Παρασκευή 25 Μαΐου 2018

«Βρέχει» λουκέτα στο Αγρίνιο! (φωτο & ηχητικό)


Αποκαρδιωτική η εικόνα στην αγορά - Με μελανά χρώματα περιγράφουν την κατάσταση ο Παναγιώτης Μπεσίνης και ο Χρήστος Τσιρώνης

Με μελανά χρώματα, περιέγραψαν την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το τελευταίο χρονικό διάστημα η αγορά του Αγρινίου, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Παναγιώτης Μπεσίνης και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Χρήστος Τσιρώνης, μιλώντας στην εκπομπή του «ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8» «10 ΜΕ… ΤΟΝΟ».
Περπατώντας κάποιος καθημερινά σε κεντρικές αρτηρίες της πόλης, που άλλοτε έσφυζαν από αγοραστική κίνηση, συναντά λουκέτα σε καταστήματα, πολλά από τα οποία μάλιστα λειτουργούσαν για αρκετά χρόνια. Πόλη λουκέτων χωρίς υπερβολή, μιας και οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. Ενδεικτικά, το 2013, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Εμπορικού Συλλόγου, λουκέτο έβαλαν 468 καταστήματα, και κάθε χρόνο αυξάνονται περίπου κατά 100! «Δεν έχει νόημα πλέον η ετήσια καταγραφή από μέρους. Η κατάσταση στην αγορά είναι μη αναστρέψιμη» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Μπεσίνης, την ώρα που σύμφωνα με τον κ. Τσιρώνη, αυτή τη στιγμή στο Αγρίνιο, πωλητήριο έχουν βάλει τουλάχιστον 30 μαγαζιά εστίασης και αναψυχής!


mpesinis tsironis ditika
Ο Χρήστος Τσιρώνης και ο Παναγιώτης Μπεσίνης στη χθεσινή εκπομπή «10 ΜΕ… ΤΟΝΟ» του «ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8»

Η μη ενασχόληση πια με τον πρωτογενή τομέα, η συνεχείς φορολογία, οι περικοπές μισθών και συντάξεων (μείωση αγοραστικής δύναμης) και η μικρή παρουσία φοιτητικού κόσμου στην πόλη, παρουσιάζονται ως μερικές μόνο από τις κυριότερες αιτίες της κρίσης στο Αγρίνιο. Τόσο ο κ. Μπεσίνης όσο και ο κ. Τσιρώνης πάντως αναφέρθηκαν εκτενώς και στην απομόνωση του Αγρινίου από τον αναπτυξιακό χάρτη φέροντας ως χαρακτηριστικά παραδείγματα τη μη χάραξη κάθετης σύνδεσης της πόλης με τον αυτοκινητόδρομο της Ιόνιας Οδού και την απουσία βιομηχανικής περιοχής.
Η «Σ» σήμερα σας παρουσιάζει στις φωτογραφίες που φιλοξενούνται στο ρεπορτάζ, λουκέτα σε επιχειρήσεις σε πολυσύχναστα σημεία του Αγρινίου που κάποτε αποτελούσαν εμπορικούς προορισμούς!
louketa agrinio
(«Βροχή» από λουκέτα σε Δήμου Τσέλιου, Παπαστράτου και Σουλίου)
Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη:
Νίκος Αγγελόπουλος για την εφημερίδα «Συνείδηση»

Δεν υπάρχουν σχόλια: