Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019

Δεν αποσυνδέονται τα νοσοκομεία της Αιτ/νίας - Ανακοίνωση καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων της νοσηλευτικής μονάδας του Μεσολογγίου


Ανακοίνωση καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων της νοσηλευτικής μονάδας του Μεσολογγίου, αναφορικά με την (από)σύνδεση των δύο νοσοκομείων της Αιτωλοακαρνανίας. Όπως γνωστοποίησε με ανακοίνωσή του, σε νομοσχέδιο του
Υπουργείου Υγείας, κατατέθηκε η αποσύνδεση μιας σειράς νοσοκομείων από διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας, όχι όμως της Αιτωλοακαρνανίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου:

Όπως όλοι γνωρίζετε πάγιο αίτημα όλης της Αιτ/νιας είναι η αυτονόμηση των δυο Νοσοκομείων της και η ενίσχυση τους με προσωπικό ώστε να μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες του νομού μας.

Αίτημα που οδήγησε στις μεγάλες κινητοποιήσεις που έγιναν στις δυο πόλεις Μεσολόγγι- Αγρίνιο τον Ιανουάριο του 2016 και αποτυπώθηκε στο ψήφισμα που υπέγραψαν το σύνολο των φορέων του Νομού.

Όλο αυτό το διάστημα σε επικοινωνίες με παράγοντες της κυβέρνησης το αίτημα επαναδιατυπωνόταν και η απάντηση είναι ότι εξεταζόταν μαζί με άλλα αντίστοιχα.

Ξαφνικά χθες σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας με τη μορφή εκπρόθεσμων τροπολογιών κατατέθηκε η αποσύνδεση μιας σειράς νοσοκομείων από διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας (Ρόδος – Κάλυμνος, Κοζάνη – Πτολεμαΐδα, Αλεξανδρούπολη – Διδυμότειχο, Λάρισα, Ηράκλειο). Δυστυχώς ο Νομός μας αποδείχτηκε για άλλη μια φορά (όπως και σε μια σειρά αιτήματα) ο φτωχός συγγενής στην αντιμετώπιση που είχε από τους «αρμοδίους». Μάλιστα όταν μια σειρά άρθρα του νομοσχεδίου (όπως η δυνατότητα κατάργησης διασυνδεομένων μονάδων με απόφαση υπουργού) κάνουν ακόμα πιο δυσοίωνο το μέλλον.

Μπροστά σε αυτή τη εξέλιξη ο Σύλλογος μας θα ήθελε:

-Να τονίσει την επιμονή του για την υλοποίηση του δίκαιου αιτήματος για ΔΥΟ ΑΥΤΟΝΟΜΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ στο Νόμο μας με προσωπικό που να καλύπτει τις ανάγκες υγείας του πληθυσμού.

-Να ζητήσει από όλους όσους από θέσεις ευθύνης μίλησαν στα συλλαλητήρια, αλλά και όσους φορείς –συλλόγους προσυπόγραψαν το ψήφισμα να κινητοποιηθούν προκειμένου να πάψουμε να είμαστε πάντα στο περιθώριο των εξελίξεων.

-Να θέσει προ των ευθυνών τους όλους τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους του Νομού, ειδικά αυτούς της Κυβέρνησης που προσυπέγραφαν και στήριζαν τις δίκαιες κινητοποιήσεις μας .

Ας μην ξεχνούν, αφού μπαίνουμε σε προεκλογική περίοδο, ότι χορτάσαμε υποσχέσεις και είναι πλέον Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΚΡΙΘΟΥΝ ΟΛΟΙ.

Ως Σύλλογος θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για την ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΗ και ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ και το αμέσως επόμενο διάστημα θα ανακοινώσουμε τις επόμενες κινήσεις μας σε συνεργασία με τους Φορείς της περιοχής.
http://sinidisi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: