Τρίτη, 28 Μαρτίου 2017

Το ΔΗΠΕΘΕ έπεσε στη δεύτερη κατηγορία και κάποιοι μιλούν για αναβάθμιση…

Ανάρτηση του πρώην Δημάρχου και νυν αρχηγού της μείζονος αντιπολίτευσης Παύλου Μοσχολιού για το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου με αφορμή τη χθεσινή συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο

Σύμφωνα με το Υπουργείο Πολιτισμού- Αθλητισμού το 2017 γίνεται ένα πρώτο βήμα για την αναμόρφωση του θεσμού των ΔΗΠΕΘΕ με βάση αντικειμενικά κριτήρια, όπως η επαγγελματική θεατρική δραστηριότητα, η οικονομική στήριξη των Δήμων, η ύπαρξη καλλιτεχνικής διεύθυνσης και οι συνέργειες π.χ. με το Φεστιβάλ Αθηνών.

Με τα κριτήρια αυτά κατανέμει τις επιχορηγήσεις των ΔΗΠΕΘΕ και κατατάσσει το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου στην δεύτερη κατηγορία, επιχορηγώντας το με 46.500 ευρώ.

Εάν πράγματι εφαρμόσθηκαν αντικειμενικά κριτήρια και το Υπουργείο κατέταξε το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου στην δεύτερη κατηγορία, λόγω του θεατρικού του έργου, τότε αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά, γιατί το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου κατατασσόταν πάντα στα πρώτα ΔΗΠΕΘΕ της Χώρας.

Η εξέλιξη αυτή είναι πολύ σοβαρή, ιδιαίτερα σε μια περίοδο καταργήσεων ή συγχωνεύσεων ΔΗΠΕΘΕ και δυστυχώς δεν υπήρξε καμία αντίδραση από την Δημοτική Αρχή, η οποία αρκείται στις δηλώσεις του Δημάρχου ότι ‘’επιτέλους έβαλε το Αγρίνιο στον πολιτιστικό χάρτη της Χώρας’’...; ή ότι ‘’η έμπρακτη στήριξη στην αναβαθμισμένη λειτουργία του ΔΗΠΕΘΕ αποτελεί πρώτη προτεραιότητα’’.

Τώρα πως συνδυάζεται η αναβαθμισμένη λειτουργία του ΔΗΠΕΘΕ με την υποβάθμισή του στην δεύτερη κατηγορία από το Υπουργείο Πολιτισμού, μόνο ο Δήμαρχος μπορεί να το εξηγήσει...

Δεν υπάρχουν σχόλια: