Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Κάηκε σπίτι,κινδύνευσε κατάκοιτη γυναίκα και η Πυροσβεστική προσπαθούσε να συνδέσει τις μάνικες



Απαράδεκτη η ολιγωρία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της πόλης μας απόψε στη φωτιά που ξέσπασε σε παλιά διώροφη μονοκατοικία.


Επί αρκετή ώρα καίγονταν ολόκληρο σπίτι σε παράδρομο της Μπαϊμπά (στο στενάκι από πίσω),στο ύψος της Κύπρου,πολύ κοντά στην κεντρική πλατεία και οι άνδρες του σώματος αδυνατούσαν να συνδέσουν τρεις μάνικες ώστε να προχωρήσουν στην κατάσβεση της φωτιάς.

Δυστυχώς γίναμε μάρτυρες απίστευτων-τραγελαφικών  καταστάσεων,με τους πυροσβέστες να ζητάνε ανταλλακτικά για τις συνδέσεις,το σπίτι να καίγεται και η ανήμπορη γυναίκα,ένοικος του ισογείου,να χρήζει άμεσης βοήθειας-μεταφοράς στο νοσοκομείο και η κόρη της να εκλιπαρεί για βοήθεια.

Η περιοχή είχε γεμίσει καπνούς το πρώτο πυροσβεστικό όχημα  να μη μπορεί να προσφέρει βοήθεια κι όταν ήρθαν το δεύτερο και το τρίτο να επιχειρούν κανονικά και με αυτοθυσία (αυτό πρέπει να το πούμε) στο σβήσιμο της φωτιάς και τον απεγλωβισμό της ηλικιωμένης γυναίκας,αφού βέβαια λύθηκε το πρόβλημα των συνδέσεων.

Κύριε διοικητά,με όλο το σεβασμό και την εκτίμηση πιστεύουμε πως τα ανταλλακτικά πρέπει να υπάρχουν σε κάθε όχημα και οι συνδέσεις να σχεδιάζονται στις ασκήσεις που θα έπρεπε να γίνονται και να μην ψάχνεστε την ώρα της δράσης,όπου χάνεται πολύτιμος χρόνος.

Ευτυχώς η ηλικιωμένη γυναίκα απεγκλωβίστηκε έγκαιρα από τους άνδρες της πυροσβεστικής και μεταφέρθηκε ασφαλώς με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο ενώ ο σύζυγός της δεν διέτρεξε κίνδυνο.Η φωτιά μάλλον προκλήθηκε από την καμινάδα του πάνω ορόφου κι εξαπλώθηκε στην (ξύλινη) στέγη.Οι υλικές ζημίες είναι τεράστιες αλλά το καλό είναι ότι δεν υπήρξαν ανθρώπινες απώλειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: