Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017

Μαύρα σύννεφα στο Αγρίνιο μετά και την ισοπαλία (1-1) με τον Απόλλωνα


Ο Παναιτωλικός έχασε ευκαιρίες με το... τσουβάλι στο Αγρίνιο, προηγήθηκε κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης με τον Ντίας, αλλά ο Αλμπάνης έφερε το ματς στα ίσια και έδωσε βαθμό στην "Ελαφρά Ταξιαρχία".

Δίχως νίκη για τρίτο διαδοχικό παιχνίδι έμεινε στη Super League Σουρωτή ο Παναιτωλικός. Για την 9η αγωνιστική οι Αγρινιώτες υποδέχτηκαν τον Απόλλωνα Σμύρνης, με τον οποίο αναδείχθησαν ισόπαλοι 1-1. Το γκολ του Ντίας στο 36' δεν αποδείχθηκε αρκετό, αφού στο 59' ο Αλμπάνης ισοφάρισε για την Ελαφρά Ταξιαρχία.
Ο σκόρερ των φιλοξενούμενων είχε σκοράρει και στην προηγούμενη αγωνιστική, κόντρα στην Ξάνθη. Η ομάδα της Ριζούπολης, από την άλλη, έμεινε αήττητη για τρία σερί ματς, καθώς είχε προηγηθεί η ισοπαλία με την Κέρκυρα και το τρίποντο κόντρα στου ακρίτες. Ο Παναιτωλικός έφτασε τους 9 βαθμούς και είναι 12ος, ενώ ο Απόλλων ανέβηκε στους 7 και είναι 14ος.

'Ετσι έπαιξαν οι δύο ομάδες

"Όρθιος" με Αλμπάνη ο Απόλλων

Παράσταση για ένα ρόλο το πρώτο μέρος. Ένας Παναιτωλικός κυρίαρχος, παρότι η ενδεκάδα του ξεκίνησε με αλχημεία. Ο Κλέσιο, ένας δεξιός εξτρέμ, κλήθηκε να αγωνιστεί αριστερός μπακ. Οι Αγρινιώτες ξεκίνησαν δυναμικά, πίεσαν την Ελαφρά Ταξιαρχία με σκοπό να σημειώσουν γρήγορο γκολ και να τους φύγει το άγχος. Αυτό την ίδια ώρα που οι φιλοξενούμενοι αδυνατούσαν να κρατήσουν μπάλα, κάτι που έκαναν κάπως καλύτερα από το 20' και μετά. Δεν είναι ότι έχασε μοναδικές ευκαιρίες η ομάδα του Αγρινίου, παρότι ολοκλήρωσε το πρώτο μέρος με οκτώ τελικές. Μία από αυτές, όμως, έγινε γκολ.
Ο Μύγας εκτέλεσε πλάγιο, που ήταν σαν κόρνερ, ο Μαρκόβσκι έπιασε κεφαλιά, η μπάλα κόντραρε σε Μπιζιμίν και Κύργια και ο Ντίας, που επωφελήθηκε από τις κόντρες, έκανε το 1-0 με δυνατό σουτ από κοντά (1-0). Αμυντικά δεν κινδύνευε καθόλου ο Παναιτωλικός. Μόνο μία τελική κατέγραψε στο πρώτο μισό ο Απόλλων. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο σέντερ φορ Καστιγιέχος αναγκαζόταν να γυρίζει πολλές φορές πίσω από τη σέντρα, για να πάρει μπάλα, αφού ήταν καλά μαρκαρισμένος, ενώ και οι γραμμές ήταν μακριά η μία με την άλλη.
Γήπεδο: Παναιτωλικού
Διαιτητής: Αλέξανδρος Κατσικογιάννης
Βοηθοί: Κωνσταντίνος Ποντίκης, Άγγελος Πήττας

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μ. Χάβος): Κυριακίδης, Μύγας, Μιχάι, Μόρας, Κλέσιο (90' λ. τρ. Μιγκέλ Ροντρίγκες), Μαζουρέκ, Μάρκος Πάουλο (60' Μπράβο), Ντιέγκο Λόπες, Ντίας, Ρόσα (76' Μοράρ), Μαρκόβσκι.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Z. Βούλιτς): Τσόβιτς, Κοντοές, Κύργιας, Κονέ, Αλμπάνης, Μενδρινός (46' Ανιέτε), Καστιγιέχος, Μπιζιμίν, Παπάζογλου, Χουάρες (82' Μαασί), Κούρος (88' Ντάσιος).

Γκολ: 36' Ντίας / 59' Αλμπάνης
Κάρτες: 74' Μύγας, 78' Μπράβο - 41' Μενδρινός, 72' Κούρος , 94' Ντάσιος
Κοινώς, ένα 45λεπτο κατά το οποίο η ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας άξιζε πέρα για πέρα ένα γκολ. Μια ματιά στη στατιστική που ακολουθεί, πιστοποιεί την καθολική ανωτερότητα των "κυανοκίτρινων".
Στο ημίχρονο ο Ζόραν Βούλιτς, βλέποντας την πολύ κακή εικόνα της ομάδας του, αποφάσισε να περάσει εκτός αγώνα τον Μενδρινό και ρίξει στο παιχνίδι τον Ανιέτε. Αποδείχθηκε σωστή και έξυπνη η επιλογή του, καθώς ο Ισπανός προσέδωσε ποιότητα στη μεσοεπιθετική γραμμή του Απόλλωνα. Στο 51' ο Αλμπάνης προειδοποίησε τον Κυριακίδη με δυνατό σουτ, που εξουδετερώθηκε από τον γκολκίπερ των Αγρινιωτών. Στο 56' ήρθε η δεύτερη προειδοποίηση.
Εξαιρετική κάθετη πάσα του Καστιγιέχος, ο Κονέ βγήκε τετ-α-τετ με τον Κυριακίδη, αλλά έστειλε τη μπάλα πάνω από το δοκάρι. Στο 59' ο Χρήστος Αλμπάνης, όπως και την περασμένη αγωνιστική, με την Ξάνθη, βρήκε δίχτυα για την Ελαφρά Ταξιαρχία και την οδήγησε στο 1-1. Ο Κούρος έβγαλε τη σέντρα από αριστερά, Ο Ανιέτε έδωσε στον 23χρονο μεσοεπιθετικό και αυτός με "κεραυνό" μέσα από την περιοχή ισοφάρισε.
Είχε οπισθοχωρήσει αναίτια ο Παναιτωλικός και το πλήρωσε. Ακολούθησε παιχνίδι με πολλά φάουλ, πολλές διακοπές. Ο Χάβος στο 76' έβγαλε τον Ρόσα και έβαλε τον Μοράρ. Ο Ρουμάνος πήγε στο αριστερό "φτερό" και ο Ντίας μετατοπίστηκε στο δεξί. Όσο κυλούσε το ματς, ο Παναιτωλικός ανέβαζε εκ νέου στροφές και πίεζε για το γκολ της νίκης. Λόπες (79') και Μοράρ (83') έχασαν κλασικές ευκαιρίες για το 2-1, σε διάστημα που οι γηπεδούχοι είχαν γίνει και πάλι... αφεντικό στην αναμέτρηση.
Το σύνολο του Ζόραν Βέλιτς κατόρθωσε να κρατήσει το 1-1 μέχρι το 95', παίζοντας καλή άμυνα και ενώ άπαντες έπαιζαν πίσω από το χώρο της μεσαίας γραμμής. Έγιναν και καθυστερήσεις από τους "κυανόλευκους" και κατακτήθηκε ο βαθμός. Σα να μην έφτανε αυτό για τον Παναιτωλικό, είδε και τον Κλέσιο να φεύγει κουτσαίνοντας από το γήπεδο.
(τα στατιστικά της αναμέτρησης)

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Αυτή του γκολ του Αλμπάνη. Έκανε το 1-1, το οποίο έμεινε μέχρι τέλους. Εξαιρετικό συρτό, δυνατό σουτ του μεσοεπιθετικού του Απόλλωνα, που είναι από τους κορυφαίους παίκτες που διαθέτει αυτή η ομάδα.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Μια χαρά τα κατάφερε ο Αλέξανδρος Κατσικογιάννης. Ο ρέφερι από τον σύνδεσμο Ηπείρου πέρασε απαρατήρητος και καμία από τις δύο ομάδες δεν πρέπει να έχει παράπονα για τα σφυρίγματά του και των βοηθών του.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Ο Αντόνιο Ανιέτε. Άλλαξε την εικόνα του Απόλλωνα Σμύρνης με την είσοδό του στο δεύτερο μισό. Είχε χάσει αρκετά ματς λόγω τραυματισμού, έπαιξε για ένα πεντάλεπτο την προηγούμενη αγωνιστική με την Ξάνθη, άφησε μια και καλή πίσω το πρόβλημα που αντιμετώπισε και τώρα βοήθησε σημαντικά την "Ελαφρά Ταξιαρχία" στην κατάκτηση του βαθμού.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Η ριζικά διαφορετική εικόνα του Απόλλωνα Σμύρνης στο δεύτερο μέρος σε σχέση με το πρώτο μισό, τουλάχιστον μέχρι το 60', οπότε και ισοφάρισε ο Αλμπάνης. Ένα 15λεπτο ανωτερότητας της "Ελαφράς Ταξιαρχίας", που της έδωσε γκολ και βαθμό στο Αγρίνιο.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Ο Παναιτωλικός πλήρωσε το κακό 15λεπτο, από την έναρξη του δεύτερου μισού μέχρι το 60', οπότε και δέχτηκε την ισοφάριση. Μπήκε με... αβάσταχτη ελαφρότητα η ομάδα του Αγρινίου, με αποτέλεσμα να δεχτεί την ισοφάριση.
http://www.sport24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: