Τετάρτη 30 Μαΐου 2018

Ηχηρό μήνυμα από την Γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου! - Φώναξαν ΟΧΙ στις φόλες


Ηχηρό μήνυμα κατά της κακοποίησης και θανάτωσης ζώων, έστειλαν από την Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, το πρωί της περασμένης Κυριακής, μέλη φιλοζωικών οργανώσεων της Αιτωλοακαρνανίας, της Φωκίδας και της Αχαΐας,κάνοντας
με τον τρόπο αυτό πράξη, την κινητοποίηση που είχαν εξαγγείλει μετά τα αλλεπάλληλα περιστατικά των τελευταίων ημερών και τα δημοσιεύματα της «Σ» με φωτογραφίες θανάτωσης ζώων που συγκλόνισαν το πανελλήνιο.

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας παρά το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος χαρακτηρίστηκε από συμμετοχή και παλμό. Οι φιλόζωοι συγκεντρώθηκαν στη Γέφυρα «Χαρίλαος Τρικούπης» με τη συμμετοχή οργανώσεων, από το Αγρίνιο, το Μεσολόγγι, τη Ναύπακτο, την Ερατεινή και την Πάτρα.

Στόχος ήταν η ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση της κοινής γνώμης σχετικά με τα δεσποζόμενα και αδέσποτα αλλά και όλα τα ζώα που εγκαταλείπονται, κακοποιούνται και πεθαίνουν

Κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας διανεμήθηκαν ενημερωτικά φυλλάδια στους διερχόμενους από τη Γέφυρα οδηγούς, αλλά και στην πορθμειακή γραμμή, στην πλευρά του Αντιρρίου.

Η κατάσταση το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει βγει εκτός ελέγχου, με το ένα περιστατικό να διαδέχεται το άλλο και με τα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα να σχηματίζουν δικογραφίες αλλά κατά αγνώστων δραστών, οι οποίοι όμως δεν εντοπίζονται σχεδόν ποτέ. Πλέον καταγράφονται περιστατικά θανάτωσης ζώων με φόλες ακόμα και στα κέντρα των πόλεων, προσβάλλοντας και δυσφημίζοντας την περιοχή.

Ας ελπίσουμε η κινητοποίηση – διαμαρτυρία αυτή να σημάνει την αρχή του τέλους στη δράση των ανεγκέφαλων που δολοφονούν αθώα πλάσματα και από την άλλη τους αρμόδιους να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους.

Νίκος Αγγελόπουλος
http://sinidisi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: