Τρίτη 29 Μαΐου 2018

Πάτρα: Σώθηκε από 20.000 βόλτ, αλλά έχασε τα χέρια του - Φρικιαστικές περιγραφές στο δικαστήριο


Το φρικτό ατύχημα που είχε εργαζόμενος της ΔΕΗ το καλοκαίρι του 2011, όταν ανέβηκε σε στύλο για επισκευή και χτυπήθηκε από ηλεκτρικό ρεύμα, άρχισε να αναβιώνει στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Πατρών.

Ο εργαζόμενος σώθηκε από θαύμα, καθώς χτυπήθηκε από ρεύμα 20.000 βολτ. Ωστόσο, «πλήρωσε» βαρύτατο κόστος για την υγεία του, αφού έχασε και τα δύο του χέρια και σήμερα αντιμετωπίζει ακόμα κινητικά και άλλα προβλήματα, από τα εξωτερικά εγκαύματα και τα πλήγματα που δέχθηκαν εσωτερικά του όργανα.

Είναι ενδεικτικό ότι έκανε συνολικά 28 εγχειρήσεις και έμεινε για ένα χρόνο στην εντατική, ενώ ο ακρωτηριασμός των χεριών του έγινε σε τέτοιο σημείο που είναι αδύνατον να τοποθετηθούν τεχνητά μέλη.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθονται έξι στελέχη της ΔΕΗ, που αντιμετωπίζουν την κατηγορία της πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης από αμέλεια, ενώ ανατριχιαστική ήταν η περιγραφή του ατυχήματος από το πρόσωπο που έσπευσε να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες στον τραυματισμένο εργαζόμενο, που υποστήριξε ότι δεν είχαν τηρηθεί τα απαιτούμενα μέτρα ασφάλειας.

Το ρεύμα τον χτύπησε τρεις φορές, είπε ο μάρτυρας και συμπλήρωσε ότι ο εργαζόμενος φλεγόταν.

Προσπάθησε να σβήσει τη φωτιά, αλλά, όπως είπε, το δέρμα του ξεκολλούσε πάνω στα χέρια του, ενώ ακόμα και σήμερα δεν μπορεί να σβήσει από τη μνήμη του τη μυρωδιά του καμένου.

Το δικαστήριο επικεντρώθηκε στο ποιοι έδωσαν εντολές στο συνεργείο, αλλά και ποιές ήταν αυτές οι εντολές.

H ακροαματική διαδικασία διεκόπη λόγω ωραρίου για τις 15 Ιουνίου.
http://www.pelop.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: