Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2018

Αγρίνιο: Άπλωσαν τα πλοκάμια τους στο διαδίκτυο!


Χτυπούν με κάθε τρόπο οι απατεώνες
Νέα σοβαρό κρούσμα εξαπάτησης με θύματα Αγρινιώτες


Τελειωμό δεν έχουν τα κρούσματα απάτης με θύματα Αγρινιώτες

Σε ιδιαίτερη έξαρση, βρίσκονται τελευταία οι περιπτώσεις εξαπάτησης μέσω του διαδικτύου. Εκεί φαίνεται ότι οι απατεώνες βρίσκουν πιο ελεύθερο… το έδαφος και εκμεταλλευόμενοι την χαοτική διάσταση του διαδικτύου, στοχεύουν προς πάσα κατεύθυνση. Φαίνεται εξάλλου ότι μιλάμε για τη νέα μόδα απάτης, μετά τις τηλεφωνικές που τον περασμένο χρόνο «σάρωσαν» την περιοχή.
Τις τελευταίες ώρες λοιπόν, η Ασφάλεια Αγρινίου εξετάζει με ιδιαίτερη προσοχή μια τέτοια περίπτωση. Οι αστυνομικοί, ενεργούν επιστάμενες έρευνες, προκειμένου να εντοπίσουν δράστες οι οποίοι παραθέτοντας ψευδή στοιχεία ως αληθινά και συγκεκριμένα αναρτώντας σε ιστοσελίδα εικονική αγγελία πώλησης φορτηγού αυτοκινήτου, εξαπάτησαν συμπολίτη μας πείθοντας τον να τους καταβάλει 5.400 ευρώ για την αγορά του. Τα χρήματα καταβλήθηκαν, το φορτηγό όμως δεν παρελήφθη ποτέ!
Για το θέμα μίλησε στη «Σ» ο Προϊστάμενος του Γραφείου Δημοσίων Σχέσεων και Ενημέρωσης Δημοσιογράφων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, Αστυνόμος Α΄ Χαράλαμπος Σφέτσος, ο οποίος αναφέρθηκε στον τρόπο δράσης των επιτήδειων, δίνοντας ταυτόχρονα συμβουλές στους πολίτες, έτσι ώστε να μην πέσουν στα δίχτυα των απατεώνων.

sfetsos-1
Ο Προϊστάμενος του Γραφείου Δημοσίων Σχέσεων και Ενημέρωσης Δημοσιογράφων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, Αστυνόμος Α΄ Χαράλαμπος Σφέτσος

«Οι δράστες εμφανίζονται ως πωλητές οχημάτων, καταχωρώντας συνήθως δελεαστικές ηλεκτρονικές αγγελίες πώλησης αυτοκινήτων, με σκοπό να εξαπατήσουν υποψήφιους αγοραστές, οι οποίοι όταν επικοινωνούν μαζί τους, πείθονται για τη φερεγγυότητα τους και χωρίς να έχουν δει στις περισσότερες περιπτώσεις το προς πώληση όχημα, συμφωνούν για την αγορά του.
Η καταβολή των χρημάτων γίνεται σε τραπεζικό λογαριασμό που υποδεικνύεται από τους δράστες, οι οποίοι όταν λάβουν τα χρήματα τα εκταμιεύουν ή τα μεταφέρουν αμέσως, διακόπτοντας παράλληλα κάθε επικοινωνία με τον υποψήφιο αγοραστή.
Θέλουμε να τονίσουμε ότι οι δράστες που ενεργούν με αυτή τη μεθοδολογία, αποφεύγουν την αυτοπρόσωπη επαφή με τους παθόντες, επιδιώκοντας αποκλειστικά και μόνο την τηλεφωνική επικοινωνία μαζί τους, προκειμένου να ελαχιστοποιήσουν τον κίνδυνο εντοπισμού και σύλληψής τους.
Τα περιστατικά τα οποία καταγράφονται στην περιοχή μας, είναι πλέον μεμονωμένα καθότι οιΥποδιευθύνσεις Ασφαλείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, έχουν να επιδείξουν σημαντικά πλήγματα με συλλήψεις και εξαρθρώσεις, στα κυκλώματα που επιχειρούν να εξαπατήσουν συμπολίτες μας.
Παρόλα αυτά, εάν κάποιος πέσει θύμα απάτης, να μη διστάσει να καταγγείλει άμεσα το περιστατικό στο Τμήμα Ασφαλείας της περιοχής του, προκειμένου να μπορέσουμε να συλλέξουμε τα απαραίτητα στοιχεία για την εξιχνίαση της υπόθεσης και τον εντοπισμό του δράστη» δήλωσε ο κ. Σφέτσος.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας για την τελευταία περίπτωση: «Από αστυνομικούς τηςΥποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου ενεργούνται επιστάμενες έρευνες για τον εντοπισμό αγνώστων δραστών οι οποίοι παραθέτοντας ψευδή στοιχεία ως αληθινά και συγκεκριμένα αναρτώντας σε ιστοσελίδα, αγγελία πώλησης φορτηγού αυτοκινήτου, αντί του χρηματικού ποσού των επτά χιλιάδων 7.000 ευρώ, έπεισαν δυο ημεδαπούς (άνδρα – γυναίκα) ηλικίας 60 και 25 ετών (πατέρας και κόρη) αντίστοιχα να καταβάλουν το χρηματικό πόσο των πέντε χιλιάδων τετρακοσίων ευρώ για την αγορά του χωρίς να παραλάβουν έως σήμερα το εν λόγω όχημα».
Αξίζει να σημειωθεί, ότι δεν πρόκειται για την μοναδική περίπτωση απάτης μέσω διαδικτύου, που καταγράφει το αστυνομικό δελτίο της περιοχής.
Νίκος Αγγελόπουλος για την εφημερίδα «Συνείδηση» 

Δεν υπάρχουν σχόλια: