Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2019

Aγρίνιο: Πέθανε ο δικηγόρος και πρώην αντιδήμαρχος Αθανάσιος Κιτσάκης


Σε ηλικία 79 ετών έφυγε από τη ζωή χθες ο συνταξιούχος δικηγόρος Αθανάσιος Κιτσάκης .Ο εκλιπών διατέλεσε αντιδήμαρχος Αγρινίου (επί δημαρχίας Γιάννη Βαϊνά) και στέλεχος της αριστεράς.

Η είδηση του θανάτου του προκάλεσε θλίψη στην τοπική κοινωνία και το νομικό κόσμο της περιοχής.

Η κηδεία του θα γίνει σήμερα , Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2019, στις 4 μ.μ. στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας Αγρινίου. Η σορός θα βρίσκεται στην εκκλησία από ώρα 3 μ.μ.

Το agrinionews.gr εκφράζει στους οικείους του τα ειλικρινή του συλλυπητήρια.

Συλλυπητήρια δήλωση του δημάρχου Θέρμου Σπύρου Κωνσταντάρα:
«Με θλίψη πληροφορήθηκα την εκδημία του συνταξιούχου συναδέλφου Δικηγόρου και τέως αντιδημάρχου Αγρινίου Αθανασίου Κιτσάκη .

Ο Θανάσης Κιτσάκης που κατάγεται από την Κοκκινόβρυση Δήμου Θέρμου , υπήρξε για εμάς τους νεώτερους δικηγόρους , δάσκαλος, αλλά και ως αυτοδιοικητικός μας ενέπνευσε την έννοια του μέτρου , της συνέπειας και της αγωνιστικότητας .

Την πολιτεία του Θανάση Κιτσάκη στην Αυτοδιοίκηση την χρειαζόμαστε ως παράδειγμα , σήμερα που ο δημόσιος βίος διέρχεται χαλεπές ημέρες .
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει .»

Σχετικά με την απώλεια του δικηγόρου Αθανάσιου Κιτσάκη η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, Χριστίνα Σταρακά, έκανε την ακόλουθη δήλωση:«Με βαθιά οδύνη πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του Αθανάσιου Κιτσάκη, επιτυχημένου δικηγόρου του Αγρινίου και ενεργού πολίτη που υπηρέτησε από κορυφαίες θέσεις την πόλη του.

Κόσμησε με την παρουσία του την θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και του Αντιδημάρχου Αγρινίου ενώ οι αγώνες του για τις ιδέες της Αριστεράς τον έφεραν στο στόχαστρο της Χούντας, η οποία τον φυλάκισε και τον εξόρισε.

Το Αγρίνιο οφείλει πολλά σε ανθρώπους σαν τον Αθανάσιο Κιτσάκη, ως υπόδειγμα ήθους και ανιδιοτελούς προσφοράς, ως επιστήμονα και ως πολίτη. Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους οικείους του».
https://www.agrinionews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: