Κυριακή 5 Μαρτίου 2017

Στον «αέρα» οι Κοινωνικές Δομές! - «Κόκκινος συναγερμός» στο Δήμο Αγρινίου


Δεν δόθηκε παράταση στις συμβάσεις των εργαζομένων, με αποτέλεσμα η λειτουργία των δομών να κρέμεται από μια λεπτή κλωστή.

Στον «αέρα» βρίσκεται πλέον η λειτουργία των Κοινωνικών Δομών Αντιμετώπισης της Φτώχειας στον Δήμο Αγρινίου, καθώς δεν δόθηκε παράταση στους συμβασιούχους
εργαζόμενους. Τέλος Φεβρουαρίου έληξαν τα προγράμματα αντιμετώπισης της φτώχειας ενώ δεν δόθηκε καμία παράταση για τους συμβασιούχους εργαζόμενους του Δήμου που απασχολούνταν στο Γραφείο Διαμεσολάβησης, στην Τράπεζα Χρόνου, στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, στο Κοινωνικό Φαρμακείο, στον Δημοτικό Λαχανόκηπο, στο Κέντρο Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων και στα Κοινωνικά Συσσίτια.

Συνέπεια όλων των παραπάνω είναι να κινδυνεύουν 1500 άμεσα ωφελούμενοι με τις οικογένειές τους και να μην λαμβάνουν τρόφιμα στο μέλλον!
Στο μεταξύ, υπάρχουν καθυστερήσεις στην υπογραφή των προγραμματικών συμβάσεων, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να είναι απλήρωτοι στο Αγρίνιο για επτά μήνες και με συνέπεια την αδυναμία αποπληρωμής λειτουργικών δαπανών του προγράμματος.

sos-koinonikes-domes-prosopa
Γιάννα Πατσέα, Βασιλική Σαλαούνη και Μαρία Παππά

Θυμίζουμε πως η κυβέρνηση αποφάσισε την παράταση του προγράμματος μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου, ωστόσο οι καθυστερήσεις στην υπογραφή των συμβάσεων για το χρονικό διάστημα από 1η Νοέμβρη του 2016 παραμένουν. Οι εργαζόμενοι ζητούν να δοθεί παράταση στο πρόγραμμα και τις συμβάσεις εργασίας τους μέχρι την πραγματική τους ένταξη, μέσω των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων (ΠΕ), στο ΕΣΠΑ 2014 – 2020, καθώς και την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους. Ωστόσο, οι διαδικασίες που απαιτούνται για την ουσιαστική επανένταξη των δομών στο ΕΣΠΑ είναι χρονοβόρες και καθίσταται αδύνατο να επαναλειτουργήσουν μέσω του κοινοτικού προγράμματος.
Σε περίπτωση που το Υπουργείο Εργασίας δεν προχωρήσει άμεσα σε ανανέωση των συμβάσεων και αλλαγή πλεύσης θα προκληθεί κοινωνική έκρηξη ιδιαίτερα σε πόλεις που μαστίζονται από την φτώχεια και την ανεργία, μεταξύ αυτών και το Αγρίνιο.
Στο πλευρό των εργαζομένων βρίσκονται ο Σύλλογος Υπαλλήλων ΟΤΑ νομού Αιτωλοακαρνανίας καθώς και η Δημοτική Αρχή Αγρινίου.
Νίκος Αγγελόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: