Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Φωτορεπορτάζ από τις σημερινές εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο στο Αγρίνιο

Με συγκέντρωση και πορεία από το ΠΑΜΕ, κορυφώθηκαν στο Αγρίνιο οι εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Πορεία και από ομάδα αντεξουσιαστών και φοιτητές του Πανεπιστημίου στο Αγρίνιο
Το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΥ, η ΟΓΕ, το ΜΑΣ, η ΠΑΣΕΒΕ  κλπ οργανώσεις που στηρίζονται από το ΚΚΕ, πραγματοποίησαν λόγο πριν τις 7 το απόγευμα συγκέντρωση για τα 38 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, στην πλατεία Δημοκρατίας.
Στην συγκέντρωση, χαιρετισμό απηύθυνε η Ευ. Σταματέλου από το ΜΑΣ, που τόνισε μεταξύ άλλων πως τώρα είναι πιο επίκαιρα από ποτέ τα διδάγματα του Πολυτεχνείου, καλώντας τον λαό σε ξεσηκωμό, κατά της «μαύρης συμμαχίας» ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Χρήστος Κοδελάς, μέλος της διοίκησης του ΠΑΜΕ, που προέβλεψε ραγδαίες εξελίξεις μέσα στο επόμενο διάστημα, μέσα από την ανατροπή του σημερινού συστήματος εξουσίας.
Ο κ. Κοδελάς, τόνισε πως το σύστημα εξουσίας φοβάται και χτυπά τους αγώνες του λαού, τονίζοντας πως όλοι θα πρέπει να προετοιμαστούν για μελλοντικές μάχες.
Παράλληλα, αναφέρθηκε στα μηνύματα του Πολυτεχνείου και ανέλυσε  πώς το ΠΑΜΕ αξιολογεί την εξέγερση αυτή, που όπως είπε «δίνει χρήσιμα συμπεράσματα για μελλοντικούς αγώνες»

Στη συνέχεια τόνισε πως το κεφάλαιο δεν ανατρέπεται με ευχολόγια και ζήτησε αγώνα για ανατροπή και εγκαθίδρυση λαϊκής εξουσίας και σοσιαλισμού. «Εμείς τιμάμε το Πολυτεχνείο με απειθαρχία και ανυπακοή απέναντι στις πολιτικές που εφαρμόζονται. Η σημερινή εξουσία δεν είναι παντοδύναμη, όλα θα κριθούν από τους συσχετισμούς», σημείωσε ακόμη ο ομιλητής για να κλείσει την ομιλία του λέγοντας πως τα μεγάλα γεγονότα είναι μπροστά καλώντας τους συγκεντρωμένους να είναι έτοιμοι.

Τα μέλη του ΠΑΜΕ που συμμετείχαν στην συγκέντρωση στη συνέχεια, πραγματοποίησαν πορεία σε κεντρικούς δρόμους του Αγρινίου.
Αμέσως μετά, από την πλατεία Δημάδη, πραγματοποίησε πορεία ομάδα αντεξουσιαστών, με συνθήματα κατά του κράτους, του ΛΑΟΣ και της Αστυνομίας.
Λίγο αργότερα φοιτητές του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας, κυρίων μέλη της ΠΑΣΠ, έκαναν επίσης πορεία στο κέντρο.
Μέχρι αυτήν την ώρα δεν αναφέρθηκαν προβλήματα, εκτός από το κυκλοφοριακό στο κέντρο , λόγω των πολλών πορειών, που υποχρέωναν την τροχαία να διακόπτει ή να ρυθμίζει αναλόγως την κυκλοφορία των οχημάτων.
Εκδήλωση για το Πολυτεχνείο από το Συντονιστικό Φορέων
Με πορεία στους κεντρικούς δρόμους του Αγρινίου ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η εκδήλωση που οργάνωσε για το Πολυτεχνείο η Συντονιστική Επιτροπή Φορέων του δήμου Αγρινίου
Στο πλαίσιο της συγκέντρωσης διαβάστηκαν ψηφίσματα από φορείς που συμμετέχουν στο συντονιστικό, ενώ κεντρικός ομιλητής ήταν ο Κ. Διαμαντής , εκπρόσωπος του συλλόγου δασκάλων και νηπιαγωγών του  Αγρινίου.
Ο κ. Διαμαντής μεταξύ άλλων τόνισε πως τα αιτήματα του Πολυτεχνείου παύουν σήμερα να έχουν συμβολική σημασία . Παράλληλα σημείωσε ότι ο αγώνας που ξεκίνησε τα τελευταία δυο χρόνια, πρέπει να συνεχιστεί ώστε να μην επιτραπεί σε κυβέρνηση και τρόικα «να συνεχίζουν το έργο τους». Περιέγραψε την εικόνα στην εκπαίδευση, τονίζοντας πως η ίδια θλιβερή εικόνα υπάρχει σε όλη την κοινωνία , με την ανεργία, την φτώχια, το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, τις περικοπές και τα χαράτσια.
Τόνισε ότι εκβιάζεται η κοινωνία από μια "σύγχρονη κοινωνική χούντα". Είπε ακόμη  πως η κρίση του συστήματος είναι βαθιά και για αυτό ζητάει και άλλες θυσίες συμπληρώνοντας πως η πάλη απεξάρτησης είναι μπροστά μας. «Το κίνημα είναι εδώ. Μπροστά είναι τα δικά μας Πολυτεχνεία , ο αγώνας συνεχίζεται» σημείωσε κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Διαμαντής.

Μετά το τέλος της ομιλίας, πραγματοποιήθηκε πορεία.Οι εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο συνεχίζονται και το απόγευμα, με συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλατεία Δημοκρατίας.

http://www.agriniopress.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: