Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Εξαιρείται η Δυτική Ελλάδα από τη λίστα κέντρων κράτησης λαθρομεταναστών;


Τρελά πράγματα συμβαίνουν με την περιβόητη προεκλογική εξαγγελία του κυρίου Χρυσοχοϊδη περί της δημιουργίας 30 κέντρων κράτησης λαθρομεταναστών.
Ενώ μόλις χτες συσκέφτηκε με τους περιφεριάρχες όλης της χώρας και ζήτησησε να του προτείνουν συγκεκριμένους χώρους σε κάθε μία από τις 10 εκ των 13 περιφερειών της χώρας σήμερα ξαφνικά δόθηκε στη δημοσιότητα έτοιμη λίστα των ΕΔ που περιλαμβάνει 35 στρατόπεδα!

Η λίστα των στρατοπέδων περιλαμβάνει όσα οι ΕΔ εδώ και πάρα πολλούς μήνες έχουν παραχωρήσει, χωρίς κανένας από τις κυβερνήσεις Παπανρέου-Παπαδήμου να ασχοληθεί στα σοβαρά.
Λόγω της προεκλογικής περιόδου θυμήθηκαν το έντονο πρόβλημα των λαθρομεταναστών και επιχειρούν,όπως  όλα άλλωστε,να το λύσουν κι αυτό στο πόδι.

Προς το παρόν στην κυβέρνηση προπαθούν να διαχειριστούν τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών που αντιδρούν.Κανείς δεν θέλει να έχει στη περιοχή του στρατόπεδο συγκέντρωσης λαθρομεταναστών και οι περισσότεροι επικαλούνται θέματα ασφαλείας.

 Απ' ότι φαίνεται στη λίστα με τα 35 στρατόπεδα συγκέντρωσης λαθρομεταναστών δεν υπάρχει η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.Φυσικά κανένας δεν γνωρίζει εαν η εξαγγελία Χρυσοχοϊδη θα υλοποιηθεί κι αν ναι ποια θα είναι η τελική θέση των στρατοπέδων.Πάντως ας μην εφησυχάζουμε επειδή δεν περιλαμβάνεται η Αιτωλοακαρνανία κι ας μη βγουν οι βουλευτές  μας να δηλώσουν πως:"... κατόπιν ενεργειών μας απεφεύχθη κτλ......"!!!

Στο ΥΕΘΑ και τα Γενικά Επιτελεία θεωρούν δεδομένο ότι η φύλαξη αυτών των στρατοπέδων θα ανατεθεί στα σώματα ασφαλείας,όμως υπάρχει μια  υποψία ότι και αυτή τη δουλειά κάποιοι θα επιχειρήσουν να τη φορτώσουν  στις ΕΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: