Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017

Κατέφθασε ο «Δαίδαλος» και στην Πάτρα - Μπουρίνι σαρώνει την πόλη (φωτο & βίντεο)


Μετά τον υδροστρόβιλο στην Κεφαλονιά και το χαλάζι στην Πάργα, το χαμηλό βαρομετρικό έφτασε και στην αχαϊκή πρωτεύουσα - Πλημμύρισε το Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας

Ξεκίνησαν τα πρώτα προβλήματα στην Πάτρα μετά την άφιξη του «Δαίδαλου», του πρώτου ισχυρού βαρομετρικού του φθινοπώρου, που αναμένεται να επηρεάσει τη χώρα μέχρι την Πέμπτη.

Σύμφωνα με το patrastimes.gr, από το μεσημέρι ισχυρές αστραπές σκίζουν τον ουρανό της αχαϊκής πρωτεύουσας, ενώ ξεκίνησε και δυνατή βροχόπτωση η οποία συνοδεύεται και από ισχυρούς ανέμους.


Η τοπική πυροσβεστική υπηρεσία δέχθηκε τις πρώτες κλήσεις καθώς απαιτείται απάντληση υδάτων στην Πατρών – Αθηνών 10, ενώ θα παρέμβει και σε τρία δέντρα που έπεσαν στον Κατελόκαμπο, στο Μονοδένδρι και στη συμβολή των οδών Θεμιστοκλέους και Σωσιπάτρου.


Λόγω της έντασης των ανέμων και της ισχυρής βροχόπτωσης η ορατότητα ήταν αδύνατη σε απόσταση μεγαλύτερη του ενός μέτρου ενώ πλημμύρισαν βενζινάδικα στην εθνική οδό.



Σε επιφυλακή βρίσκονται η πυροσβεστική το λιμενικό και ο πολιτικός σχεδιασμός εκτάκτου ανάγκης της Περιφέρειας.


Πλημμύρισε το Γ.Ν. «Άγιος Ανδρέας»
Λίμνη σχημάτισαν τα νερά της βροχής στην πίσω πλευρά το Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας της Πάτρας, στο πάρκινγκ, με κίνδυνο να πλημμυρίσει το υπόγειο.



 Άμεσα σήμανε συναγερμό στο προσωπικό του νοσηλευτικού ιδρύματος καθώς υπήρχε κίνδυνος τα νερά απο το πάρκινγκ να καταλήξουν στο εσωτερικό του νοσοκομείου.

Η στάθμη του νερού είχε ανέβει επικίνδυνα προκαλώντας την ανησυχία των υπευθύνων.


Υδροστρόβιλος στην Κεφαλονιά
Σε ορισμένες περιοχές από νωρίς το πρωί της Δευτέρας ο... στροβιλισμός του «Δαίδαλου» είχε ήδη προκαλέσει ισχυρά φαινόμενα. 

Ειδικότερα, κεραυνοί και πού δυνατή «βροχή» σκέπασαν τον ουρανό της όμορφης Κεφαλονιάς. Σύμφωνα με το kefaloniapress.gr στο Αργοστόλι έβρεχε καταρρακτωδώς από νωρίς το πρωί, ενώ ορισμένες περιοχές του νησιού είχαν χωρίς ρεύμα.



Άκρως εντυπωσιακή είναι η φωτογραφία από το χωριό Σαρλάτα Κεφαλληνίας, από όπου διακρίνεται ένας υδροστρόβιλος στον ορίζοντα. 


 Η κακοκαιρία «χτύπησε» στην Πρέβεζα: Έριξε χαλάζι στην Πάργα
Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, και συγκεκριμένα το pamepreveza.gr,  στην Πρέβεζα βρέχει από νωρίς το πρωί καταρρακτωδώς, ενώ στην Πάργα έριξε μέχρι και χαλάζι.



Προβλήματα το πρωί λόγω βροχής στη Θεσσαλονίκη 
Νωρίς το πρωί έβρεχε και στη Θεσσαλονίκη, με τα φαινόμενα να είναι έντονα ανά περιοχές, προκαλώντας προβλήματα στους οδηγούς.  Σύμφωνα με το seleo.gr όχημα εξετράπη της πορείας του στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης πριν το τούνελ της Τούμπας, στο ρεύμα προς ανατολικά, ενώ πριν τον κόμβο Πανοράματος ακινητοποιήθηκε αυτοκίνητο, λόγω μηχανικής βλάβης. Επίσης λόγω της κακοκαιρίας ήταν πολύ αυξημένη το πρωί η κίνηση στο οδικό δίκτυο. 



Δείτε βίντεο: Ο «Δαίδαλος» πλήττει την Ελλάδα: Υδροστρόβιλος στην Κεφαλονιά, χαλάζι στην Πάργα


http://www.protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: