Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017

Αυτά συζήτησε ο Δημήτρης Μιχάλης με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας (ηχητικό)


Κατηγορηματικά διέψευσε τα σενάρια που τις τελευταίες ώρες μιλούσαν για καρατόμησή του από το Υπουργείο Υγείας και αντικατάστασή του από τον Αναπληρωτή του Πάνο Παπαδόπουλο, ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Αιτωλοακαρνανίας Δημήτρης Μιχάλης.

Για το λόγο αυτό μάλιστα υπήρξε τη Δευτέρα πολύωρη συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου στην Αθήνα. Παράλληλα χαρακτήρισε άστοχη σχετική ανάρτηση του κ. Παπαδόπουλου στο facebook, ενώ προανήγγειλε επίσκεψη στο Αγρίνιο, είτε του Υπουργού Ανδρέα Ξανθού, είτε του Αναπληρωτή του Παύλου Πολάκη.

Την ίδια στιγμή μιλώντας στον «ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8» και στην εκπομπή «10 ΜΕ… ΤΟΝΟ» στις ΕΔΕ που διετάχθησαν για τη διερεύνηση πιθανών ευθυνών γιατρών για τους θανάτους ασθενών στο νοσοκομείο, ενώ ανακοίνωσε τη στελέχωση των ΤΕΠ (Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών) και τη λειτουργία του μαγνητικού τομογράφου.

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη Μιχάλη:

«Υπήρχε μία ατζέντα για θέματα που πρέπει να διαχειριστούμε και να δρομολογήσουμε που έπρεπε να συζητηθεί στο Υπουργείο. Πολύ σύντομα για παράδειγμα θα ξεκινήσουν τα ΤΕΠ να λειτουργούν με σύγχρονο τρόπο.

Θα στελεχωθεί με έξι (επειγοντολόγους) δικούς του ανεξάρτητους γιατρούς εξειδικευμένους, οι θέσεις των οποίων θα προκηρυχθούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.Επίσης ο μαγνητικός τομογράφος πολύ σύντομα θα λειτουργεί.

Βέβαια κάναμε μία πολύ σοβαρή συζήτηση με αφορμή κάποια ανομολόγητα δημοσιεύματα με σενάρια και ευσεβείς πόθους περί καρατόμησής μου. Επισήμως τέτοιο θέμα δεν έχει τεθεί από πουθενά, κάποιοι κύκλοι προφανώς τρέφονται από αυτά τα σενάρια, μόνο που στην παράσταση αυτή δεν ήταν οι καλύτεροι ηθοποιοί.

Εκείνο που ενδιαφέρει και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείο και εμένα, είναι ότι πρέπει να βρούμε όλοι μαζί τον τρόπο να μην βγαίνει προς τα έξω κακή εικόνα για το νοσοκομείο μας γιατί δεν του αξίζει και δεν του αναλογεί. Και αυτοί οι οποίοι πρωτοστατούν να βγαίνει τέτοια κακή εικόνα θα πρέπει να αναλογιστούν τις ευθύνες τους.

Εγώ από την πλευρά μου θα κάνω ότι μπορώ. Είμαι υποχρεωμένος εκ της θέσεώς μου να συνεργαστώ με αυτούς που επέλεξε η πολιτεία να συμμετέχουν στην συνδιοίκηση του νοσοκομείου Αγρινίου και Μεσολογγίου. Θα προσπεράσω όλα τα υπόλοιπα.Όταν ο Υποδιοικητής κάνει μία τέτοια δημοσίευση είναι αν μη τι άλλο άστοχη κατά την άποψή μου. Από την μεριά μου δεν υπάρχει κανένα μέτωπο με κανέναν και ιδιαίτερα με τον Υποδιοικητή μου.

Σε ότι αφορά τα διοικητικά μέτρα που ελήφθησαν για την διερεύνηση των συνθηκών θανάτου ασθενών στο νοσοκομείο Αγρινίου, η πολιτική ηγεσία θεωρεί ότι κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση.Η έρευνα θα γίνει σε βάθος, αντικειμενικά χωρίς να αδικήσει ούτε τους υγειονομικούς ούτε τους θανόντες και τους συγγενείς τους.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο επίσκεψης στο Αγρίνιο, είτε του Υπουργού είτε του Αναπληρωτή, αυτό που μπορώ να πω είναι ότι υπάρχει αυτή η πρόθεση. Αισιοδοξώ ότι θα το κάνουν. Μάλιστα ήταν ένα από τα θέματα που συζητήσαμε».

Νίκος Αγγελόπουλος για την εφημερίδα «Συνείδηση»

Δεν υπάρχουν σχόλια: