Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Αδοξη ήττα για τον Παναιτωλικό από την ΑΕΚ με 0-2


Ανοιχτό,καθαρό αλλά και δυνατό ποδόσφαιρο παίχτηκε απόψε στο Αγρίνιο με την ΑΕΚ που ήταν  ελαφρώς καλύτερη μόνο στο πρώτο ημίχρονο να κερδίζει εντυπώσεις και βαθμούς!
Ο Παναιτωλικός για τρίτη στη σειρά αγωνιστική δεν κατάφερε να σκοράρει και για δεύτερη πάλι στη σειρά αγωνιστική είδε ποδοσφαιριστή του να αποβάλεται βλακωδώς!
Η υπεροχή του στο δεύτερο ημίχρονο δεν του απέφερε γκολ κι έτσι φυσιολογικά και τελείως άδοξα γνώρισε την ήττα κι από τον έτερο δικέφαλο αετό.
Ατίθετα η ΑΕΚ με τις πολλές ελλείψεις άντεξε στις επιθέσεις του Παναιτωλικού στο δεύτερο μέρος και πήρε άλλους τρεις βαθμούς.

Πολύ δυνάτα ξεκίνησαν και οι δύο ομάδες τον αγώνα με σκληρές μονομαχίες αποτέλεσμα των οποίων στο 5' εγκληματικό φάουλ του Καράμπελα να περάσει στο ντούκου αλλά στο 8' να έρθει η πρώτη κίτρινη κάρτα στο Δέλα.
Η επιθετική διάθεση του Παναιτωλικού απέφερε ένα καλό σουτ του Θεοδωρίδη στο 4' κι άλλο ένα του Μητρόπουλου στο 15' που έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Ανταπέδωσε για την ΑΕΚ ο Λεονάρντο στο 18'.Συνεχίστηκαν οι δυνατές μονομαχίες  με τη μπάλα να ανεβοκατεβαίνει στις δύο εστίες.
Εξαιρετική φάση στο 20' με τον Καμαρά να πατάει τη μπάλα μπροστά στον Αραμπατζή και να χάνεται μια μεγάλη ευκαιρία για τον Παναιτωλικό και στην αντεπίθεση ο Μπέλεκ να γράφει το 0-1!
Στο 26' σωστά ακυρώθηκε γκολ του Καμαρά ως οφσάιντ.
Η ΑΕΚ φαινόταν να έχει πάρει τα ηνία στο κέντρο του γηπέδου  κι ο Παναιτωλικός να χάνει την αρχική ορμή του.Το είδε ο Τεννές κι αποφάσισε να βάλει στο παιχνίδι το Ρότσα αποσύροντας τον Κούσα στο 38' κάνοντας και εσωτερική αλλαγή φέρνοντας πιο πίσω το Μητρόπουλο.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν ένας επιθετικός μονόλογος του Παναιτωλικού,ο οποίος οργανώθηκε καλύτερα στο κέντρο και αναπτύσσονταν πολύ όμορφα από το δεξιό άκρο με τους Κουτρομάνο και Θεοδωρίδη,πιέζοντας ασφυκτικά την άμυνα της ΑΕΚ.Στο 50' εξαιρετική έφοδος και σέντρα του Κουτρομάνου δεν  βρήκε το Χαριστέα και στο 55' κεραυνός με το αριστερό του Χαριστέα έφυγε λίγο άουτ.Η καθολική αλλά άκαρπη υπεροχή συνεχίζονταν για τον Παναιτωλικό με την ΑΕΚ να αμύνεται σωστά και να διατηρεί το προβάδισμα στο σκορ.
Θέλοντας να αξιοποιήσει καλύτερα την υπεροχή του Παναιτωλικού ο Τεννές δεν δίστασε να βγάλει το εισελθόντα στο ημίχρονο Σιόντη και να ρίξει στο παιχνίδι τον Μπαμόγκο.Δυστυχώς όμως ο Μπαμόγκο το μόνο που κατάφερε στα 10 λεπτά που αγωνίστηκε ήταν να αποβληθεί για αντιαθλητικό χτύπημα στον Καράμπελα!
Και με 10 παίκτες ο Παναιτωλικός συνέχισε επιθετικά αλλά χωρίς αποτέλεσμα.
Και τότε μίλησε ο νόμος του ποδοσφαίρου!Σε μια αντεπίθεση της ΑΕΚ στο 91' με τον Κλωναρίδη από τα πλάγια ο Μπέλεκ κέρδισε το ριμπάουντ από τον Μπλάζιτς και διπλασίασε τα δικά του τέρματα αλλά και της ομάδας του γράφοντας το τελικό 0-2.

*Ενα από τα πολλά δρώμενα που έλαβαν χώρα στη σημερινή γιορτή του ποδοσφαίρου στο Αγρίνιο ήταν και η βράβευση του τεχνικού του Παναιτωλικού, Μπάμπη Τεννέ, ο οποίος συμπλήρωσε 300 συμμετοχές στην πρώτη εθνική κατηγορία.

Παναιτωλικός (Μπάμπης Τεννές): Μπλάζιτς, Κουτρομάνος, Γκόλιας(46' Σιόντης,68' Μπαμόγκο), Κούσας(38' Ρότσα), Θεοδωρίδης, Ουμάλ, Χαριστέας, Εντζεγκουέλε, Ντολεζάι, Μητρόπουλος, Καμαρά.

ΑΕΚ (Νίκος Κωστάνογλου): Αραμπατζής, Κοντοές, Μανωλάς, Δέλλας, Καράμπελας, Κάρλος, Μάκος(70' Κάλα), Γεωργέας, Μπέλεκ, Λεονάρντο(60' Σιαλμάς), Λυμπερόπουλος(83' Κλωναρίδης).

Δεν υπάρχουν σχόλια: