Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Παναιτωλική άνοιξη - Nίκη με 2-0 επί του Εργοτέλη κι ελπίδες για παραμονή (βίντεο)




Ένας παθιασμένος και αποτελεσματικός Παναιτωλικός κέρδισε και έβαλε τον Εργοτέλη από… κάτω του.

Ένας – όχι θεαματικός – αλλά αποτελεσματικός Παναιτωλικός έβγαλε το πάθος του μέσα στο γήπεδο και επικράτησε του Εργοτέλη, ο οποίος προσπαθούσε με σκληρά μαρκαρίσματα να σπάσει και να χαλάσει τον ρυθμό του Τίτορμου. Με την συμβολή του Τσενάμο να είναι καθοριστική σε ορισμένες φάσεις, ο Παναιτωλικός αξιοποίησε την πολύ καλή μέρα των Γκόλια, Χαριστέα, Μητρόπουλου και Καμαρά και πήρε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι, στην πιο κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Παναιτωλικός είχε τον έλεγχο στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και κατάφερε, έχοντας σε καλή μέρα τον Τσενάμο, να ξεπεράσει τους όποιους κινδύνους προκάλεσε ο Εργοτέλης. Η κρητική ομάδα, με τον Κουτσιανικούλη ως βασική πηγή κινδύνων για την άμυνα του Παναιτωλικού, χτυπούσε στην κόντρα χωρίς επιτυχία. Ο Παναιτωλικός αποφασισμένος για τη νίκη πίεζε για τα καλά την αμυντική γραμμή του Εργοτέλη και έπειτα από ένα κλέψιμο του (εξαιρετικού) Γκόλια, ο Χαριστέας με άπιαστο σουτ στο «Γ» της εστίας του Καβουσάκη άνοιξε το σκορ.

Ο Εργοτέλης βρισκόμενος πίσω στο σκορ αποφάσισε να βγει μπροστά, αλλά αντιμετώπισε έναν πολύ καλό Τσενάμο, ο οποίος σε δύο περιπτώσεις απέκρουσε τα σουτ των παικτών του Εργοτέλη. Η δύναμη ήταν το χαρακτηριστικό στοιχείο των ποδοσφαιριστών του Εργοτέλη, οι οποίοι με σκληρά φάουλ προσπαθούσαν να χαλάσουν τον ρυθμό του Παναιτωλικού. Ωστόσο το πάθος και το πείσμα του Τίτορμου για αποδείξεις προς κάθε κατεύθυνση ήταν η διαφορά του πρώτου ημιχρόνου. Ο τραυματισμός του Γιώργου Κούσα σε μία φάση διαρκείας προκάλεσε… άγχος στην αμυντική γραμμή με την παρουσία του ασταθούς φέτος Αναστασιάδη, αλλά η παρουσία του έμπειρου στόπερ ήταν περισσότερο από ικανοποιητική.

Το δεύτερο ημίχρονο όμως ήταν εξίσου καλό για τον Παναιτωλικό. Ο εξαιρετικός Γκόλιας βγάζοντας ακόμη μία εξαιρετκή πάσα στον Χαριστέα ανάγκασε τον Καβουσάκη να ανατρέψει τον Έλληνα επιθετικό. Ο Καμαρά ψύχραιμα έκανε το 2-0 και έδωσε άνεση στον Παναιτωλικό για το υπόλοιπο του αγώνα.

Ο Παναιτωλικός μπορεί να κλείστηκε στην περιοχή του μετά το 60, αλλά σε κανένα σημείο του παιχνιδιού δεν επέτρεψε στον Εργοτέλη να ελπίζει σε ανατροπή της εις βάρος του κατάστασης.

Διαιτητής: Πραξιτέλης Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)

Κίτρινες: Αναστασιάδης, Μουμίν – Ολίσε, Σαρρής, Άντι.

Παναιτωλικός (Λεμονής): Τσενάμο, Γκόλιας, Κούσας (44’ Αναστασιάδης), Ντολεζάι, Σιόντης, Μητρόπουλος, Ρότσα, Θεοδωρίδης (73’ Μουμίν), Άντι (87’ Ονουάτσι), Καμαρά, Χαριστέας.

Εργοτέλης (Καραγεωργίου): Καβουσάκης, Δάρλας (80’ Γιαλούσης), Τζανακάκης (72’ Ρεντζάς), Ολίσε, Σαρρής, Μπούντιμιρ, Χίμπλινγκερ, Τζούνιορ, Σασιασβίλι, Κυριακίδης (69’ Κατσικοκέρης), Κουτσιανικούλης.
 http://agriniovoice.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: