Τρίτη 29 Μαΐου 2018

Αυτός είναι ο δράστης του μακελειού στο Βέλγιο - Πως αφόπλισε και εκτέλεσε τις αστυνομικούς (φωτο & βίντεο)


Νεα στοιχεία για το μακελειό στη Λιέγη με τέσσερις νεκρούς και δυο τραυματίες έρχονται στο φως - Ο δράστης πήρε το όπλο από τις αστυνομικούς και τις εκτέλεσε - Το τρίτο θύμα
ήταν μέσα σε ένα παρκαρισμένο αυτοκίνητο! - Ο δράστης ονομάζεται Μπενζαμίν Ερμάν και ήταν 36 ετών - Είχε αποφυλακισθεί μόλις χθες - Αυτόπτες μάρτυρες τον άκουσαν να φωνάζει Αλλάχ Ακμπάρ - Συγκλονιστικά βίντεο από το σημείο της επίθεσης

Νεα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας από την αιματηρή επίθεση στην Λιέγη του Βελγίου. Οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης. Σήμερα το Βέλγιο θρηνεί τέσσερις νεκρούς, μαζί με τον δράστη, ο οποίος σύμφωνα με αστυνομική πηγή φώναξε «Αλλάχ Ακμπαρ» (Ο θεός είναι μεγάλος).
Σύμφωνα με βελγικά ΜΜΕ αυτή είναι η φωτογραφία του δράστη 
Ο δράστης ονομάζεται Μπενζαμίν Ερμάν, ήταν 36 ετών και είχε αποφυλακισθεί μόλις χθες. Ήταν στην φυλακή για ναρκωτικά αλλά σύμφωνα με πληροφορίες είχε ριζοσπαστικοποιηθεί από ακραίους ισλαμιστές. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες για την επίθεση, ο 36χρονος απείλησε από πίσω με μαχαίρι δυο γυναίκες αστυνομικούς έξω από καφετέρια. Τις αφόπλισε, πήρε τα όπλα τους και τις εκτέλεσε εν ψυχρώ. Προσπαθώντας να διαφύγει, πήρε όμηρο μια γυναίκα υπάλληλο γυμνασίου και ταμπουρώθηκε μαζί της στον έκτο όροφο του σχολείου ακριβώς απέναντι από το καφέ που έγιναν τα γεγονότα. Αστυνομικοί τον καταδίωξαν και άρχισε ανταλλαγή πυροβολισμών από τους οποίους έπεσε νεκρή άλλη μια γυναίκα.

Ο δράστης την ώρα της μάχης με τους αστυνομικούς

Η γυναίκα σύμφωνα με νεότερα στοιχεία ήταν ήταν μέσα σε ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο. Δυο αστυνομικοί τραυματίσθηκαν. Το περιστατικό έγινε στην λεωφόρο ντ’Αβρουά στη Λιέγη.

Ο δράστης κείτεται νεκρός

Η στιγμή της μάχης

Το εθνικό κέντρο αντιτρομοκρατικών κρίσεων, το οποίο, όπως ανέφερε στο Twitter ο υπουργός Εσωτερικών Ζαν Ζαμπόν, παρακολουθεί την κατάσταση, ανέφερε πως το κίνητρο της τρομοκρατίας δεν μπορεί να αποκλειστεί αν και ερευνά και άλλες πιθανές αιτίες του συμβάντος. «Είναι (η τρομοκρατία) μία από τις ερωτήσεις στο τραπέζι, αλλά για την ώρα όλα τα σενάρια είναι ανοικτά», δήλωσε εκπρόσωπος του κέντρου κρίσεων.

Οι εικόνες από το σημείο της επίθεσης είναι ιδιαίτερα σκληρές

Δείτε την στιγμή των πυροβολισμών και τον πανικό του πλήθους
Εικόνες που αναρτήθηκαν στα social media δείχνουν ανθρώπους να τρέχουν σε αναζήτηση καταφυγίου στην κεντρική λεωφόρο ντ’ Αβρουά της Λιέγης, με πυροβολισμούς και σειρήνες να ακούγονται στο βάθος. Ένα βίντεο δείχνει δύο οπλισμένους αστυνομικούς να παίρνουν θέση.




Αμέσως στο σημείο έσπευσαν ασθενοφόρα για να μεταφέρουν τα θύματα της επίθεσης.
Η Λιέγη, μια βιομηχανική πόλη κοντά στα σύνορα με τη Γερμανία στη γαλλόφωνη Βαλλονία, αποτέλεσε επίσης το σκηνικό ενός περιστατικού με πυροβολισμούς το 2011, όταν ένας ένοπλος σκότωσε τέσσερις ανθρώπους και τραυμάτισε περισσότερους από 100 προτού στρέψει το όπλο στον εαυτό του. Το Βέλγιο είναι σε κατάσταση υψηλού συναγερμού μετά την ανάμιξη ενός πυρήνα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος με έδρα τις Βρυξέλλες στις επιθέσεις στο Παρίσι το 2015 κατά τις οποίες σκοτώθηκαν 130 άνθρωποι και στις Βρυξέλλες το 2016 όπου σκοτώθηκαν 32 άνθρωποι.
https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: