Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

Στο «κόκκινο» ξανά Παθολογική και Καρδιολογική του Νοσοκομείου Αγρινίου

"Δεν πάει άλλο" λένε οι γιατροί

Όσο περνάει ο καιρός αντί να επιλύονται, οξύνονται τα προβλήματα με τις εφημερίες σε κλινικές αιχμής στο Γενικό Νοσοκομείο του Αγρινίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress.gr σήμερα Πέμπτη 31 Μαΐου,τόσο στην Παθολογική κλινική , όσο και στην Καρδιολογική του νοσοκομείου εφημερεύει μόνο ένας γιατρός, με αποτέλεσμα να προκαλούνται σοβαρά προβλήματα και δυσλειτουργίες.

Δεν υπάρχει ούτε ένας αγροτικός ιατρός, ένας ειδικευόμενος για να βοηθήσει. Κλινικές αιχμής για άλλη μια φορά λειτουργούν στο όριο» τονίζουν χαρακτηριστικά ιατροί, που επισημαίνουν πως όσο δεν ξεκαθαρίζει ο χάρτης υγείας, τόσο τα προβλήματα αυτά θα εντείνονται.

Έτσι για παράδειγμα στην Παθολογική, ο ένας και μοναδικός ιατρός, καλείται να φροντίσει και να παρακολουθήσει τους περίπου 50 ασθενείς στην κλινική και ταυτόχρονα να αντιμετωπίσει όλα τα επείγοντα περιστατικά που θα παρουσιαστούν στα Επείγοντα!

Πράγμα ανθρωπίνως και επιστημονικώς αδύνατο με παράλληλες σοβαρές , ίσως και μοιραίες επιπτώσεις σε ανθρώπινες ζωές. Όπως λένε με νόημα μάλιστα ιατροί , εάν συμβεί κάτι σοβαρό , τότε όλοι θα ξεσπάσουν πάνω τους, μην γνωρίζοντας όμως την πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν…

Γίνεται ακόμη λόγος για απαράδεκτη κατάσταση που δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Έτσι, την στιγμή μάλιστα που δεν φαίνεται να υπάρχει σχεδιασμός ή βούληση για την αντιμετώπιση αυτού του επαναλαμβανόμενου προβλήματος, οι ιατροί προτίθενται, σύμφωνα με πληροφορίες να αναλάβουν πρωτοβουλίες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης και δεν αποκλείεται να γίνουν και κινητοποιήσεις , σε συνεργασία με το προσωπικό της Νοσηλευτικής Μονάδας.

https://www.agriniopress.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: