Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017

Δράσεις σε Πάτρα - Αμαλιάδα - Μεσολόγγι για την Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα


Με δράσεις στην Πάτρα, την Αμαλιάδα και το Μεσολόγγι η  Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας  συμμετέχει αύριο  στην 11η Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα, που οργανώνεται Σάββατο   από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς»,  σε συνεργασία με το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας.
Η δράση θα πραγματοποιηθεί  αύριο  Σάββατο  και στις Περιφερειακές Ενότητες της Δυτικής Ελλάδας και συγκεκριμένα:
Αχαϊα- Στο νυχτερινό κέντρο DISCO ROOM- Αγ. Ανδρέου 88  στην Πάτρα
Ηλεία - Στον κεντρικό πεζόδρομο  της Αμαλιάδας και
Αιτωλοακαρνανία -  Στον πεζόδρομο της Χαριλάου Τρικούπη στο  Μεσολόγγι.
Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος συμμετέχει και φέτος  στην  προσπάθεια ευαισθητοποίησης των νέων ανθρώπων όσον αφορά την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων σε συνδυασμό με κατανάλωση αλκοόλ, με σκοπό την προώθηση υγιών συμπεριφορών και μηνυμάτων Οδικής Ασφάλειας.
Πρόσφατα άλλωστε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Απόστολος Κατσιφάρας ξεκίνησε σειρά επαφών, στο πλαίσιο των οποίων συναντήθηκε και με τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Δυτικής Ελλάδας Αδαμάντιο Μητρόπουλο, από τον οποίο ζήτησε ενίσχυση της αστυνόμευσης στους δρόμους των πόλεων, για την προστασία των νέων οδηγών.  Κι αυτό διότι, προέκυψαν ιδιαίτερα ανησυχητικά στοιχεία κατά την επίσκεψη του Περιφερειάρχη   στη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών ΠΕ Αχαΐας. 
Βάσει αυτών, καταγράφεται αυξημένη αφαίρεση  διπλωμάτων οδήγησης λόγω μέθης και μάλιστα από οδηγούς νεαρής ηλικίας.  Συγκεκριμένα, από τα  50 διπλώματα οδήγησης που  αφαιρούνται μηνιαίως από την Τροχαία, με το 70% αυτών να αφορά οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ (27% σχετίζεται με ανασφάλιστα οχήματα και 3% για παράβαση ερυθρού σηματοδότη).
Το αλκοόλ εξακολουθεί να αποτελεί πανευρωπαϊκά μία από τις κύριες αιτίες πρόκλησης θανατηφόρων τροχαίων και σοβαρών τραυματισμών, με τα περιστατικά να αυξάνονται σημαντικά μετά τη νυχτερινή διασκέδαση του Σαββατοκύριακου, ιδιαίτερα στις νεαρές ηλικίες.
Σκοπός της εκδήλωσης είναι να ευαισθητοποιηθούν οι νέοι. Οι εθελοντές του Ι.Ο.ΑΣ  θα ενθαρρύνουν τους νέους να επιλέξουν τον «Οδηγό της Παρέας», ο οποίος αφού αποδεχτεί τον τίτλο, δεσμεύεται να μην καταναλώσει αλκοόλ για το υπόλοιπο βράδυ, προκειμένου να οδηγήσει με ασφάλεια πίσω την παρέα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: