Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019

Αρνείται τις κατηγορίες ο 65χρονος από το Θέρμο - Τι υποστηρίζει ο δικηγόρος του (φωτο)

Για ασέλγεια και αρπαγή της 17χρονης από την Κέρκυρα

Νέα προθεσμία ζήτησε και έλαβε ο 65χρονος που κατηγορείται για κατάχρηση σε ασέλγεια εις βάρος 17χρονης, την οποία φέρεται να έπεισε να φύγει από το σπίτι της στην Κέρκυρα και να έρθει στο Αντίρριο, απ' όπου την παρέλαβε και την οδήγησε στο σπίτι του στην περιοχή του Θέρμου.

Ο 65χρονος παρουσιάστηκε σήμερα στο Δικαστικό Μέγαρο Αγρινίου όπου ζήτησε και έλαβε προθεσμία να απολογηθεί αύριο στις 11.00. Ο 65χρονος αρχικά είχε λάβει και πάλι προθεσμία για σήμερα στη 13.00.

Ο Συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου Βασίλης Νουζέλας ανέφερε τα εξής:

«Ο εντολέας μου αρνείται τις κατηγορίες που του απονέμουν, δηλαδή της αρπαγής της 17χρονης από τη Κέρκυρα κι ότι ενήργησε ασελγείς πράξεις σε αυτήν και ειδικότερα αρνείται ότι αφαίρεσε την 17χρονη από τους γονείς που ασκούν την επιμέλεια ή επιτρόπους της ή οποιοσδήποτε έχει τη φροντίδα της με τη βία ή οποιονδήποτε άλλο τρόπο και πολύ περισσότερο ότι υποστήριξε την εκούσια διαφυγή της.

Βρέθηκε προ τετελεσμένων γεγονότων, είχε ήδη αναχωρήσει με το λεωφορείο ΚΤΕΛ Κέρκυρα και έφθανε στο Ρίο – Αντίρριο που του ζήτησε μεσονυκτίως να παραληφθεί, έμεινε μία μόνο ημέρα, του εξιστόρησε ότι αντιμετώπισε πολλαπλά προβλήματα στο οικογενειακό περιβάλλον της και ειδικότερα με την μητέρα της, η οποία είχε και άλλα δυο παιδιά και συμβίωνε με έναν σύντροφό, με τον οποίον δεν είχε και τις καλύτερες σχέσεις. Ίσως ο λόγος αυτός ήταν και η αιτία του χωρισμού της μητέρας με τον πατριό της.

Από κει και πέρα η ανήλικη, όπως μου εξιστόρησε ο 65χρονος εντολέας μου, διότι ορίσαμε προθεσμία και θα απολογηθούμε αύριο 2/2/2019 στις 11:00 π.μ. στη κυρία Ανακρίτρια Πρωτοδικών Αγρινίου, ο κατηγορούμενος είναι υπόψιν πατέρας τριών παιδιών, εκ των οποίων τα δυο είναι ενήλικα, το ένα σπουδάζει και το άλλο πηγαίνει στο λύκειο 17χρονος γιος του, είναι διαζευγμένος , ζούσε σε χωρίο του Δήμου Θέρμου σε διώροφη μονοκατοικία.

Βρέθηκε προ τετελεσμένου γεγονότος κι ενώ είχε ουσιαστικά μέσω κοινωνικής δικτύωσης γίνει οικογενειακός φίλος και μιλούσε με τη μητέρα και τον ανήλικο αδερφό της και την προέτρεπε να μην έρθει και τον συναντήσει, κοινό ενδιαφέρον είναι η μουσική και τα μουσικά όργανα διότι εκείνη τραγουδούσε και ήθελε να υποστηρίξει αυτή τη δραστηριότητα της και να συμφωνήσει να εμφανιστεί την άνοιξη του 2019 σε κάποια κέντρα να μπορέσει να «ξεδιπλώσει» όπως έλεγε χαρακτηριστικά το ταλέντο της.

Αυτό που είναι πάρα πολύ σημαντικό είναι ότι μία ή δυο μέρες που βρέθηκε εδώ όπου στη συνέχεια καταγγέλθηκε το συμβάν στην αστυνομία μαζί με τον εντολέα μου τον κατηγορούμενο επικοινώνησε μόνο ο διαζευγμένος σύζυγος, δηλαδή ο πατέρας και στον οποίο παρείχε όλες τις πληροφορίες και μάλιστα την προέτρεπε να επιστρέψει.

Εκείνο που συμπέρανε ο εντολέας μου και μ' αυτό κλείνω τα υπόλοιπα θα τα πούμε στην κυρία ανακρίτρια είναι ότι είχε λάβει απόφαση οριστικής φυγής από την οικογένεια της και ότι εκείνος ήταν το σκαλοπάτι για να φθάσει στη Πάτρα όπου συνεδέετο με έναν 30χρονο.

Αρνείται κατηγορηματικά οποιαδήποτε από τις δύο κατηγορίες, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας και το μόνο που της παρείχε ήταν ανθρώπινη ζεστασιά, συντροφιά, υποστήριξη, ψυχολογική αρωγή και φυσικά είχε εδραία πεποίθηση, μάλλον πεπλανημένη, ότι η 17χρονη ήταν πολύ μεγαλύτερη από 18 ετών δηλαδή ότι ήταν ενήλικη και με βάση την εμφάνιση και το παρουσιαστικό της και όπως άλλωστε τον διαβεβαίωνε. Μια τελευταία προσθήκη ότι η 17χρονη είχε κάνει απ’ ότι θυμάται ο εντολέας μου το αίτημα φιλίας.

Ο κατηγορούμενος είναι συνταξιούχος του δημόσιου τομέα και το προφίλ του στο facebook, στο twitter και στο messenger, το λειτουργούσε καθαρά και μόνο για τη προβολή δραστηριότητάς του για μουσική, έγχορδα και κλασσικό πιάνο και άλλα παράγωγα όπως μου είπε χαρακτηριστικά.Έχει σπουδάσει στην Αθήνα στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών και επίσης σε ιδιωτικά κέντρα ψυχολογία και φιλοσοφία.

Αντιμετωπίζει με πάρα πολύ μεγάλο σεβασμό και την ανήλικη και την οικογένεια της και μου είπε μάλιστα χαρακτηριστικά ότι αντιμετώπισε πάρα πολλά ψυχολογικά προβλήματα η 17χρονη, δεν μπορούσε κυριολεκτικά να την τιθασεύσει η μητέρα της, η οποία συνομιλούσε στο κινητό με τον κατηγορούμενο και είχε καταστεί οικογενειακός φίλος, όπου την περιέγραφε ως ατίθαση, επαναστάτρια, εγωίστρια και ενίοτε επιθετική.

Αυτό που επαναλαμβάνει κατηγορηματικά και θα αποδειχθεί και αργότερα στο δικαστήριο είναι ότι ούτε υποστήριξε τη διαφυγή της και φυσικά δεν την άγγιξε κατά οποιονδήποτε τρόπο, άλλωστε τους χωρίζει και μια μεγάλη διαφορά - απόσταση ηλικίας και ο ίδιος είναι παππούς».

Ως προσωπική ρήση ο δικηγόρος επισήμανε το εξής: «Ας σεβαστούμε το τεκμήριο αθωότητας του κατηγορουμένου και ότι είναι σε ιδιαίτερα δυσμενή θέση λόγω του κλίματος που έχουν διαμορφώσει τα Μ.Μ.Ε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: