Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Στην Πρέβεζα το δουλεμπορικό με τους 54 λαθρομετανάστες


Εντοπισμός και περισυλλογή παράνομων μεταναστών δυτικά της Λευκάδας

Πρωινές ώρες χθες, ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, ότι 35 ν.μ. δυτικά της Λευκάδας, υπάρχει σκάφος σε δυσχερή θέση, στο οποίο επιβαίνει άγνωστος αριθμός παράνομων μεταναστών.

Άμεσα ενημερώθηκαν οι κατά τόπους Λιμενικές Αρχές ενώ έσπευσαν στην περιοχή δύο πλωτά σκάφη του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., ένα παραπλέον Φ/Γ πλοίο και ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο και εντόπισε ακυβέρνητο το εν λόγω σκάφος.

Επί του Ι/Φ «ΤΡΟΠΙΚ» Ν.Π. 5679 επέβαιναν συνολικά πενήντα τέσσερις (54) αλλοδαποί, διαφόρων εθνικοτήτων, οι οποίοι μετεπιβιβάστηκαν στο παραπλέον Φ/Γ πλοίο «ΕΛΕΝΗ Κ. ΙΙ» Ν.Π. 1128.

Το «ΕΛΕΝΗ Κ. ΙΙ», ρυμουλκώντας το Ι/Φ και συνοδευόμενο από τα πλωτά σκάφη του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., κατέπλευσε με ασφάλεια, απογευματινές ώρες χθες, στο λιμάνι της Πρέβεζας.

Οι ανωτέρω αλλοδαποί, σε συνεργασία με την τοπική Αυτοδιοίκηση, μεταφέρθηκαν στις εγκαταστάσεις του Δημοτικού Σχολείου Λυγιάς, όπου τους χορηγήθηκαν τρόφιμα και ρούχα.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Πρέβεζας ενώ το Ι/Φ κατασχέθηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: