Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Η «Ιόνια οδός» βάζει φωτιά στην Πυροσβεστική (βίντεο)

Πυρασφάλεια στην Εθνική Οδό

Την πυρασφάλεια του δρόμου αναλαμβάνει η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η οποία όμως αδυνατεί να καλύψει τα κενά που έχουν δημιουργηθεί
Στην ανάγκη αύξησης της πυροσβεστικής δύναμης στην Αιτωλοακαρνανία ενόψει της παράδοσης του αυτοκινητόδρομου της Ιόνιας Οδού, ζητούν οι πυροσβεστικοί υπάλληλοι του νομού.

Όπως έγινε γνωστό από τους συνδικαλιστές της πυροσβέστες με βάση τις συμβάσεις για τα κλιμάκια των Εθνικών Οδών που έχουν υπογραφεί από το 2008, προβλέπεται η λειτουργία μόνιμου πυροσβεστικού κλιμακίου στην «Κλόκοβα – Καλαβρούζα» αποτελούμενο από δύναμη 18 έως 20 ατόμων από το υπάρχον προσωπικό της υπηρεσίας, που ούτως ή άλλως δεν επαρκεί για την κάλυψη των αναγκών.

Το θέμα έχει ήδη προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις στους κόλπους των πυροσβεστικών υπαλλήλων, οι οποίοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου ενόψει του καλοκαιριού και της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου.


pirasfalia
Ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Πυροσβεστών Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων Κωνσταντίνος Καγκάδης

«Οι υπηρεσίες μας στην Αιτωλοακαρνανία είναι υποστελεχωμένες και ιδιαίτερα αυτή της Ναυπάκτου που θα κληθεί να αναλάβει την πυροπροστασία του αυτοκινητόδρομου μέσω του κλιμακίου στην «Κλόκοβα – Καλαβρούζα» την ίδια στιγμή που ένα όχημα καθημερινά πιστώνεται και την πυρασφάλεια της Γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου. Κι’ όλα αυτά στον μεγαλύτερο νομό σε έκταση σε όλη την χώρα. Εμείς από την πλευρά μας, εννοείται ότι θέλουμε να αναλάβουμε την πυροπροστασία του αυτοκινητόδρομου, αλλά με έκτακτο προσωπικό. Για το λόγο αυτό καταγγέλλουμε την απίστευτη προχειρότητα με την οποία σχεδιάστηκε το όλο θέμα, από το 2008. Υπήρχε ο χρόνος από τότε να προβλεφθεί έκτακτο προσωπικό. Η δύναμή μας θα συρρικνωθεί περαιτέρω, ενόψει μάλιστα της καλοκαιρινής περιόδου αλλά και κατά την αντιμετώπιση των καθημερινών αστικών συμβάντων» ανέφερε με κατηγορηματικό τρόπο στον «ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8» και την εκπομπή «10 ΜΕ… ΤΟΝΟ» ο Αγρινιώτης Αντιπρόεδρος της Ένωσης Πυροσβεστών Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων Κωνσταντίνος Καγκάδης.
Οι συνδικαλιστές διεκδικούν, την μονιμοποίηση των πυροσβεστών πενταετούς θητείας, που παρά τις δεσμεύσεις της Κυβέρνησης παρατείνεται η θητεία τους κατά τρία επιπλέον χρόνια, την ενίσχυση των υπηρεσιών της περιοχής με αποσπάσεις Αιτωλοακαρνάνων πυροσβεστών που υπηρετούν αλλού και μέσω των τακτικών μεταθέσεων, καθώς και την αύξηση των προσλήψεων μέσω των Πανελλαδικών από την Πυροσβεστική Ακαδημία.
Αντίστοιχα προβλήματα καταγράφονται και στην Πατρών – Κορίνθου, όπου προβλέπεται να λειτουργήσουν δύο πυροσβεστικά κλιμάκια σε Ρίο και Ακράτα. Πάντως δεν αποκλείεται σε περίπτωση που τα αιτήματα των πυροσβεστών δεν εισακουστούν, να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις. Σημειωτέον, ο ανάδοχος θα εισπράττει τα διόδια, αλλά την πυρασφάλεια θα την καλύπτει το Δημόσιο.

Νίκος Αγγελόπουλος για την εφημερίδα «Συνείδηση»

Δεν υπάρχουν σχόλια: