Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

Διαφωνίες & εντάσεις στο 6ο Δημοτικό κατά την κλήρωση της σημαίας


Κληρώθηκε ως σημαιοφόρος μαθητής Ρομά για την 25η Μαρτίου στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου τη Δευτέρα, κάτι που προκάλεσε μεγάλες εντάσεις και διαφωνίες μεταξύ των γονέων και των δασκάλων.

Η κλήρωση για την 28η Οκτωβρίου χαμογέλασε σε καλό μαθητή, κάτι που δεν προκάλεσε καμία αντίδραση.

Μεγάλη αναστάτωση έχει προκαλέσει σε πολλά σχολεία το τελευταίο διάστημα ο νέος νόμος του υπουργείου παιδείας για την κλήρωση και την απόδοση της σημαίας για τις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου και της 25ης Μαρτίου σε μαθητές που θα βγουν μέσα από αυτή.

Πολλοί είναι οι γονείς που δέχονται τα αποτελέσματα των κληρώσεων ανενόχλητοι και άλλοι που δεν μπορούν καν να δεχθούν τον νέο νόμο.

Μια τέτοια περίπτωση είχαμε την Δευτέρα στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, σημειώθηκαν πολλές και έντονες αντιδράσεις κατά την διάρκεια της δεύτερης κλήρωσης για την απόδοση της σημαίας σε μαθητή για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου.

Η πρώτη κλήρωση ανέδειξε έναν καλό μαθητή,ο οποίος θα είναι σημαιοφόρος στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου και όλα κύλισαν μέχρι εκεί ήρεμα και μια χαρά.

Στην δεύτερη κλήρωση όμως τυχερός για να σηκώσει τη σημαία αναδείχθηκε ένας μαθητής Ρομά και τότε . . . ξεκίνησαν τα παρατράγουδα.

Κάποιοι γονείς υποστήριξαν αυτή την τυχαία ανάδειξη του σημαιοφόρου, πολλοί άρχισαν να φωνάζουν έντονα τόσο για το αποτέλεσμα όσο και για τον νόμο που δεν είναι δίκαιος.

Οι αντιδράσεις των γονέων, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, μεταφέρθηκαν προς τους δασκάλους και την Δ/ση του σχολείου ζητώντας τη μη εφαρμογή του νόμου.

Η απάντηση φυσικά ήταν αρνητική λέγοντας χαρακτηριστικά «πρέπει να το δεχθείτε είναι νόμος του κράτους και δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά».

Μετά από λίγη ώρα η κατάσταση εξομαλύνθηκε λίγο αλλά οι αντίθετες απόψεις συνέχισαν να υπάρχουν και να συζητούνται εντός και εκτός σχολείου.

Δυστυχώς αντί το Σχολείο ως θεσμός να ενώνει και να εκπαιδεύει μόνο . . . δημιουργεί εντάσεις και παρατράγουδα, διαχωρίζει και αδικεί. Θέλουμε χρόνο και πολλές αλλαγές ή επιστροφές για να δούμε τελικά τι μας ταιριάζει ως πολίτες και τι μπορούμε να αποδεχθούμε. . . και αν όχι , να δούμε το γιατί !!!

Πάντως το μόνο σίγουρο είναι πως αυτές οι δύο παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου και της 25ης Μαρτίου θα συζητηθούν πάρα πολύ . . .!!!
https://agrinioreport.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: