Σάββατο 16 Μαρτίου 2019

Σοβαρά επεισόδια λίγο πριν το Παναιτωλικός - ΠΑΟΚ Ι Οπαδοί του δικεφάλου κατέκλυσαν την πόλη (φωτο & βίντεο)


Δυσάρεστες εξελίξεις στο Αγρίνιο. Σοβαρά οπαδικά επεισόδια έλαβαν χώρα λίγες ώρες πριν τον αγώνα Παναιτωλικός- ΠΑΟΚ που ξεκινά στις 19.00.Επίκεντρο τους οι δρόμοι πέριξ του Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής (Μητρόπολη) στο κέντρο της πόλης.

Αψηφώντας την απόφαση για οργανωμένη και μεμονωμένη μετακίνηση τους στο Αγρίνιο αλλά και τις εκκλήσεις της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, οπαδοί του Δικεφάλου του Βορρά από τις πρωινές ώρες άρχισαν να καταφθάνουν στην πόλη.
Ο ερχομός τους μάλιστα συνεχίζεται με εντατικό ρυθμό και αναμένονται και εκατοντάδες ακόμη. Έρχονται με Ι.Χ. οχήματα και με πολλά βαν (κλούβες) από διάφορους δρόμους εκτός της εθνικής οδού για να αποφύγουν τα αστυνομικά μπλόκα.
Η παρουσία  των οπαδών του ΠΑΟΚ δεν είναι ιδιαίτερα διακριτική, ακούγονται και συνθήματα ενώ ανά ομάδες κυκλοφορούν στην πόλη και σε πολλά σημεία της είναι συγκεντρωμένοι δεκάδες από αυτούς.
Στις 4 το μεσημέρι ωστόσο προκλήθηκαν εκτεταμένα επεισόδια στις οδούς Ζωοδόχου Πηγής, Σουλίου και Τσικνιά, πέριξ της Μητρόπολης . Οπαδοί του ΠΑΟΚ βρίσκονταν σε κατάστημα εστίασης όταν δέχτηκαν επίθεση. Αναφέρθηκαν δύο ελαφρείς τραυματισμοί ενώ το κατάστημα-στην οδό Σουλίου- υπέστη σοβαρές υλικές ζημιές .
Από γύρω δρόμους  και καφετέριες στο συγκεκριμένο σημείο έσπευσαν και άλλοι οπαδοί του ΠΑΟΚ που συνεπλάκησαν με τους αστυνομικούς με αποτέλεσμα να προκληθούν φθορές σε οχήματα και καταστήματα.  Στο σημείο έγινε από οπαδούς ρίψη πολλών μολότοφ και ακολούθησε μεγάλη αστυνομική επέμβαση με χρήση δακρυγόνων. Σύμφωνα με τις πληροφορίες ακολούθησαν και προσαγωγές.
Στην εστία των επεισοδίων παραμένουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, διμοιρίες των ΜΑΤ ενώ υπό αστυνομικό κλοιό βρίσκεται ο σύνδεσμός των οπαδών του Παναιτωλικού. Η αστυνομία του Αγρίνιου, που έχει ενισχύσεις και από όμορες περιοχές, βρίσκεται σε μεγάλη κινητικότητα, επιτηρώντας συνδέσμους και προσπαθώντας να μην επαναληφθούν τα επεισόδια.
Η αποτροπή του μαζικού ερχομού των οπαδών της ομάδας της Θεσσαλονίκης δεν επετεύχθη και ο στόχος τώρα της αστυνομίας είναι αποτρέψει  άλλη συνάντηση με οπαδούς άλλων ομάδων.


https://www.agrinionews.gr/

Το χρονικό των επεισοδίων

Πολύ σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν στις 4:00 περίπου το απόγευμα στη Μητρόπολη Αγρινίου με συμπλοκές μεταξύ οπαδών του ΠΑΟΚ και του Παναιτωλικού, πολύ κοντά στο σύνδεσμο των οπαδών της ομάδας του Αγρινίου.

4:58 Αυτή τη στιγμή υπάρχει μεγάλη ένταση και αξίζει να σημειωθεί πως εκατοντάδες φίλοι του Δικέφαλου του Βορρά βρίσκονται διάσπαρτοι σε διάφορα σημεία του Αγρινίου και η κατάσταση δείχνει πως δύσκολα μπορεί να ελεγχθεί.

4:42 Ελεγχόμενη δείχνει αυτή την ώρα η κατάσταση στη περιοχή της Μητρόπολης του Αγρινίου, όπου νωρίτερα ξέσπασαν συμπλοκές μεταξύ οπαδών του Παναιτωλικού και του ΠΑΟΚ, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά δυο άτομα.

Τα επεισόδια σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες φαίνεται πως ξεκίνησαν όταν οπαδοί του ΠΑΟΚ που βρίσκονταν σε κατάστημα εστίασης στην οδό Σουλίου και σε καφετέριες της Ηλία Ηλιού και της 34ου Συντάγματος, συνεπλάκησαν με οπαδούς του Παναιτωλικού, των οποίων ο σύνδεσμος βρίσκεται σε πολύ κοντινό σημείο και συγκεκριμένα στον πεζόδρομο Καραΐσκάκη.

Προκλήθηκαν φθορές σε καταστήματα, ενώ δολοφονική μπορεί να χαρακτηριστεί η ρίψη μολότοφ μέσα στο κατάστημα εστίασης στην οδό Σουλίου, όπου βρίσκονταν φίλοι του ΠΑΟΚ.
Όπως ήταν φυσιολογικό επικράτησε πανικός , ενώ την κατάσταση κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν αρχικά μόλις έξι αστυνομικοί!Ακολούθησε ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων που παρατάθηκαν μεταξύ των οπαδών των δυο ομάδων.

Στο μεταξύ οπαδοί του ΠΑΟΚ ενισχύθηκαν με δεκάδες άλλους με αποτέλεσμα να σημειωθούν συγκρούσεις με αστυνομικούς στην οδό Ζωοδόχου πηγήςΟι αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων και κατάφεραν να απωθήσουν περίπου εκατό οπαδούς της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

4:27 Εκατοντάδες οπαδοί του ΠΑΟΚ αυτή την ώρα κινούνται προς την οδό Ζωοδόχου Πηγής, προκαλώντας ζημιές σε καταστήματα. Η αστυνομία κάνει χρήση δακρυγόνων.

https://www.agriniopress.gr//

Δεν υπάρχουν σχόλια: