Παρασκευή 12 Απριλίου 2019

Αντιδράσεις βουλευτών για την αναδιάρθρωση στη Super League


Tην ερχόμενη Τρίτη θα συνεδριάσει το Δ.Σ. της Σούπερ Λιγκ για να εκλέξει τον διάδοχο του Ευ. Μπαταγιάννη, ο οποίος προχθές παραιτήθηκε από την προεδρία του συνεταιρισμού επικαλούμενος «προσωπικούς λόγους».

Τα ονόματα που ακούγονται αυτή τη στιγμή ως πιθανά για να τον αντικαταστήσουν είναι αυτό του α΄ αντιπροέδρου της ΑΕΚ, Μ. Λυσάνδρου, του πρώην προέδρου της Φούτμπολ Λιγκ, Σπ. Καλογιάννη και του δικηγόρου Π. Καϊμακάμη. Η περίπτωση του αντιπροέδρου του ΠΑΟΚ, Μ. Γκαγκάτση, δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες λόγω απροθυμίας του ιδίου.

Στα θέματα της ημερήσιας διάταξης υπάρχει και «θέμα αναδιάρθρωσης πρωταθλημάτων, τηλεοπτικά δικαιώματα και λοιπά συναφή ζητήματα», έπειτα από την ανεπιτυχή προσπάθεια να μην ισχύσει η αναδιάρθρωση.

Πάντως, παρότι σύμφωνα με πληροφορίες ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γ. Βασιλειάδης, προτίθεται την επόμενη εβδομάδα να καταθέσει στη Βουλή το σχέδιο νόμου για την αναδιάρθρωση των επαγγελματικών πρωταθλημάτων, καταγράφεται αρνητική στάση από βουλευτές του κόμματός του που προέρχονται από περιοχές στις οποίες οι ομάδες είναι αντίθετες στις αποφάσεις που έχουν ληφθεί.

«Σε σχέση με την επικείμενη αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος της Super League, όπου προβλέπεται να μειωθούν οι ομάδες από 16 σε 14, δηλώνω ότι δεν με βρίσκει σύμφωνο και θα αγωνιστώ, ούτως ώστε, κατά το επόμενο πρωτάθλημα 2019-2020 να παραμείνουν οι ομάδες 16, αλλά και να επικρατήσουν ίσοι οικονομικοί όροι που θα οδηγήσουν από το μεθεπόμενο πλέον πρωτάθλημα στην υλοποίηση της αναδιάρθρωσης των πρωταθλημάτων», δήλωσε ο βουλευτής Ηρακλείου, Ι. Μιχελογιαννάκης, ενώ κατά της αναδιάρθρωσης τάσσεται και ο βουλευτής Μαγνησίας, Αλ. Μεϊκόπουλος.

Ανακοίνωση με την οποία απευθύνει πρόσκληση «προς τους εκλεγμένους βουλευτές του νομού μας, αλλά και προς την τοπική Ενωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων» προκειμένου να ενεργήσουν προκειμένου να μην ισχύσει η αναδιάρθρωση εξέδωσε η Νίκη Βόλου, ενώ ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου, Ν. Τζώρτζογλου, έστειλε επιστολή σε FIFA και UEFA στην οποία, με αφορμή το ίδιο θέμα, καταγγέλλει παρέμβαση του υφυπουργού Αθλητισμού στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου.

Αίσθηση προκαλούν και οι δηλώσεις του α΄ αντιπροέδρου της ΕΠΟ, Αστ. Αντωνίου, ο οποίος μεταξύ άλλων είπε: «Η απόφαση είναι ειλημμένη από τις 24 Αυγούστου υπό το καθεστώς πίεσης για την έναρξη του πρωταθλήματος. Η ΕΠΟ έχει αποφασίσει υπό το εκβιαστικό καθεστώς να ξεκινήσει το πρωτάθλημα».

http://www.kathimerini.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: