Τετάρτη, 8 Μαρτίου 2017

Απίστευττη καταγγελία του Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων: Μπράβοι εργοδοτών "αρπάζουν" τους μισθούς των εργαζομένων στα ΑΤΜ! (βίντεο)


Απίστευττη καταγγελία του Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων αναφέρει ότι μπράβοι εργοδοτών "αρπάζουν" τους μισθούς των εργαζομένων στα ΑΤΜ!Στην ουσία πρόκειται για το παλιό κόλπο που άλλα υπέγραφαν οι εργαζόμενοι κι άλλα έπαιρναν στο χέρι.

Τώρα που οι μισθοί καταβάλονται υποχρεωτικά μέσω τραπέζης κάποιοι καλοί εργοδότες φροντίζουν να πάρουν άμεσα τα παραπάνω που τους... "ανήκουν',ενώ τυπικά φαίνεται να τα εισπράττει ο εργαζόμενος...

Διαβάστε ολόκληρη την καταγγελία και δείτε το βίντεο από το "Ε" με το σχετικό θέμα:

«ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΜΠΡΑΒΩΝ… ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΑΤΜ»

Ο ιστορικής σημασίας Σύλλογός μας, που ιδρύθηκε το 1893 και απέκτησε για πρώτη φορά νομική προσωπικότητα το έτος 1921, μετρώντας 124 χρόνια δράσης στον κλάδο των Ιδιωτικών Υπαλλήλων, του Εμπορίου και των Υπηρεσιών, καταγγέλλει την πρακτική εργολαβικών εταιρειών και άλλων επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα, οι οποίες εφαρμόζουν πρακτικές «μαφίας», μη διστάζοντας να «ληστέψουν» κυριολεκτικά τους εργαζόμενους την ώρα της ανάληψης του μισθού από τα ΑΤΜ.

Η «πρακτική» είναι παλιά, ο τρόπος διαφοροποιήθηκε, αφού η υπογραφή σε μεγαλύτερου ποσού εξοφλητική απόδειξη, αντικαταστάθηκε με την απευθείας ανάληψη από το ΑΤΜ και την παράδοση του «υπερβάλλοντος» (νόμιμου) μισθού σε πρόσωπο «εμπιστοσύνης» του εργοδότη, το οποίο «συνοδεύει» τον εργαζόμενο στην τράπεζα.

Τα πρόσωπα «εμπιστοσύνης» του εργοδότη, συνήθως είναι άνθρωποι με βεβαρημένο ποινικό μητρώο και τις περισσότερες φορές δεν σχετίζονται με κάποιου είδους εργασιακή σχέση με τις εν λόγω επιχειρήσεις, ώστε να μην συνδεθούν άμεσα με αυτές, σε περίπτωση που υπάρξει καταγγελία ή ακόμα και σύλληψη επ’ αυτοφώρω.

Αυτού του είδους οι ενέργειες δε συνάδουν με χώρα ευνομούμενη δυτικοευρωπαϊκή και πρέπει άμεσα το Υπουργείο Εργασίας και το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, να αναλάβουν άμεσα δράση, σε συνεργασία με τις αστυνομικές και φορολογικές αρχές, για την πάταξη αυτών των παραβατικών φαινομένων.

Ο Σύλλογος μας αναλαμβάνει δράση και καλεί τους ιδιωτικούς υπαλλήλους να απευθύνονται για τέτοια περιστατικά και για κάθε είδους καταγγελίες, που αφορούν παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας, στην ειδική φόρμα καταγγελιών που υπάρχει στη σελίδα www.idiotikoi.gr . Εννοείται ότι ανωνυμία των καταγγελλόντων θα προστατεύεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: