Πέμπτη, 9 Μαρτίου 2017

Πογκρόμ διώξεων στα Νοσοκομεία όλης της χώρας (και του Αγρινίου) καταγγέλλει η Ν.Δ.


Πογκρόμ διώξεων κατά διευθυντικών στελεχών των νοσοκομείων όλης της χώρας από τους διοικητές των Νοσοκομείων που διορίστηκαν πριν από ένα χρόνο, καταγγέλλουν με ερώτησή τους στους αρμόδιους υπουργούς, 34 βουλευτές της ΝΔ με επικεφαλής τον αρμόδιο Τομεάρχη Υγείας, Βασίλη Οικονόμου.

Στην ερώτηση τους οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης μιλούν για ένα κύμα αντικατάστασης ικανών διευθυντικών στελεχών αλλά και τμηματαρχών που δεν στηρίζεται στο δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα αλλά σε κομματικά-πολιτικά κριτήρια.

Τονίζουν μάλιστα ότι οι αντικαταστάσεις μοιάζουν να υποκινούνται από σκοπιμότητες, καθώς όλα τα νέα στελέχη ανήκουν στους πολιτικούς χώρους της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Οι βουλευτές της ΝΔ μιλούν για παράτυπες έως και αξιόποινες πράξεις και τονίζουν ότι θα αναζητηθούν οι ευθύνες.

Οι γαλάζιοι βουλευτές αναφέρουν μάλιστα ότι σε πολλές περιπτώσεις οι αποφάσεις των διοικήσεων για αντικατάσταση στελεχών έχουν ξεσηκώσει έντονες διαμαρτυρίες του προσωπικού και των εκπροσώπων τους.

Ολόκληρη η ερώτηση των βουλευτών της Ν.Δ.

Προς: Υπουργό Υγείας,

Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης

Κ. Υπουργοί,

Τον τελευταίο καιρό έχει παρατηρηθεί πογκρόμ διώξεων κατά διευθυντικών στελεχών των νοσοκομείων από τους διοικητές που διορίσατε πριν ένα χρόνο. Ενδεικτικά αναφέρουμε κάποια νοσοκομεία που οι παράνομες αποφάσεις των διοικήσεων έχουν ξεσηκώσει έντονες διαμαρτυρίες του προσωπικού και των εκπροσώπων τους, όπως είναι: Ευαγγελισμός, Λαϊκό, Παίδων Πεντέλης, Γ.Ν. Ν. Ιωνίας Κωνσταντινοπούλειο – Πατησίων αλλά και περιφερειακά νοσοκομεία, όπως είναι: Κιλκίς, Γ. Ν Πατρών, Γ.Ν Θεσσαλονίκης Γ. Παπανικολάου και Ιπποκράτειο, Γ. Παναρκαδικού Τριπόλεως, Νοσηλευτική Μονάδα Αγρινίου, Γ.Ν. Μαμάτσειο-Μποδοσάκειο Πτολεμαΐδας, Γ.Ν. Πρέβεζας, Π.Γ.Ν. Πατρών.

Ύστερα από καταγγελίες των συνδικαλιστικών οργανώσεων των εργαζομένων αλλά και καταγγελίες που συνεχώς λαμβάνουμε ως Τομέας Υγείας της ΝΔ, διαφαίνεται ξεκάθαρα ένα κύμα αντικατάστασης ικανών διευθυντικών στελεχών αλλά και τομεαρχών και τμηματαρχών Νοσηλευτικών Υπηρεσιών που δεν στηρίζεται στο δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα αλλά σε κομματικά-πολιτικά κριτήρια.

Οι επικαλούμενοι λόγοι αντικατάστασης των στελεχών σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογούν τις νέες αυτές τοποθετήσεις, οι οποίες μοιάζουν να υποκινούνται από σκοπιμότητες, καθώς όλα τα νέα στελέχη ανήκουν στους πολιτικούς χώρους της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Σύμφωνα με το νόμο 4369/2016 και συγκεκριμένα το άρθρο 30 στις μεταβατικές διατάξεις, καθορίζεται σαφώς διαφορετικό νομικό πλαίσιο από αυτό βάση του οποίου ενεργούν οι διοικητές. Αυτές οι παράτυπες έως και αξιόποινες πράξεις που συντελούνται σε πληθώρα νοσοκομείων αυτή τη στιγμή πρέπει να σταματήσουν.

Υπενθυμίζουμε στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ότι οι ευθύνες αυτών των παράνομων αποφάσεων θα αναζητηθούν. Η Κυβέρνηση οφείλει να θυμηθεί τα όρια στη διαχείριση της εκτελεστικής εξουσίας μέσω των διοικήσεων που όρισε στα Νοσοκομεία και να σταματήσει εδώ και τώρα τις απαράδεκτες ενέργειές της.

Κατόπιν αυτών,

Ερωτάστε:

1) Είναι νόμιμη η καθαίρεση διευθυντικών νοσηλευτικών στελεχών και η αντικατάσταση τους;

2) Εφαρμόζονται αξιοκρατικά κριτήρια κατά την αντικατάσταση των διευθυντικών στελεχών των Νοσοκομείων; Αν ναι, ποια είναι αυτά συγκεκριμένα;

3) Θεωρείτε ότι ακολουθούνται οι διατάξεις του νόμου 4369/2016 στις μετακινήσεις των στελεχών από τις διοικήσεις των Νοσοκομείων;

4) Θα ανακληθούν οι παράνομες αποφάσεις για αντικατάσταση των στελεχών που έχουν ληφθεί από τις διοικήσεις των νοσοκομείων;

ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ

ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ – ΑΔΩΝΙΣ

ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΡΑ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ

ΒΑΓΙΩΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΒΟΥΛΤΕΨΗ ΣΟΦΙΑ

ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

ΚΕΛΛΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ ΣΙΜΟΣ

ΜΠΟΥΚΩΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΝΑ ΜΙΣΕΛ

ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΑΝΝΑ

ΚΟΝΣΟΛΑΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ (ΜΑΝΟΣ)

ΤΖΑΒΑΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΚΑΤΣΑΝΙΩΤΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

ΓΚΙΟΥΛΕΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

ΡΑΠΤΗ ΕΛΕΝΗ

ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ

ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΜΑΡΙΑ

ΔΑΒΑΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

ΔΗΜΟΣΧΑΚΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΚΥΡΙΑΖΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΦΩΤΗΛΑΣ ΙΑΣΩΝΑΣ

ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ ΝΟΤΗΣ

ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: