Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019

Δημοσκόπηση για το δήμο Αγρινίου: Μακράν μπροστά ο Παπαναστασίου, δεύτερη η Σταρακά



Στη δημοσιότητα φέρνει σήμερα η «Συνείδηση» τη μεγάλη δημοσκόπηση της εταιρείας alco που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας το διάστημα από 8-12 Φεβρουαρίου.

Από την ώρα που κυκλοφόρησε ότι υπάρχει δημοσκόπηση για το δήμο Αγρινίου τα τηλέφωνα άναψαν… και δεν άναψαν μόνο στο στρατόπεδο Παπαναστασίου.

Η δημοσκόπηση σύμφωνα με πληροφορίες δημιούργησε θέματα στο στρατόπεδο της κεντροαριστεράς. Μπορεί η κ. Σταρακά να είναι αρκετές μονάδες πίσω από τον δήμαρχο Αγρινίου Γιώργο Παπαναστασίου, είναι όμως μπροστά από τον Δημήτρη Τραπεζιώτη που στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο μεγάλος κερδισμένος σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης είναι ο δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, που κερδίζει τη μάχη της καθημερινότητας.

Στην ερώτηση «έχετε θετική ή αρνητική γνώμη για το δήμο σας σε κάθε έναν από τους τομείς που θα σας διαβάσω» οι πολίτες δίνουν ποσοστό 66% στην καθαριότητα και 64% στην εξυπηρέτηση των πολιτών, ενώ στο 57% βρίσκεται και η κοινωνική πολιτική.

Μεγάλο ποσοστό όμως συγκεντρώνει ο Γ. Παπαναστασίου και στη γνώμη που έχουν οι πολίτες για το δήμαρχο. Το ποσοστό του φτάνει το 64%, με την Χριστίνα να είναι πίσω κατά 14 μονάδες με 50%. Ακόμη πιο πίσω ο Δημήτρης Τραπεζιώτης με 28%, ακολουθεί ο Νίκος Καζαντζής με 27% και ο Τίμος Παπανικολάου με 26%.

Υπάρχει όμως και μια πολύ σημαντική ερώτηση στην οποία Παπαναστασίου και Σταρακά έχουν το ίδιο ποσοστό. Και οι δυο μονομάχοι συγκεντρώνουν ποσοστό 64% στη θετική γνώμη των πολιτών από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ.

Όλα αυτά τρεις μήνες πριν τις εκλογές, πριν ανακοινώνει επίσημα την κάθοδό του ο Δημήτρης Τραπεζιώτης και πριν ο Θάνος Μωραΐτης μπει στην κυβέρνηση Τσίπρα.

Διαβάστε αναλυτικά τη δημοσκόπηση στην Εφημερίδα «Συνείδηση», που κυκλοφορεί σήμερα 19/2/2019

Δεν υπάρχουν σχόλια: