Τρίτη, 14 Μαρτίου 2017

Πάτρα: Επίθεση κουκουλοφόρων σε μέλη της ΔΑΠ - Φοιτητής χτυπήθηκε με λοστό στο κεφάλι (φωτο)


Επίθεση από 20 περίπου κουκουλοφόρους δέχθηκαν μέλη της ΔΑΠ στο Πανεπιστήμιο Πατρών σήμερα το πρωί.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν, κουκουλοφόροι έκαναν ντου στο
τραπεζάκι της ΔΑΠ και τραμπούκισαν μέλη της οργάνωσης.

Στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Υπολογιστών γιουχάρανε επίσης μέλη της ΔΑΠ, ενώ γρονθοκόπησαν και χτύπησαν με λοστό στο κεφάλι ένα άτομο.

Οι άγνωστοι δράστες δεν σταμάτησαν εκεί και έκαναν ντου στα τραπεζάκια της ΔΑΠ σε όλες τις σχολές. Προκάλεσαν φθορές και έσκισαν αφίσες της οργάνωσης.

Εκτός κινδύνου ο φοιτητής που δέχθηκε χτυπημα στο κεφάλι με λοστό απο αγνωστο κουκουλοφόρο εντός του Πανεπιστημιου Πατρών. Υποβλήθηκε σε όλες τις ιατρικές εξετάσεις και σε αξονική και η υγεία του δεν διατρέχει κίνδυνο.

Στο μεταξύ για το θέμα εξέδωσε ανακοίνωση η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου της Πάτρας.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Σας ενημερώνουμε ότι σήμερα το πρωί, ομάδα κουκουλοφόρων και μη ατόμων, εισέβαλε σε Πανεπιστημιακούς χώρους και προκάλεσε τραυματισμό φοιτητών του Πανεπιστημίου μας και βανδαλισμούς. Καταδικάζουμε απερίφραστα τις πράξεις αυτές και κάθε μορφή βίας.»

ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΑΕΙ ΠΑΤΡΑΣ: Σκηνές βίας ξανά εντός του Πανεπιστημίου μας

Σε ανακοίνωσή της η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΑΕΙ Πάτρας για την πρωινή επίθεση αναφέρει τα εξής:

«Για μια ακόμη φορά γίναμε μάρτυρες άνανδρων επιθέσεων και τραμπούκικων ενεργειών, από τους γνωστούς – άγνωστους «δημοκράτες».

Το πρωί της Τρίτης ομάδα αναρχικών επιτέθηκε σε φοιτητές, μέλη της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ Πάτρας, με αποτέλεσμα ένας συμφοιτητής μας να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο με διάσειση.

Η οργή των συγκεκριμένων ψεύτοεπαναστατών, εκφράστηκε για μια ακόμη φορά με δολοφονικές επιθέσεις και λοστούς, χτυπώντας στο κεφάλι ένα νεαρό συνάνθρωπο μας.

Στη συνέχεια οι αναρχικοί, επιτέθηκαν και σε άλλα στελέχη στις υπόλοιπες σχολές, καταστρέφοντας το υλικό της παράταξης και σπάζοντας τα τραπεζάκια της ΔΑΠ ΝΔΦΚ, τραμπουκίζοντας και βρίζοντας.

Πρόκειται για μια ακόμη επίθεση που δεχόμαστε τον τελευταίο καιρό, καθώς προ ημερών, άγνωστοι έσπασαν τα γραφεία της παράταξης και την περασμένη εβδομάδα ακόμα ένας συμφοιτητής μας δέχθηκε επίθεση και γρονθοκοπήθηκε.

Αναρωτιόμαστε αν αυτή είναι η Δημοκρατία ορισμένων.

Αν με δολοφονικές επιθέσεις προάγουν τις συλλογικές διαδικασίες.

Αν εν τέλει αυτό είναι το άσυλο που επιθυμούν.

Γιατί για τους συγκεκριμένους, το άσυλο είναι η κάλυψη για τις παραμονές πράξεις τους.

Οφείλουμε όλοι ανεξαιρέτως παρατάξεων και ιδεολογικών προελεύσεων να απομονώσουμε τα ακραία στοιχεία που απειλούν τη Δημοκρατία μας και τη σωματική ακεραιότητα ανθρώπων που έχουν μάθει να αγωνίζονται με τις ιδέες τους και όχι με λοστούς και σιδερογροθιές!

Ευχόμαστε γρήγορη και καλή ανάρρωση στο συμφοιτητή μας που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο και αναμένουμε από όλες τις παρατάξεις να πάρουν θέση απέναντι σε τέτοιου είδους ενέργειες.

Ως ΔΑΠ – ΝΔΦΚ ΠΑΤΡΑΣ, η μεγαλύτερη παράταξη στα περιφερειακά Πανεπιστήμια της χώρας, την απαντησή μας θα τη δώσουμε όπως μόνο εμείς ξέρουμε.

Με τις ιδέες μας, τις προτάσεις μας και τους αγώνες μας για ένα καλύτερο πανεπιστήμιο, θα απαντήσουμε και φέτος στις φοιτητικές εκλογές, έχοντας στο πλευρό μας τη συντριπτική πλειοψηφία της νεολαίας.»

http://patrastimes.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: