Σάββατο 19 Μαΐου 2018

Διαδραστικός περίπατος μνήμης στα παλιά κτίρια του Αγρινίου (φωτο)


Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσείων, η «ΔΡΩ – Κίνηση Πολιτών για την Αιτωλοακαρνανία» σε συνεργασία με τον Δήμο Αγρινίου, διοργάνωσε σήμερα, δράση- εκδήλωση με τίτλο «διαΔΡΩμή – International  Museum Day 2018».
Στόχος ήταν να στηριχθεί ενεργά η βασική αρχή του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων: «τα μουσεία πρέπει να είναι φορείς πολιτιστικών ανταλλαγών, για την ενίσχυση της μάθησης, για την προώθηση της αμοιβαίας κατανόησης, για την ειρήνη και τη συνεργασία μεταξύ των ανθρώπων».
agrinio_palia_ktiria_2Ένας διαδραστικός περίπατος μνήμης στην πόλη…
Ο περίπατος στον οποίο συμμετείχαν πολλοί συμπολίτες μας, ξεκίνησε από τις αποθήκες ¨Παπαπέτρου¨,  με αφηγητή τον καθηγητή Βασίλη Πατρώνη.
Πρώτη στάση στον σταθμό του παλιού τραίνου, με αφηγητή τον Γιώργο Μαυρίκα και κατόπιν έγινε πέρασμα από τις αποθήκες Παπαστράτου και τις Αποθήκες Καμποσιώρα.
Επιμέλεια κειμένου-φωτογραφίες: Γιώργος Πανταζόπουλος
Δεύτερη στάση στην οικία Χατζή, με αφηγητή τον Γ. Χατζή.
agrinio_palia_ktiria_3
Τρίτη στάση στην Δημοτική Λαχαναγορά με αφηγήτρια την Γίτσα Πανταζή-Ναστούλη Καμποσιώρα. Ακολούθησε πέρασμα από το  Παπαστράτειο Μουσείο.
Τερματισμός στην  Δημοτική Βιβλιοθήκη και την Γλυπτοθήκη ¨Καπράλου¨.
agrinio_palia_ktiria_4Πραγματοποιήθηκε συζήτηση εντός της Γλυπτοθήκης ¨Καπράλου¨ με την εικαστικό Κωνσταντίνα Σκαπετούλια, με θέμα: «Το μουσείο ως σύγχρονος φορέας τέχνης και πολιτισμού».
Παράλληλα πραγματοποιήθηκε μοτοπορεία από τους δρόμους της πόλης στα¨ ίχνη¨ του αρχαίου θεάτρου Στράτου και επιστροφή στην Δημοτική Βιβλιοθήκη, από την Λέσχη μοτοσυκλέτας Αγρινίου, ΛΕΜΟΤΑ.
Επίσης λειτούργησε έκθεση καλλιτεχνικών έργων στους χώρους της δημοτικής βιβλιοθήκης με έργα ζωγραφικής του Λάμπρου Κατσαντώνη και φωτογραφικά έργα του Γιώργου Ρίζου, με θέμα το παλαιό Αγρίνιο, καθώς και φωτογραφικά έργα του Πάνου Καλτσά με θέμα «Αιθιοπία: Ενας άγνωστος χριστιανικός πολιτισμός».
Οι δράσεις ολοκληρώθηκαν με την συναυλία των «Blues Bash» στον προαύλιο χώρο της Βιβλιοθήκης.

agrinio_palia_ktiria_5

agrinio_palia_ktiria_6

agrinio_palia_ktiria_7

agrinio_palia_ktiria_8

agrinio_palia_ktiria_9

agrinio_palia_ktiria_10

agrinio_palia_ktiria_11

agrinio_palia_ktiria_12

agrinio_palia_ktiria_13

agrinio_palia_ktiria_14

agrinio_palia_ktiria_15

agrinio_palia_ktiria_16

agrinio_palia_ktiria_17

agrinio_palia_ktiria_18

agrinio_palia_ktiria_19

agrinio_palia_ktiria_20
http://www.agriniopress.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: