Κυριακή 7 Απριλίου 2019

Ντροπή! Θλιβερά επεισόδια και διακοπή σε αγώνα νέων στην Πάτρα - Ανακοινώσεις Παναχαϊκής και Κέρκυρας


Το παιχνίδι ανάμεσα στην Παναχαϊκή και την Κέρκυρα για τον ημιτελικό της Football League Κ19 διεκόπη οριστικά στο 86' μετά το 2-0 των Φαιάκων και την είσοδο οπαδών των γηπεδούχων στον αγωνιστικό χώρο.

Ολα τα είχαμε δει στο ελληνικό ποδόσφαιρο αλλά διακοπή αγώνα Νέων λόγω εισόδου οπαδών στον αγωνιστικό χώρο δεν είχαμε ξαναδεί. Όχι τουλάχιστον μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου (6/4) καθώς πλέον συνέβη και αυτό στην αναμέτρηση της Παναχαϊκής με την Κέρκυρα η οποία ποτέ δεν ολοκληρώθηκε.

Οι δυο ομάδες βρέθηκαν αντιμέτωπες το Σάββατο το μεσημέρι στον έναν εκ των ημιτελικών του πρωταθλήματος με φόντο μια θέση στον τελικό. Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους με τον Τσάνη και στο 86' έγινε το 0-2 από τον Στεργίου ο οποίος σύμφωνα με όσους βρέθηκαν στο γήπεδο πανηγύρισε προκλητικά προς τους οπαδούς της Παναχαϊκής ενώ το ίδιο έγινε λίγο αργότερα και από τον πάγκο της ομάδας των Φαιάκων.

Τότε φίλοι των γηπεδούχων, καθώς στο ματς είχε τουλάχιστον 500 άτομα, μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο και κινήθηκαν απειλητικά προς τους παίκτες της Κέρκυρας οι οποίοι έσπευσαν να αποχωρήσουν προς τα αποδυτήρια. Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι το ξύλο μεταφέρθηκε και στα αποδυτήρια της Κέρκυρας από τους οπαδούς της Παναχαϊκής ενώ στα χέρια ήρθαν και οι παίκτες των δυο ομάδων.

Τελικά ο διαιτητής Ρούτσης από την Κόρινθο πήρε την απόφαση να διακόψει οριστικά το ματς το οποίο αναμένεται να πάρει στα χαρτιά η Κέρκυρα.
https://www.sport24.gr/

Δείτε τι αναφέρει το φύλλο αγώνος:

«Στο 86' μετά από την επίτευξη του τέρματος της φιλοξενούμενης ομάδας (0-2) ο ποδοσφαιριστής της φιλοξενούμενης ομάδας Στεργίου Κωνσταντίνος με αριθμό φανέλας 10 και αριθμό δελτίου... έβγαλε τη φανέλα του και έπιασε τα γεννητικά του όργανα με τα χέρια του προς την κερκίδα των οπαδών (οργανωμένων) της γηπεδούχου ομάδας, οι οποίοι καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα επικροτούσαν τη γηπεδούχο ομάδα.

Μετά από αυτό το γεγονός εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο περίπου 25 άτομα από τους οργανωμένους της γηπεδούχου ομάδας, οι οποίοι κινήθηκαν απειλητικά εναντίον των ποδοσφαιριστών και αξιωματούχων της φιλοξενούμενης ομάδας και παρά τις προσπάθειες των αξιωματούχων της γηπεδούχου ομάδας να αποτρέψουν την επίθεσή τους χτύπησαν και τραυμάτισαν στο πρόσωπο τον δηλωμένο ως προπονητή της φιλοξενούμενης ομάδας, Χριστοφοράκη Κωνσταντίνο.

Μετά την παρέμβαση των αξιωματούχων της γηπεδούχου ομάδας οδηγηθήκαμε εμείς και η φιλοξενούμενη ομάδα με ασφάλεια στο χώρο των αποδυτηρίων.

Κατόπιν του ανωτέρου συμβάντος διέκοψα οριστικά τον αγώνα και ενημέρωσα και τις δύο ομάδες.

Το σκορ της στιγμής της διακοπής ήταν 0-2 υπέρ της φιλοξενούμενης ομάδας. Αστυνομική δύναμη δεν υπήρχε στον αγωνιστικό χώρο και ήρθε μετά από την είσοδό μας στα αποδυτήρια. Ουδεμία άλλη παρατήρηση».
https://www.patragoal.gr/

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ 1891

Σήμερα κάποιοι που σε όλους μας πλέον είναι γνωστοί, αμαύρωσαν την τεράστια ιστορία της Παναχαϊκής με την εγκληματική τους δράση και συμπεριφορά σε έναν αγώνα-γιορτή όπως θα έπρεπε να είναι ο ημιτελικός των Νέων.

Δεν χωράνε λόγια να περιγράψουν την ντροπή και την οργή που αισθανόμαστε μετά από τα θλιβερά που συνέβησαν.

Ποτέ καμιά ήττα και καμία ενέργεια δεν δικαιολογεί αυτές τις εικόνες ντροπής, ειδικά από τη στιγμή που μιλάμε για ένα παιχνίδι νεαρών ποδοσφαιριστών, που έπρεπε να είναι μόνο γιορτή για τους παίκτες και των δύο ομάδων.

Η ιστορία της Παναχαϊκής σε καμία περίπτωση δεν είναι συνδεδεμένη με τέτοιες σκηνές βίας κατά νεαρών αθλητών, προπονητών και παραγόντων αντιπάλων ομάδων.

Δημόσια ζητάμε μία μεγάλη συγνώμη από την ομάδα της Κέρκυρας για τα έκτροπα που διαδραματίστηκαν και από την πρώτη στιγμή ήμασταν στο πλευρό των ανθρώπων που χτυπήθηκαν από τους ανεγκέφαλους.

Επίσης καταδικάζουμε τον προπηλακισμό των δημοσιογράφων που ενώ έκαναν την δουλειά τους καλύπτοντας την αναμέτρηση, δέχτηκαν άνανδρη επίθεση από κάποιους που νομίζουν ότι θα αποφύγουν τις ευθύνες με την κάλυψη μίας κουκούλας.

Ο φίλαθλος της Παναχαϊκής είναι περήφανος και ξένος με οποιαδήποτε τέτοια συμπεριφορά σαν την σημερινή που δεν τον εκφράζει σε καμιά περίπτωση!

Ο «ενορχηστρωτής» των σημερινών επεισοδίων και η παρέα του δεν έχουν καμία θέση πλέον στην ομάδα μας. Δεν σεβάστηκαν ούτε καν το γεγονός ότι επρόκειτο για αγώνα όπου συμμετείχαν παιδιά!

Φτάνει πια! Σαν διοίκηση θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν από νομικής άποψης για να είναι εκτός γηπέδου και μακριά από την Παναχαϊκή μας, όλοι εκείνοι που με τις ενέργειες τους προσβάλουν την ιστορία της ομάδας και την πόλη μας.

Καλούμε τις αρχές και κάθε υπεύθυνο να αναλάβει τις ευθύνες του, να μας βοηθήσει να απομονώσουμε αυτά τα ταραχοποιά στοιχεία και να μας επιτρέψει να ξανακάνουμε το γήπεδο μας πόλο έλξης για όλους όσοι αγαπούν το ποδόσφαιρο!

ΕΚ ΤΗΣ ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ 1891

Καταδικάζει και... ευχαριστεί η Κέρκυρα

Τα επεισόδια καταδικάζει, φυσικά, και η Κέρκυρα, η οποία, μάλιστα, ευχαριστεί τους ανθρώπους της Παναχαϊκής που ενδιαφέρθηκαν και προσπάθησαν να προστατεύσουν τους παίκτες της ομάδας από τα χειρότερα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Η ΑΟΚ ΠΑΕ Κέρκυρα καταδικάζει απερίφραστα τα θλιβερά και απαράδεκτα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν στο γήπεδο Αγυιάς εις βάρος των ποδοσφαιριστών και μελών της Κ19 της Κέρκυρας στον ημιτελικο Πρωταθλήματος Football League της ομάδας μας με αντίπαλο την αντίστοιχη της Παναχαϊκής.

Ευχαριστεί θερμά τον προπονητή της ομάδας νέων της Παναχαϊκής, Μάκη Παρασκευόπουλο για το αμέριστο ενδιαφέρον του προς τους ποδοσφαιριστές και το επιτελείο της Κέρκυρας καθώς και τον εκ του επιτελείου της Παναχαϊκής κ. Αηδόνη Νάτση, που με αυτοθυσία και δεχόμενος προπηλακισμούς από τους φιλάθλους της Παναχαϊκής, προτάσοντας το σώμα του προστάτευσε τους νεαρούς ποδοσφαιριστές και τα μέλη της ομάδας μας αποτρέποντας τα χειρότερα».

https://www.patragoal.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: