Τετάρτη, 8 Μαρτίου 2017

ΤΩΡΑ: Ξύλο και χημικά στη συγκέντρωση των αγροτών στο υπ. Ανάπτυξης (φωτο & βίντεο)


- Η παρουσία της αστυνομίας και φραγμού από κλούβες εξόργισε τους αγρότες
- Άρχισαν να χτυπούν τους άνδρες των ΥΜΕΤ με τις κατσούνες τους!
- Παρών ο… σέξι Κρητικός αγρότης Στάθης Στιβακτάκης
- Λίγα λεπτά κράτησε η ένταση στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στην πλατεία Βάθη
- Σχεδόν 1.100 αγρότες από την Κρήτη έφτασαν το πρωί στην Αθήνα
Δείτε φωτογραφίες και video από τη στιγμή της έντασης
Άναψαν τα αίματα το πρωί της Τετάρτης (08.03.2017) μπροστά στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης όπου συγκεντρώθηκαν οι αγρότες από την Κρήτη που έκαναν… απόβαση στην Αθήνα για να διαμαρτυρηθούν για το ασφαλιστικό και το φορολογικό.

Η παρουσία των ΥΜΕΤ και ο φραγμός από κλούβες που είχε στηθεί μπροστά στο υπουργείο τους εξόργισαν και τότε άρχισαν όλα. Με φωνές και συνθήματα άρχισαν να χτυπούν με τις κατσούνες τους τους αστυνομικούς.

Η απάντηση της αστυνομίας ήταν να κάνει περιορισμένη χρήση χημικών. Λίγα λεπτά αργότερα, τα πνεύματα ηρέμησαν.

Παρών σε ακόμη ένα αγροτικό συλλαλητήριο ο Στάθης Στιβακτάκης, ο... σέξι Κρητικός που γνωρίσαμε από τις περσινές κινητοποιήσεις.


Η... απόβαση
Σχεδόν 1.100 αγρότες από την Κρήτη κάνουν σήμερα... απόβαση στην Αθήνα. Με δυο καράβια έφτασαν νωρίς το πρωί στον Πειραιά για συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας διαμαρτυρόμενοι για το ασφαλιστικό και το φορολογικό τους.

Με παραδοσιακές φορεσιές και τις κατσούνες τους στα χέρια, οι αγρότες της Κρήτης κατέβηκαν από το καράβι λίγο πριν από τις 07:00 το πρωί και η παρουσία τους στο λιμάνι ήταν εντυπωσιακή. Και φυσικά, από την πρώτη στιγμή ήπιαν και... μια τσικουδιά για να "ζεσταθούν".

Δεν τους πτόησε ούτε η βροχή. «Εμείς δεν καταλαβαίνουμε από βροχή. Σήμερα δεν θα σταματήσουμε», λένε στο Newsit.gr. «Ο αγώνας μας είναι δίκαιος εγώ πως θα ζήσω τα κοπέλια μου;» αναρωτιέται άλλος αγρότης.

«Ερχόμαστε να φέρουμε τη λευτεριά, τη νίκη των αγροτών. Με την ψυχή καθαρή, παρόντες όλοι μαζί για να δώσουμε τη νίκη. Ήρθαμε να φέρουμε αποτελέσματα. Θα διεκδικήσουμε να αποσύρουν ό,τι μας έχουν φορτώσει στις πλάτες μας. Μας φαίνεται ότι λεηλατήσανε τα πάντα. Δεν είμαστε αλήτες ούτε ήρθαμε να κάνουμε μάχες. Ήρθαμε αγνά, καθαρά, δημοκρατικά», δήλωσε ο Γιάννης Ψαράκης, αγρότης από το Κυπαρίσσι Ηρακλείου.

Ανάμεσα στους αγρότες που έφτασαν στην Αθήνα και πολλοί νέοι. Την εξήγηση δίνει ένας από αυτούς.

Το φορολογικό, το ασφαλιστικό αλλά και οι τιμές των αγροτικών προϊόντων με το κόστος παραγωγής είναι στο επίκεντρο των αιτημάτων του αγροτικού συλλαλητηρίου.

Αγρότες από τα Χανιά έφθασαν στις 6 το πρωί με το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο blue Star Galaxy στην πύλη Ε-1, ενώ από το Ηράκλειο το Ρέθυμνο και το Λασίθι με τα επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία Knossoς Palace και Κρήτη II στις 7 και 6:15 το πρωί στις πύλες Ε-2 και Ε-3 αντίστοιχα. Σύμφωνα με τα στοιχεία των λιμεναρχείων με το Blue Star Galaxy κατέφθασαν 160 αγρότες, με το Κρήτη ΙΙ 170 και με το Knossoς Palace 750.

Στη συγκέντρωση που θα κάνουν στην πλατεία Βάθη θα αποφασίσουν εάν θα ακολουθήσει πορεία και προς την πλατεία Συντάγματος.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ
Με πληροφορίες και από ΑΠΕ - ΜΠΕ
http://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: