Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017

Δείτε πως δύο επιτυχίες της ΕΛ.ΑΣ. στην πάταξη του παράνομου τζόγου,έγιναν διαφήμιση του ΟΠΑΠ στα μεγάλα site (φωτο)


Διπλό «χτύπημα» στον παράνομο τζόγο πέτυχαν η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας και το Τμήμα Ασφάλειας Αμπελοκήπων την προηγούμενη εβδομάδα καθώς έκαναν ελέγχους σε δύο καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος όπου διεξάγονταν απαγορευμένα τυχερά παιχνίδια.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων συνελήφθησαν 42 άτομα και κατασχέθηκαν 59 ηλεκτρονικοί υπολογιστές κλπ.

Εως εδώ όλα καλά και άγια! Σήμερα το απόγευμα όμως οι δύο σχετικές ανακοινώσεις της αστυνομίας έγιναν πανομοιότυπα διαφημιστικά φέιγ βολάν-ρεπορτάζ απ' όλα σχεδόν τα μεγάλα επαγγελματικά site για τα νόμιμα "φρουτάκια" του ΟΠΑΠ (δείτε εδώ,εδώ κι εδώ) κι αν ψάξετε θα βρείτε κι άλλα πολλά που εξυμνούν τις παιχνιδομηχανές που έρχονται σε κάθε γειτονιά.

Διαβάστε τις δύο ανακοινώσεις της ΕΛ.ΑΣ.

ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
Αθήνα, 27 Οκτωβρίου 2017
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας εντοπίσθηκε κατάστημα όπου διεξάγονταν παράνομα τυχερά παίγνια.

Συνελήφθησαν η προσωρινά υπεύθυνη του καταστήματος, (4) υπάλληλοι και (10) ακόμη άτομα

Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο ελέγχων για τη βεβαίωση παραβάσεων που αφορούν στη διεξαγωγή παράνομων τυχερών παιγνίων, εντοπίστηκε την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017 σε περιοχή της Αθήνας, κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος όπου διεξάγονταν παράνομα τυχερά παίγνια.

Συνελήφθησαν η 61χρονη ημεδαπή, προσωρινά υπεύθυνη του καταστήματος, 35χρονη υπήκοος Ουκρανίας και 34χρονη υπήκοος Ρουμανίας, διοργανώτριες των τυχερών παιγνίων, 34χρονος υπήκοος Συρίας, τσιλιαδόρος, 34χρονη υπήκοος Ρουμανίας, σερβιτόρα, καθώς επίσης και (10) ακόμη άτομα ως παίχτες.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για -κατά περίπτωση- παραβάσεις της νομοθεσίας για τα παίγνια και για επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Στη δικογραφία περιλαμβάνεται και η 52χρονη υπήκοος Ρουμανίας, ιδιοκτήτρια του καταστήματος, η οποία απουσίαζε κατά τη διάρκεια του ελέγχου.

Κατά την έρευνα διαπιστώθηκε να διεξάγονται τα τυχερά παίγνια «φρουτάκια» και «ρουλέτα», με λογισμικό που ήταν εγκατεστημένο σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές, το οποίο ελέγχονταν μέσω τεσσάρων (4) άλλων ηλεκτρονικών υπολογιστών, που λειτουργούσαν ως κέντρα ελέγχου και διαχείρισης ( server ).

Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • (34) ηλεκτρονικοί υπολογιστές,
  • (2) οθόνες,
  • (7) κάμερες,
  • (315) ευρώ και
  • ιδιόχειρες σημειώσεις.
Οι κατασχεθέντες ηλεκτρονικοί υπολογιστές, οι οθόνες και οι κάμερες θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Τελωνειακών Διαδικασιών, ενώ το χρηματικό ποσό θα κατατεθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.


ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
Αθήνα, 30 Οκτωβρίου 201 7
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εντοπίσθηκε στους Αμπελόκηπους κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος εντός του οποίου διεξάγονταν παράνομα παίγνια

Συνελήφθησαν είκοσι επτά (27) άτομα εκ των οποίων (21) παίκτες

Κατασχέθηκαν είκοσι πέντε (25) ηλεκτρονικοί υπολογιστές με εγκατεστημένο ειδικό λογισμικό πρόγραμμα για «ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ», πέντε (5) διαμορφωμένα τραπέζια για τη διενέργεια τυχερών παιγνίων, το χρηματικό ποσό των -1.100- ευρώ, τραπουλόχαρτα και μάρκες καθώς και καταγραφικό μηχάνημα

Κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, εντός του οποίου διεξάγονταν απαγορευμένα τυχερά παίγνια, εντόπισαν στους Αμπελόκηπους, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Αμπελοκήπων. Όπως διαπιστώθηκε, το κατάστημα λειτουργούσε χωρίς άδεια και δεν διέθετε ταμειακή μηχανή.

Συνελήφθησαν στις 23-10-2017 το απόγευμα, είκοσι επτά (27) άτομα, εκ των οποίων (21) παίκτες. Επιπλέον, αναζητείται ο ημεδαπός ιδιοκτήτης του καταστήματος.

Σε βάρος των συλληφθέντων, σχηματίσθηκε δικογραφία για κατά περίπτωση παράβαση των Νόμων περί παιγνίων και περί προσωπικών δεδομένων.

Κατά τη διάρκεια του αστυνομικού ελέγχου στο κατάστημα , βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Είκοσι πέντε (25) ηλεκτρονικοί υπολογιστές με εγκατεστημένο ειδικό λογισμικό πρόγραμμα για «ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ»
  • Πέντε (5) διαμορφωμένα τραπέζια για τη διενέργεια τυχερών παιγνίων
  • Πλήθος από τραπουλόχαρτα και μάρκες
  • Ένα (1) καταγραφικό μηχάνημα με -13- κάμερες
  • Τρία ηλεκτρονικά τηλεχειριστήρια
  • Το χρηματικό ποσό των -1.100- ευρώ
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Αυτές οι δύο επιτυχίες της ΕΛ.ΑΣ. μετατράπηκαν σε διαφήμιση του ΟΠΑΠ στα μεγάλα site,η οποία είναι γραμμένη από έναν άνθρωπο και αρχίζει με το παρακάτω κείμενο όπως θα είδατε:

"Πλήρης επιβεβαίωση για τις τρομακτικές διαστάσεις που έχει πάρει ο παράνομος τζόγος στη χώρα μας και για την επιτακτική ανάγκη πάταξής του μέσω του νόμιμου δικτύου VLTs του ΟΠΑΠ, αποτελούν οι δύο πρόσφατες μεγάλες επιτυχίες της αστυνομίας στην Αθήνα."

Σε απλά ελληνικά τρέξτε στα "φρουτάκια" που θα τοποθετηθούν νόμιμα στα πρακτορεία της γειτονιάς σας να χάσετε το όποιο εισόδημα σας απέμεινε στην Ελλάδα της ανεργίας και της ημιαπασχόλησης!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: