Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019

Αγρίνιο: «Συζητήσεις βίας… στην πόλη»

Εισαγγελία Πρωτοδικών Αγρινίου και Κέντρο Πρόληψης Αιτωλοακαρνανίας «Οδυσσέας - ΟΚΑΝΑ» ενώνουν τις δυνάμεις τους για καλό σκοπό

Επιστήμονες συζητούν και παρουσιάζουν όλες τις πτυχές της βίας στο Αγρίνιο βάσει των σύγχρονων μορφών και διαστάσεων του φαινομένου σε διημερίδα που θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο στο ΤΕΕ.

Διημερίδα για τις διάφορες μορφές της βίας, τα «βήματα» της δικαιοσύνης και τους ανθρώπους που βιαιοπραγούν ή ασκούν ψυχολογική ή άλλης μορφής βία σε κάθε περιβάλλον πραγματοποιείται αυτό το Σαββατοκύριακο. Διοργανώνεται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αγρινίου, το Κέντρο Πρόληψης Αιτωλοακαρνανίας «Οδυσσέας» – ΟΚΑΝΑ, ενώ συνδιοργανωτές στην σπουδαία αυτή εκδήλωση που αποτελεί την «σκιαγράφηση» του φαινομένου στην κοινωνία, βάσει της σύγχρονης μορφής της βίας σε πολλές κοινωνικές εκφάνσεις, είναι η Διεύθυνση Αστυνομίας Ακαρνανίας και η Υπηρεσία Επιμελητών Ανηλίκων και Κοινωνικής Αρωγής Αγρινίου.

«Συζητήσεις βίας… στην πόλη» είναι ο τίτλος της διημερίδας, η οποία ξεκινά στην αίθουσα του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας στο Αγρίνιο, το Σάββατο στις 18.30 και συνεχίζεται την Κυριακή στις 11.00 στον ίδιο χώρο.

Η εκδήλωση πλαισιώνεται με σπουδαίες παρουσίες και ενδιαφέροντα θέματα που αναλύονται από τους πλέον αρμόδιους σε πανελλαδικό επίπεδο. Την δικαστική, εισαγγελική και εκκλησιαστική θεώρηση του προβλήματος των ναρκωτικών θα αναλύσει ο Πρόεδρος των Εφετών του Εφετείου Αθηνών Φίλιππος Μανώλαρος, ο οποίος θα αναπτύξει και τα μέτρα προστασίας.

Η διοργανώτρια και «ψυχή» της εκδήλωσης Ψυχολόγος – Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής – Επιστημονικά Υπεύθυνη του «Οδυσσέας – ΟΚΑΝΑ» Dr. Αθανασία Δημητρίου προσεγγίζει το ζήτημα της βίας αναπτύσσοντας το θέμα: «Ένα βίαιο εγώ σ’ ένα βίαιο εδώ».

Η διακεκριμένη δημοσιογράφος και νομικός Μαίρη Μπενέα παρουσιάζει τον κύκλο της βίας και την εναλλακτική «ακτινογραφία» του θύτη μέσα από την δημοσιογραφική έρευνα.

Τα ζήτημα των ναρκωτικών, το νόμο 4139 και τη σχέση του με το φάσμα της βίας, παρουσιάζει ο Καθηγητής ΕΚΠΑ – Επισκέπτης Καθηγητής Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου – Νομικός Λεωνίδας Κοτσαλής. Την διαδρομή του εγκλήματος τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα παρουσιάζει ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αιτωλοακαρνάνων Δημοσιογράφων Πάνος Σόμπολος, ο οποίος τοποθετείται βάσει της εμπειρίας του στο Αστυνομικό ρεπορτάζ για την δημοσιογραφική έρευνα στο θέμα και τις επεκτάσεις του.

Ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αγρινίου, Γεώργιος Πέτρος, θα αναλάβει τον συντονισμό της συζήτησης που θα γίνει στο τέλος της πρώτης φάσης της διημερίδας, μέσω της οποίας θα προκύψουν και τα συμπεράσματα από την επιστημονική προσέγγιση και την αναμόχλευσή τους με τις τοποθετήσεις των πολιτών για το φλέγον αυτό ζήτημα.

Την Κυριακή 24/ 02 η Προϊσταμένη της Υπηρεσίας Επιμελητών Ανηλίκων και Κοινωνικής Αρωγής Αγρινίου Ευτυχία Μανιάκη θα ανοίξει το δεύτερο μέρος της διημερίδας, παρουσιάζοντας στοιχεία για τα 10 χρόνια δράσεων στον τομέα της πρόληψης στην πόλη του Αγρινίου, ενώ ο Αστυνόμος Β΄ της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, Νικόλαος Κώστας, θα σκιαγραφήσει τη σεξουαλική κακοποίηση και θα εστιάσει στα κλειστά στόματα και τις κλειστές πόρτες που «παρουσιάζονται».

Ο Πρωτοπρεσβύτερος Χριστόφορος Χρόνης θα παρουσιάσει τον ρόλο της Εκκλησίας στην αντιμετώπιση του φαινομένου της βίας και τους στόχους του, ενώ ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας Χρήστος Καζαντζής θα προσεγγίσει το θέμα της βίας στο σχολείο, παρουσιάζοντας την «έκφραση» της βίας στο σχολικό περιβάλλον, όπως επίσης τους μύθους και τις αλήθειες του θέματος εκτός της σχολικής κοινότητας και όχι μόνο.

Συντονιστής της εκδήλωσης το Σάββατο, κατά την διάρκεια της πρώτης φάσης της διημερίδας, είναι ο Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής, ενώ τον πρόλογο της εκδήλωσης θα κάνει η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου – Βασιλοπούλου και χαιρετισμό θα απευθύνει ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου.

Κατά τη διάρκεια της δεύτερης φάσης της διημερίδας, την Κυριακή, συντονίστρια θα είναι η Ψυχολόγος – Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής – Επιστημονικά Υπεύθυνη του «Οδυσσέας – ΟΚΑΝΑ» Dr. Αθανασία Δημητρίου.

Μέλη της οργανωτικής επιτροπής, είναι ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αγρινίου Γεώργιος Πέτρος, η Επιστημονικά Υπεύθυνη του «Οδυσσέας – ΟΚΑΝΑ» Dr. Αθανασία Δημητρίου, ο Ταξίαρχος, Αστυνομικός Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας Δημήτριος Παπαευθυμίου και η Προϊσταμένη της Υπηρεσίας Επιμελητών Ανηλίκων και Κοινωνικής Αρωγής Αγρινίου Ευτυχία Μανιάκη. Την τιμητική επιτροπή συντελούν η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου – Βασιλοπούλου, ο Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής, ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, ο Πρόεδρος των Εφετών Εφετείου Αθηνών Φίλιππος Μανώλαρος και ο Καθηγητής ΕΚΠΑ – Επισκέπτης Καθηγητής Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου – Νομικός Λεωνίδας Κοτσαλής.

Την επιστημονική επιτροπή αποτελούν ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αγρινίου Γιώργος Πέτρος, η Επιστημονικά Υπεύθυνη του «Οδυσσέας – ΟΚΑΝΑ» Αθανασία Δημητρίου, ο Ταξίαρχος και Αστυνομικός Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας Δημήτρης Παπαευθυμίου, η Προϊσταμένη της Υπηρεσίας Επιμελητών Ανηλίκων και Κοινωνικής Αρωγής Αγρινίου Ευτυχία Μανιάκη, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αιτωλοακαρνάνων Δημοσιογράφων Πάνος Σόμπολος, η δημοσιογράφος και νομικός Μαίρη Μπενέα, ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας Χρήστος Καζαντζής, ο Πρωτοπρεσβύτερος Χριστόφορος Χρόνης και ο Αστυνόμος Β΄ της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας της Διεύθυνσης της Αστυνομίας Ακαρνανίας, Νικόλαος Κώστας.

Εφημερίδα «Συνείδηση»

Διαβάστε σχετικά:
Θύμα διάρρηξης η δημοσιογράφος Μαίρη Μπενέα - Απούσα από την ημερίδα στο Αγρίνιο για τη βία

Δεν υπάρχουν σχόλια: