Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019

Πάτρα: Ισόβια για ένα τσαντάκι...


Σε ισόβια κάθειρξη και 11 έτη, όπως και πρωτοδίκως, καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πατρών ένας αλλοδαπός υπήκοος, για ληστεία σε βάρος 63χρονου Ιταλού, συνεπεία της οποίας είχε επέλθει ο θάνατος του θύματος.

Ο Ιταλός που φιλοξενείτο στην Πάτρα, είχε τραυματιστεί σοβαρά από τον δράστη, που προσπάθησε να τον ληστέψει μαζί με τη φίλη του, σε περιστατικό που είχε σημειωθεί ξημερώματα της 7ης Απριλίου του 2013.

Το θύμα είχε μεταφερθεί στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Αγ. Ανδρέας», όπου ύστερα από νοσηλεία μηνών, εξέπνευσε στις 18 Ιουλίου του ίδιου χρόνου.

Την εξιχνίαση της υπόθεσης, έκανε μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα, η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών, η οποία μετά από μήνες, συνέλαβε τον 29χρονο Ιρακινό κατηγορούμενο ως φυσικό αυτουργό, ενώ η φίλη του, είχε κατηγορηθεί και αυτή ως ηθική αυτουργός, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της ληστείας κατά συναυτουργία από την οποία επήλθε ο θάνατος του παθόντα, της αντίστασης κατά αστυνομικών και της νομοθεσίας που αφορά τους αλλοδαπούς και τα όπλα.

Το θύμα, περπατούσε τα ξημερώματα της 7ης Απριλίου του 2013, όταν δέχθηκε επίθεση από τους δύο δράστες, στην πλατεία Παπαφλέσσα με σκοπό τη ληστεία. Χτυπώντας τον στο κεφάλι, οι δράστες του αφαίρεσαν ένα κινητό τηλέφωνο και το ατομικό του τσαντάκι.

Κομβικό σημείο για την σύλληψη του Ιρακινού δράστη, στάθηκε η κατάθεση φίλου του θύματος, ο οποίος από την πρώτη στιγμή μετέφερε στις αστυνομικές αρχές, το γεγονός πως λίγα λεπτά πριν δεχθεί την επίθεση ο 63χρονος -ξημερώματα 7ης Απριλίου 2013-, μίλησαν στο τηλέφωνο και κατάλαβε πως κάτι δεν πήγαινε καλά…

dete.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: