της Δυτικής Ελλάδας

-Αρθρογραφία για ιστορικά και επιστημονικά ζητήματα της Αιτωλοακαρνανίας στο agrinionews.gr , στο οποίο είναι και βασικός συντελεστής.

- Υπεύθυνος σύνταξης της εφημερίδας "Ακρόπυργος" του συλλόγου Παρακαμπυλίων Νέων.

Δράση:

Α. Διοργανώσεις

2009: Συνδιοργανωτής 1ου River Party στη Λίμνη Κρεμαστών

2012: Αναβίωση του Λαϊκού Πανεπιστημίου Αγρινίου μέσω του φορέα «Ακαδημία Πολιτών» με μαθήματα ψυχολογίας

2015: Μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής των πρώτων Πανελλήνιων αγώνων τοξοβολίας στο Αγρίνιο

2018:
-1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Λογοτεχνίας στο Αγρίνιο με τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Αιτωλοακαρνανίας

- 1ης Πανελλήνιας Συνάντησης Ερασιτεχνών Αστρονόμων στην Αιτωλοακαρνανία

2019: Συντονιστής του Ελληνογερμανικού σεμιναρίου γλυπτικής που θα πραγματοποιηθεί το καλοκαίρι

B.Συνδικαλιστική δράση

-Μέλος της Β΄ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας εκλεγμένος με την ανεξάρτητη παράταξη «Συμμετοχή»
-Συμμετοχή στις εκλογές Κεντρικών Υπηρεσιακών Συμβουλίων με την πανελλαδική ανεξάρτητη παράταξη «Όλοι μαζί-Ανεξάρτητες Ενωτικές Κινήσεις» τερματίζοντας στο ψηφοδέλτιο 2ος σε σταυρούς προτίμησης.

Γ. Συμμετοχή σε φορείς

-Αντιπρόεδρος Συνδέσμου Φιλολόγων Αιτωλοακαρνανίας

-Έφορος τοξοβολίας και βόλλευ της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου

- Μέλος της επιτροπής ονοματοθεσίας οδών και πλατειών του δήμου Αγρινίου,

-Μέλος του ΔΣ της Αστρονομικής & Αστροφυσικής Εταιρείας Δυτικής Ελλάδος.

-Ως φοιτητής ήταν γραμματέας στον Σύλλογο Αγρινιωτών Φοιτητών και Νέων Αθήνας και ιδρυτικό μέλος του «Συλλόγου Φίλων Παναιτωλικού Αθήνας»

Ήταν επίσης και ιδρυτικό μέλος του «Συλλόγου Φίλων Παναιτωλικού Αθήνας» (Σ.Φ. Παναιτωλικού Αθήνας).

→Διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και Γραμματέας του «Συλλόγου Αγιοβλασιτών Αθήνας» καθώς και ιδρυτικό μέλος και γραμματέας του «Συλλόγου Παρακαμπυλίων Νέων» στα πλαίσια του οποίου μαζί με άλλους νέους αγωνίστηκε για την ανάπτυξη και αξιοποίηση των ορεινών όγκων που σήμερα βρίσκονται στο διευρυμένο Δήμο Αγρινίου.

από Ζείδωρον

Δεν υπάρχουν σχόλια: